Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Истински човек! Васил Михайлов помага на болни с мизерната си пенсия

Истински човек! Васил Михайлов помага на болни с мизерната си пенсия - Lupa BG

Легендарният актьор, изиграл една от емблематичните роли в българското кино - на капитан Петко Войвода, получава 400 лева

Малката пенсия от 400 лева не пречи на голямото сърце на Васил Михайлов. Легендарният актьор отделил от скромния си бюджет, за да помогне на човек в нужда. Жестът, за който екранният капитан Петко войвода не искал да се разчува, бил към негов колега от театралната сцена.

Михайлов му дал пари, за да си плати операцията за отстраняване на проблем с окото, въпреки че самият той страда от нелечима катаракта и губи прогресивно зрението си с напредването на годините.

От театралната гилдия не издават името на човека, когото Михайлов спасил със своето дарение, но можел да го стори и за непознат, защото под коравата му външност се криела фина душа.

Въпреки че взема една от най-ниските пенсии в артсредите, творческата равносметка на Михайлов включва 96 участия в киното, 80 в телевизионния театър, а театралните роли след 100 е спрял да брои.

Още през 2015 г. той бе номиниран за пожизнена наградна пенсия за заслуги в размер на 700 лева, от която много негови колеги се възползваха. Големият актьор обаче я отказа категорично с доводите, че си има пенсия, която е извоювал със своите 55 години труд, и отстъпва правото на някой друг колега, който се намира в по-голяма нужда. Такъв жест не направи дори примата на естрадата Лили Иванова, която отдавна е в списъка с родните милионери, но вече 2 години прибира ежемесечно по 7 стотака от държавата.

И на 83 Васил Михайлов продължава да играе във Военния театър след паузата от няколко месеца, която направи по-рано през годината. Тя се наложи заради пандемията, а и заради проблемите му с краката. През последните години артистът се подпира с бастун и има трудности с придвижването. През пролетта направил специални водни процедури с минерална вода по препоръка на лекарите, които му се отразили добре и подобрили състоянието му.

Древни мъдрости: Правилният начин за боравене с пари (част 1)

Древни мъдрости: Правилният начин за боравене с пари (част 2)

Източник/ци: Истински човек! Васил Михайлов помага на болни с мизерната си пенсия - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!