Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Кристалина Георгиева е агент на ДС и ЦРУ

Кристалина Георгиева

Автор: Велизар Енчев, в. Галерия

Националната разузнавателна служба крие досието й. Преди 1989 г. Румен Гечев, Стати Статев и Кристалина Георгиева отиват по едно и също време да специализират на Запад. За първите двама излязоха документи, че са вербувани от Първо главно управление на ДС, преди да заминат. За Кристалина не излезе нито ред, а тя се оказа с най-главоломната международна кариера. Българската еврокомисарка е американският кандидат за външен министър на ЕС.

Защо Западът не разреши да бъдат съдени комунистите [Видео]

Някои хора са родени под щастлива звезда, независимо от това дали звездата е съветска или американска. Малцина обаче са с шеметна кариера и при комунизма, и при капитализма. Видите ли подобни персони, да знаете едно – биографиите им са кървавочервени при тоталитаризма и препрани със синка при демокрацията (за несведущите в политхигиената пояснявам - синката е вид синя боя, в разтвора на която се плакне прането).

В следващите редове няма да порицавам идеологическите бояджии, в края на краищата всеки има правото да еволюира и прегръща нови идеи. Визирам хамелеонщината на номенклатурни комунисти, които след 10 ноември 1989-а смениха мундира и от преподаватели по политикономия и партийни секретари се преквалифицираха в служители на Световната банка и еврокомисари. 

Тук говорим не толкова за тарикатска смяна на ролите във васална държавица, а за ротация на световните господари. Пък и е прелюбопитно да видим как кремълски слуги станаха прислуга на Белия дом и направиха геополитическото лакейство престижна професия.

Питате ли се защо в първите минути на първото заседание на служебния кабинет първото решение бе за втория еврокомисарски 

мандат на Кристалина Георгиева? 

Вместо да тънете в заблудата за европейския ни имидж от издигането на такава кандидатура, вижте някои факти от скритата биография на еврокомисарката.  

С какво запомнихме Георгиева в изминалите пет години? С нищо! Тя не ни помогна нито веднъж – нито при наводнението в село Бисер, нито при земетресението в Перник, нито при потопа във Варна и Добрич. Даже изръси глупостта, че бежанците у нас можели да помогнат за решаване на демографската криза и проблемите на пазара на труда. 

Назначената от ГЕРБ еврокомисарка е дистанцирана от родните проблеми. Тъй като от четвърт век живее на Запад и няма представа за българската драма. А и защото се бори за втори евромандат и се страхува да не провали шансовете си, ако прекалено се застъпва за своята родина. Затова при всяко българско бедствие повтаря като латерна: Европейската комисия дава финансова помощ от Фонда за солидарност само ако щетите надхвърлят 0,6 процента от брутния вътрешен продукт (БВП) на пострадалата държава…

След наводнението в Бисер Георгиева строго каза: "В следващите седмици няма да знаем дали се надхвърля този процент, но когато са ясни щетите, ако отговаря на условията, 

страната ще получи финансиране.

24 часа по-късно тя се озова в турския град Ван, пострадал при земетресение през 2011 г. След разговор с вицепремиера Бешир Аталай и след като бе уведомена, че щетите надвишават 0,6% от БВП, комисарката обеща на Турция 6 млн. евро от квотата на ЕС. По-късно се разбра, че турските щети били оценени по високите европейски стандарти.  

А какво стана у нас? Седмица след бедствието областният управител на Хасково Ирена Узунова обяви, че щетите по селскостопанските постройки, жилищната част, републиканската инфраструктура и железопътната линия са под 2 млн. евро. Естествено, оценени по мизерните български стандарти. 

В случая вината на Кристалина е на втори план, защото герберското малоумие е водещо. Но защо не посъветва сънародниците си да правят оценки на щетите по евростандартите, при които помощта за една потопена къща е 10 000 евро, а не 1000 лева? Защо при бежанската криза в Европа Италия и Гърция светкавично получиха милионни субсидии, а бедна България се сдоби с евтини турски фургони и палатки? Ами защото Рим и Атина са два важни гласа за втория й мандат в Брюксел, а българската номинация някак ще я спазари – я с президента, я с правителството. Което и стана.

Ще сгрешим, причислим ли дамата само към брюкселската номенклатура. През юли м.г. Антон Тодоров изнесе шокираща информация за генезиса на Кристалина, потънала в  

сянката на избухналите протести срещу кабинета.

Документи от УНСС (Висшия икономически институт „Карл Маркс“) сочат, че в периода 1971-1975 г. Кристалина Георгиева учи идеологическата дисциплина „Политикономия“. В края на 80-те години е сред малцината избрани преподаватели във ВИИ „Карл Маркс”, получили възможност да специализират на Запад. Един от явяващите се с нея на конкурса е Румен Гечев, който, преди да замине през 1987 г. в Илинойския университет, става секретен сътрудник на ПГУ-ДС, отдел 10 (свръхсекретен щат) с псевдоним „Економов”. Сегашният ректор на УНСС Стати Статев, който също като нея по същото време отива на едногодишна специализация в Бостън, подобно на Гечев е секретен сътрудник с псевдоним „Стойновски”. 

През 1987-1988 г. Георгиева е в Лондонското училище по икономика. В началото на 90-те щатската фондация „Фулбрайт” организира конкурс, който се печели от Румен Гечев, Стати Статев и… Кристалина Георгиева. Първите двама се връщат скоро, докато Георгиева остава 

в САЩ на дългосрочна специализация.

Трябва да си паднал от Марс, за да не зададеш най-естествения въпрос: как така Гечев и Статев са разкрити като ченгета от Комисията за досиетата, а биографията на Кристалина е кристално чиста? По каква логика двамата икономисти са вербувани преди заминаването им на Запад, а дамата е пощадена от тайните служби, и то при положение че командировката й е по-дълга?

Работилите в ПГУ знаят, че бе абсурдно да правиш научна кариера в САЩ и Западна Европа, ако не си от тайните служби. Поне за мен е кристално ясно – досието на Кристалина е укрито от Националната разузнавателна служба, която прилага два члена от Закона за досиетата, брониращи агенти от особена важност за националната сигурност.

Но как след 1989-а дамата агент попада в Световната банка, три години е неин представител в Москва (2004-2007), а след руската мисия става един от 24-те вицепрезиденти на банката?

Не обичам лесните отговори, но този е един от тях. Просто наблюдаваме класическо превербуване на агент за влияние – от Първо главно управление (ПГУ) към Централното разузнавателно управление (ЦРУ). След края на Студената война това е обичайна практика, за която си признават самите янки. Месец след падането на Берлинската стена те се сдобиха с архивите на 

външното разузнаване на ЩАЗИ 

и много от стотиците агенти на ГДР минаха на американска служба. Както казва митичният шеф на ЦРУ Алън Дълес, "за постигане на целите ни ние сме упълномощени да използваме всякакви средства". Например да привлекат за свой агент Райнхард Гелен - един от шпионските босове на нацистка Германия. Те си запушиха носа и вербуваха хитлериста Гелен, та ще се спрат пред една семпла сталинистка.  

Днес всички повтарят в хор как Георгиева е единствената на Стария континент, родена за европейски външен министър. Ала премълчават, че мястото е резервирано за представител на Партията на европейските социалисти и засега няма данни ПЕС да е променила позицията си.

Основен претендент за поста е външният министър на Италия - социалистката Федерика Могерини. Но срещу кандидатурата й възразяват балтийските страни и Полша заради „прекалено отстъпчивата й политика спрямо Русия“. Докато госпожата на доминираната от американците Световна банка е приемана като правилния човек на правилното място. Не случайно кампанията за Георгиева се води в европейски медии, подкрепящи Европейската народна партия (ЕНП) - най-близкия партиен партньор на САЩ в Брюксел. 

От това кой ще е външен министър, зависи подготвяният от 2012 г.  Трансатлантически търговски пакт (Transatlantic Trade and Investment Partnership - TTIP). Консервативните мозъчни тръстове го представят като партньорство, което ще 

премахне търговските бариери 

ще либерализира глобалната търговия и ще създаде работни места. Само пропускат да споменат, че той ще срине националните регулации и ще даде неограничена власт в ръцете на световния елит. Като ориентир какво да очакваме от него Дийн Бейкър от американския Център за икономически изследвания признава пред в. „Гардиън“, че пактът ще премахне европейските бариери пред добива на шистов газ, генномодифицираните организми (ГМО) и финансите.

Трябва ли Европа да се дупчи за шистов газ и да се пуснат отровните ГМО-та, Кристалина е най-добрата трансатлантическа кандидатура за евродипломат №1. Направо не е за вярване как с тази удобна биография не стана шеф на Европейската комисия. /glasove.com/

Кой свали Тодор Живков, но остави комунистите на власт?

Защо Западът не разреши да бъдат съдени комунистите [Видео]

Защо САЩ са основните поддръжници на комунизма по света? [Видео]

Да не забравяме: КОЙ наложиха комунизма на света

САЩ създадоха комунизма в Русия, а след това и в Китай, издигайки на власт Мао Дзедун, осъществил най-големия геноцид в историята (Видео)

САЩ наложиха комунизма на света

Списание „Американски Евреи” от 10-ти септември 1920 година пише: „Болшевишката революция в Русия беше работа на Еврейски мозъци, извършена от Еврейско недоволство, чрез Еврейско планиране, чиято цел е да създаде Нов световен ред...

Как САЩ създадоха КОМУНИЗМА - или за участието на капиталистите в революциите

Комунистически Китай е моделът на планово общество на Новия световен ред [+Видео]

Комунистически Китай служи за лаборатория на глобализма, за опитно поле, където 1.4 милиарда души живеят като опитни зайчета при изграждането на прекрасния нов свят...

"Социалният експеримент в Китай под ръководството на председателя Мао, е един от най-важните и успешните експерименти в историята.„ Дейвид Рокфелер, Ню Йорк Таймс, 10 август 1973 г.

Нечувано зло! Организирано отнемане на органи от живи хора!

Трупащи се доказателства разкриват ужасяваща картина на убийства и осакатяване в Китай. Доклади от свидетели и китайски лекари показват, че хиляди практикуващи Фалун Гонг са били убити заради органите им, които се продават и трансплантират за огромна печалба в трансплантационния бизнес. Извършителите са служители на управляващата Китайска комунистическа партия (ККП), действащи в сътрудничество с хирурзи, затворнически власти и военни служители...

Комунистите са хората на Запада

Новият Световен Ред е КОМУНИЗЪМ: Австралийският конгрес разобличава Новия световен ред [Видео + Audio]

Ан Бресингтон подчертава, че Римският клуб, в който членуват Тед Търнър, Буш, Горбачов и общо взето всички, които дърпат конците, никога не се е отказвал от идеята за световно господство на КОМУНИЗМА...

"През 1987 г. Михаил Горбачов, също член на Римски клуб, каза: Вървим към Нов Световен Ред, светът на комунизма и никога няма да се върнем назад"

Отровните корени на комунизмаЧервената симфония (революцията под рентген)

Блестящото описание на коммунистическо-банкерския заговор, направено от един от непосредствените изпълнители на задачите в този заговор - Христиан Раковски...

Демокрация по американски: изкуство за манипулиране на хората в интерес на твърде ограничен кръг личности от световния елит (Напомня ли ви социализма? Може да не е случайно!)

ВИНАГИ И ПРИ ВСИЧКИ ОБСТОЯТЕЛСТВА се подчертаваше, че именно Русия и само Русия е основният стратегически противник на САЩ. Това звучеше много странно през 1998 г., когато Русия беше слаба както никога - а в същото време Китай ставаше все по-богат и по-силен. Независимо от това, НЕ !КОМУНИСТИЧЕСКИ! КИТАЙ, А ИМЕННО РУСИЯ се възприемаше в САЩ като основен враг...

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!