Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Демокрация по американски: изкуство за манипулиране на хората в интерес на твърде ограничен кръг личности от световния елит (Напомня ли ви социализма? Може да не е случайно!)

ВИНАГИ И ПРИ ВСИЧКИ ОБСТОЯТЕЛСТВА се подчертаваше, че именно Русия и само Русия е основният стратегически противник на САЩ. Това звучеше много странно през 1998 г., когато Русия беше слаба както никога - а в същото време Китай ставаше все по-богат и по-силен. Независимо от това, НЕ (!КОМУНИСТИЧЕСКИ!) КИТАЙ, А ИМЕННО КАПИТАЛИСТИЧЕСКА РУСИЯ се възприемаше в САЩ като основен враг...

We are all socialists now
"ВСИЧКИ СЕГА СМЕ СОЦИАЛИСТИ"
Снимка на корицата на Американското списание Нюзуик

Наталия Лазарева, Откъси от "Защо САЩ треперят от страх пред Русия?"

Преди 18 години, на вълната на общите демократични настроения и надежди, характерни за онези времена, отидох да уча политически мениджмънт в САЩ.

Там, в процеса на обучението ми, успоредно с вникването в същината на американското политическо мислене, трябваше да преживея коренно презареждане (дори може да се каже: пълно разрушаване) на тогавашното ми политическо съзнание.

А през 1999 г. се завърнах с ясното съзнание, че САЩ винаги са били и ще бъдат главният враг на Русия - и не бива да се вярва ни най-малко в тяхната искреност и в техните добри намерения спрямо руснаците.
Вторият извод, който направих като равносметка на моето 3-годишно обучение по американски политически мениджмънт, беше следният: демокрацията по американски в своята същина е само и единствено следното: изкуство за манипулиране на хората в интерес на твърде ограничен кръг личности от световния елит.

В процеса на обучението ми чух и узнах такива неща, които и досега са за мен като камбанен звън за „тревога“.

Те са следните.

Първо: ВИНАГИ И ПРИ ВСИЧКИ ОБСТОЯТЕЛСТВА се подчертаваше, че именно Русия и само Русия е основният стратегически противник на САЩ.Това звучеше много странно през 1998 г., когато Русия беше слаба както никога - а в същото време Китай ставаше все по-богат и по-силен. Независимо от това, НЕ КИТАЙ, А ИМЕННО РУСИЯ се възприемаше в САЩ като основен враг. През онази 1998 г. беше шокиращо да се слушат такива неща, когато у нас в Русия все още беше разпространена еуфорията от свободата и от сътрудничеството с Америка - която еуфория за много руснаци достигаше до обожание.

През далечната 1998 г. в Америка чух за плана с цел разрушаване на Русия, който трябваше да бъде осъществен за 15 години. От официални трибуни открито се разказваше как след 15 години Русия вече не би трябвало да съществува като самостоятелна държава на земното кълбо. Началото на процеса на разрушаване трябвало да бъде поставено с война, която да бъде разпалена между Украйна и Русия. Това щяло да доведе до разделяне на Украйна по Днепър, а после, като главна цел на конфликта между Украйна и Русия - до разпадането на Русия на множество самостоятелни квази-държавни образувания.

Подчертавам: това не бяха нечии болни мечти или частни мнения - а напълно официални, публични (пред студенти от университета) заявления на публични личности.

Между другото, един от първите „американски“ шокове, които изживях, докато изучавах американския политически мениджмънт, беше осъзнаването на факта, че всичко, което се случваше в Русия по времето на Елцин, беше не просто естествен резултат от действието на различни обществени сили на фона на фанфаронството на Елцин - а строго съответстваше на официалните полит-технологични инструкции по разрушаване на комунистическите държави. (За различните типове държавност са разработени отделни планове с инструкции за реализацията им. Изучаването на различните начини за извършване на държавни преврати влизаше в учебната програма)...

САЩ, чрез Уол Стрийт, са финансирали комунистическите революции, както и оцеляването на комунистическите държави, следователно е невъзможно САЩ наистина да са срещу комунизма. Тогава защо наблюдаваме привидна борба на САЩ срещу комунизма? Фактически комунизмът е създаден като форма на управление за Новия световен ред, тоест за глобална употреба, не за локално облагодетелстване на групи от индивиди в отделни държави или групи от държави. Това бойкотира създаването на Новия световен ред и унифицираното управление на света под егидата на комунистическата идеология. Така комунистически държави, които не следват плана за създаване на този нов световен ред, се превръщат във врагове на "демокрацията", преднамерено заблуждаващ термин, използван да прикрие действителния процес на налагане на световен комунизъм. Ето как регионалният и национален комунизъм стават врагове на световния Комунизъм, също както и всички държави, които не го подкрепят и не са съгласни да се откажат от своя суверенитет. Ето защо наблюдаваме необяснимата привидно аберация, при която комунистически страни са финансирани и подпомагани, а страни които са се отказали от комунизма са атакувани.

А каква е истинската цел на Новият световен ред е друга тема и осветляването й едва ли ще е от полза дори и за тези които повярват, тъй като това е нещо, върху което човешките възможности нямат власт.

Следващият шок беше относно това, доколко хуманизмът е истинският ориентир на американската политика - за което западните политици, медиите и нашите руски „демократи“ тръбят 24 часа в денонощието.
Така например, в курса по етика се изучаваше т. нар. „въпрос за вражеското дете“. Въпросът се формулираше по следния начин: може ли да се допусне убийството на дете на врага (или самият ти да го убиеш), ако това е необходимо, за да се защитят интересите на твоя електорат? Правилният отговор беше зашеметяващ и звучеше така: не само е допустимо, но е задължително. И ако политикът или лидерът чувства, че не е способен да го извърши, той трябва да отстъпи мястото си на хора, които са в състояние да го извършат, без да се колебаят.
Подчертавам: става дума не за „сълзата на детето“ (алюзия за прочутата фраза на Достоевски: „Цялото щастие на света не струва една детска сълза“ - б. пр.) - а за неговото убийство... /ruskline.ru/ Превод: Л. Чолаков/ lyubomircholakov.blog.bg

Brilliant anti-Common Core Speech by Dr. Duke Pesta - Kак комунизма ще бъде наложен в САЩ, а от там и в ЦЯЛ СВЯТ

Това видео разкрива как комунизма ще бъде наложен в САЩ и ако успее, как ще бъде наложен на ЦЯЛ СВЯТ...

Отровните корени на комунизмаЧервената симфония (революцията под рентген)

Блестящото описание на коммунистическо-банкерския заговор, направено от един от непосредствените изпълнители на задачите в този заговор - Христиан Раковски...

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!