Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ИТН атакува Петков заради зеления сертификат

Снимка Булфото, архив

Започнаха сътресения в новата коалиция. Още в първите дни на новата коалиция се стига и до първи сътресения между партньорите. В декларация от парламентарната трибуна депутатът от ИТН Атанас Чорбанов обяви от името на групата, че те са против въвеждането на задължителен здравен сертификат за служителите в държавната администрация, пише flashnews.bg.

„Никъде в коалиционното споразумение не е записано въвеждане на зелен сертификат. Никъде в предизборните програми на партиите не е записано въвеждането на сертификата“, каза Чорбанов.

Той беше категоричен, че това е дискриминационна мярка:

„ИТН остава на позицията си, че не може да съществуват подобни мерки за ограничаване на правото на труд„, каза народният представител.

Той обяви, че въвеждането на зеления сертификат не кореспондира със заложените в коалиционното споразумение мерки за справяне с пандемията, а натискът за ваксинация – пряк или косвен към българските граждани, е недопустим. 

„Задължителното въвеждане на здравен сертификат предполага и безплатна алтернатива на безплатната ваксинация – най-малкото безплатни тестове. ПП ИТН настоява за неналагане на дискриминационни мерки, ограничаващи правото на труд на българските граждани“, завърши декларацията на ИТН.

Министър Сербезова: Решението за ваксиниране е лично, но и не е! Целта е имунизираните българи да станат повече! Ще запазя доброволната ваксинация, докато е възможно...

Сребро или олово? Министър Сербезова - цар на лукса и купона – Явор Дачков: Не разбирам защо изтриха видеото от сватбата на министър Сербезова – Дачков също го изтри!

Как да оцелеем пандемията и мерките

Защо тези хора в „близък контакт“ със страдащи от Covid-19 не са заразени?

Стотици затворници в китайски затвор заразени с коронавирус и нито един Фалун Гонг практикуващ

Резонанс: Мистерията и науката за повишаване на имунитета на човешкото тяло

Радио-тайната на ДНК (+Видео)

ПОВЕЧЕ...

Източник/ци: Petel.bg - новини - ИТН атакува Петков заради зеления сертификат

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!