Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Голям международен скандал с България: Кристалина Георгиева и Симеон Дянков са оказвали натиск в полза на комунистически Китай

Голям международен скандал с България. 

Двама българи на високи постове са съдействали на китайската политика в световен мащаб, костатира Световната банка.

Нечувано зло! Организирано отнемане на органи от живи хора!

Управляващият директор на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева беше посочена от предишния ѝ работодател Световната банка за оказване на натиск за повишаване на позицията на Китай в класация на икономиките, предава Bloomberg, цитиран от Investor.bg.

Комунисти подкрепят комунисти

Велизар Енчев: Кристалина Георгиева е агент на ДС и ЦРУ

Кристалина Георгиева е била вербувана за агент на Държавна сигурност през 1987 г., твърди швейцарският журналист Ив Клюгеман в статия, публикувана в изданието "Форин полиси" – Институт за външнополитически изследвания (Foreign Policy Research Institute). Статията на Кугелман е озаглавена "Голям гаф в ООН избегнат на косъм", а самият автор твърди, че тя е резултат на многомесечно проучване. Тези "тъмни страници", посочва швейцарският журналист, се отнасят както до миналото на Георгиева още по времето на бившия комунистически режим, така и до семейните й връзки след това с бизнес конгломерата "Мултигруп", който според бивши американски посланици в София "някога беше доайенът на българската организирана престъпност". Кугелман е разговарял с назовани и неназовани (по тяхно желание) хора в България, които добре познавали Георгиева, и според които тя е била информатор на комунистическите секретни служби по времето на бившия режим - обвинение, което тя категорично отрича.

Той обаче отбелязва, че самият Борисов, издигайки кандидатурата й, е признал, че тя "има досие" - познат в България термин, отнасящ се до бивши информатори на всесилната някога Държавна сигурност.
Швейцарски журналист разследва Кристалина Георгиева | Днес.dir.bg
Швейцарски журналист твърди, че Кристалина Георгиева е агент на ДС | Клуб 'Z'

"Симеон е издънка на комунизма, отроче на седмичната ясла", каза родният баща на Симеон Дянков - Денчо Дянков пред TV7. "Майка му е комунист още от първи курс в университета и е член на партията. Вторият му баща е преподавател по КПСС, разказа той." Бащата на Дянков: Симеон е издънка на комунизма

Защо Западът не разреши да бъдат съдени комунистите [Видео]

Комунистите са хората на Запада

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Георгиева заяви, че не е съгласна с констатациите.

При проверка на доклада си Doing Business Световната банка е установила толкова сериозни етични проблеми, че е решила да спре изцяло публикуването му, става ясно от комюнике на банката.

Позицията на Китай в доклада за 2018 г., публикуван през октомври 2017 г., трябвало да бъде със седем места по-назад – под номер 85 вместо да остане на 78-о място, отбелязва Световната банка при преглед, публикуван през декември.

„Промените в данните за Китай в Doing Business 2018 изглежда са продукт на два различни вида натиск, оказван от ръководството на банката върху екипа на Doing Business“, съобщава Световната банка в доклад, публикуван в четвъртък.

Банката посочва Георгиева наред със съветника ѝ по онова време Симеон Дянков, бивш финансов министър в кабинета на Симеон Сакскобургготски, за оказване на „натиск“ за „внасяне на конкретни промени в данните за Китай в усилия за подобряване на класирането му, точно когато от страната се очакваше да играе ключова роля в кампанията за повишаване на капитала на банката“, става ясно още от съобщението.

Фундаментално несъгласие

Проверката е направена от адвокатската кантора WilmerHale, ангажирана от етичната комисия към Изпълнителния борд на Световната банка, органа, отговарящ за етичните въпроси, свързани с представители на борда. Резултатите от проверката са били оповестени пред изпълнителните директори на Световната банка в сряда и бордът е разрешил тяхното публикуване.

Георгиева беше главен изпълнителен директор на Световната банка преди да бъде избрана за наследник на Кристин Лагард начело на МВФ, партньор на кредитора в Бретън-Уудската система.

„Не съм съгласна фундаментално с констатациите и интерпретациите на проверката за нередности в данните, свързани с моята роля в доклада Doing Business за 2018 г. на Световната банка“, заяви Георгиева в комюнике. „Вече проведох първоначален разговор с членовете на Изпълнителния борд на МВФ по този въпрос“, допълни тя.

Американското финансово министерство, което управлява ангажимента на страната с МВФ и Световната банка, съобщи, че прави преглед на доклада. САЩ имат огромна роля в решенията на базираните във Вашингтон кредитори заради тежестта на вота им.

„Това са сериозни констатации и финансовото министерство анализира доклада“, заяви говорителката на финансовото министерство Александра ЛаМанна. „Основната ни отговорност е да пазим почтеността на международните финансови институции“, допълни тя.

Какво е принудително отнемане на органи в Китай? (ВИДЕО)

Над 100 методи за изтезания, използвани в системата на затворите в Китай (с Илюстрации)

Баба Ванга: Нека знаят всички, че нищо не остава неизплатено на този свят. Хората вършат престъпления и мислят, че никой не ги е видял. Не е така! Всичко се вижда и идва време, когато провинилият се трябва да плати!

История на убийствата на Китайската комунистическа партия

55-годишната история на ККП е написана с кръв и измами. Събитията от тази кървава история са не само жестоко нечовешки, но са и неизвестни. Под управлението на ККП 60-80 милиона невинни китайци бяха избити, оставяйки след себе си своите покрусени семейства...

Източник/ци: Petel.bg - новини - Голям международен скандал с България: Кристалина Георгиева и Симеон Дянков са оказвали натиск в полза на Китай

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!