Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Внимание: Най-младият ваксиниран починал у нас - на 30 г. и с "Файзер"

Най-младият ваксиниран у нас, но починал от ковид, е бил едва в 30-те си години, става ясно от отворените данни на Министерството на здравеопазването по справка на Lupa.bg. Въпреки че според данните за завършена имунизация срещу инфекциозното заболяване с 2 дози от препарата на "Файзер" "Комирнати", мъжът си е отишъл на 2 август. От няколко седмици здравните власти публикуват процентно съотношение на ваксинираните заразени, постъпилите в болници, съответно в интензивните отделения и починалите, макар с поставени ваксини.

Прави впечатление, че до средата на септември, броят на загубилите живота си с ваксини е бил оскъден и единици са отбелязани в регистрите. С настъпването на "делта" варианта обаче, който драстично смъкна гарда и доминира напълно у нас вече цял месец, починалите имунизирани са ежедневие.

Още по-смущаващ обаче е фактът, че първият починал ваксиниран у нас е регистриран още през април. Мъж във възрастовата група 60-69 г., с пълна имунизация с "Комирнати" е влязъл в черната статистика на 24 април, само 2 месеца след откриването на първите т.нар. "зелени" коридори и 4 месеца след старта изобщо на ваксинационната кампания у нас. Според медиците защитата от фатален край при иРНК препарата е максимална до около 6 месеца от прилагането на втората доза. 

По отношение на ваксинираните, все пак поставени на респиратор в интензивно отделение у нас, първият случай пак е през април - дори по-рано - на 01/04, като заболялата е била жена с 2 игли "Комирнати" на възраст между 50 и 59 г. В реанимация е попаднал и по-млад мъж, между 30 и 39 г., през август, пак с препарата на "Пфайзер".

От средата на август почти всеки ден са отбелязвани ваксинирани (с всички препарати - б.р.) пациенти, вкарани в интензивните на болниците, което пак съвпада с нахлуването на "делта" по време в страната. 

Особено впечатление обаче носят данните, че в последните седмици всички млади интубирани на възраст до 50 г., са имунизирани според системата с еднодозовата "Янсен", за която има съмнения, че масово се "ползва" за изготвянето на фалшиви сертификати, при които реално пациентът не е убоден, а само са вписани данните му в националната база. 

Лични лекари и болнични медици вече настояват да се направи допълнителна разбивка на данните по място на ваксиниране, за да се проследи дали няма определен модел или конкретно медицинско звено с пробив - дали с фалшиви сертификати, или с некачествено съхранение на ваксините заради множество хора в интензивните отделения или смъртни случаи. 

Как да оцелеем пандемията и мерките

Връзката между здравето и морала

Радио-тайната на ДНК (+Видео)

Защо тези хора в „близък контакт“ със страдащи от Covid-19 не са заразени?

ПОВЕЧЕ...

Защо плачат иконите и статуите на светци по света?

Източник/ци: Внимание: Най-младият ваксиниран починал у нас - на 30 г. и с "Файзер" - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!