Путин: Ленин и неговите съюзници са „заложили атомна бомба под сграда, която се нарича Русия”

Путин

Президентът на Русия Владимир Путин разкритикува бившия съветски лидер Владимир Ленин, че е поставил мина със забавено действие под държавата и осъди бруталните репресии, извършени от болшевиките, цитиран от АП и руски медии.

Острата критика по адрес на Ленин, все още е почитан от комунистите и много други в Русия, е необичайна за Путин, който в миналото внимателно подбираше коментарите си по отношение историята на Русия, за да избегне губене на гласоподаватели, отбелязва АП.

Оценката на Путин относно ролята на Ленин в руската история по време на среща с прокремълски активисти в южния град Ставропол беше белязана с още по-голяма критика в сравнение с преди, допълва агенцията.

Неотдавна по време на среща с членове на Съвета по наука и образование Путин заяви, че Ленин и неговите съюзници са „заложили атомна бомба под сграда, която се нарича Русия”.

Той припомни, че Ленин и Сталин са имали разногласия по отношение изграждането на новата болшевишка държава.

Руският лидер добави, че идеите на Сталин са отхвърлени и държавата била изградена, така че нейните участници да могат да излизат от състава на страната, което именно е довело до разпада.

Именно това "беше мина със забавено действие под зданието на нашата държавност", изтъкна той.

Руският лидер осъди Ленин и неговото правителство за бруталното екзекутиране на последния цар на Русия и царското семейство. Според Путин Ленин и правителството му са виновни също за убийствата на хиляди свещеници, както и за създаването на административни граници по етнически линии.

Той също така разкритикува икономическата политика на СССР и призова за нейното анализиране с цел недопускане на подобни грешки в бъдеще.

news.bg 

САЩ създадоха комунизма в Русия, а след това и в Китай, издигайки на власт Мао Дзедун, осъществил най-големия геноцид в историята (Видео)

САЩ наложиха комунизма на света

Списание „Американски Евреи” от 10-ти септември 1920 година пише: „Болшевишката революция в Русия беше работа на Еврейски мозъци, извършена от Еврейско недоволство, чрез Еврейско планиране, чиято цел е да създаде Нов световен ред...

Как САЩ създадоха КОМУНИЗМА - или за участието на капиталистите в революциите

Комунистически Китай е моделът на планово общество на Новия световен ред [+Видео]

Комунистически Китай служи за лаборатория на глобализма, за опитно поле, където 1.4 милиарда души живеят като опитни зайчета при изграждането на прекрасния нов свят...

"Социалният експеримент в Китай под ръководството на председателя Мао, е един от най-важните и успешните експерименти в историята.„ Дейвид Рокфелер, Ню Йорк Таймс, 10 август 1973 г.

Нечувано зло! Организирано отнемане на органи от живи хора!

Трупащи се доказателства разкриват ужасяваща картина на убийства и осакатяване в Китай. Доклади от свидетели и китайски лекари показват, че хиляди практикуващи Фалун Гонг са били убити заради органите им, които се продават и трансплантират за огромна печалба в трансплантационния бизнес. Извършителите са служители на управляващата Китайска комунистическа партия (ККП), действащи в сътрудничество с хирурзи, затворнически власти и военни служители...

Комунистите са хората на Запада

Новият Световен Ред е КОМУНИЗЪМ: Австралийският конгрес разобличава Новия световен ред [Видео + Audio]

Ан Бресингтон подчертава, че Римският клуб, в който членуват Тед Търнър, Буш, Горбачов и общо взето всички, които дърпат конците, никога не се е отказвал от идеята за световно господство на КОМУНИЗМА...

"През 1987 г. Михаил Горбачов, също член на Римски клуб, каза: Вървим към Нов Световен Ред, светът на комунизма и никога няма да се върнем назад"

Отровните корени на комунизмаЧервената симфония (революцията под рентген)

Блестящото описание на коммунистическо-банкерския заговор, направено от един от непосредствените изпълнители на задачите в този заговор - Христиан Раковски...

Демокрация по американски: изкуство за манипулиране на хората в интерес на твърде ограничен кръг личности от световния елит (Напомня ли ви социализма? Може да не е случайно!)

ВИНАГИ И ПРИ ВСИЧКИ ОБСТОЯТЕЛСТВА се подчертаваше, че именно Русия и само Русия е основният стратегически противник на САЩ. Това звучеше много странно през 1998 г., когато Русия беше слаба както никога - а в същото време Китай ставаше все по-богат и по-силен. Независимо от това, НЕ !КОМУНИСТИЧЕСКИ! КИТАЙ, А ИМЕННО РУСИЯ се възприемаше в САЩ като основен враг...

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!