Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Армията на САЩ призна нещо скандално! Не знае къде са оръжия за 1 милиард долара! НИЕ ОБАЧЕ ЗНАЕМ!

Според правителствен одит от 2016, САЩ са загубили следата на оръжия за 1 милиард долара, които са изпратени в Ирак. Целта е била да се подпомогнат въоръжените сили на Ирак.

„Този одит показва как системата за контрол на оръжия за милиони долари на армията на САЩ е притеснителна и направо опасна“, казва Патрик Уилкън от Амнести.

Нещата стават още по-притеснителни, когато се върнем назад и видим дългата история на изтекли оръжия и оборудване на САЩ, които са се озовали в ръцете на най-различни въоръжени групи. Те ги използват, за да правят брутални престъпления в Ирак. Това включва и доста въоръжение, което е попаднало в самите бойци на Ислямска държава, което е абсурдно.

Първоначално конгресът е отделил 1,6 милиарда долара за фонда, който тренира и оборудва Ирак. През 2017 NDAA се готви да даде още 920 милиона долара по програмата. Този одит обаче трябва да покаже на правителствата какви са последствията от този подход спрямо Близкия изток.

САЩ трябва да се събуди, това трябва да е сигнал за тях и за всички други страни, които доставят оръжия в Ирак. Трябва да се започнат незабавни проверки и да се въведе контрол. Да изпращаш оръжия за милиони и милиарди долари в черна дупка и да се надяваш това да е добра стратегия за борба с тероризма е безумно.

https://www.amnesty.org.uk

http://spodeli.eu 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!