Бивш сътрудник на ЦРУ обясни защо САЩ ненавиждат Русия

Двете страни могат да бъдат надеждни съюзници в борбата срещу тероризма, според Филип Джералди

Повечето експерти и чиновници в САЩ създават и използват образа на Русия като враг за свои цели. Политиците го правят, за да се задържат на постовете си. За това пише Филип Джералди, бивш сътрудник от ЦРУ, възглавяващ в момента неправителствената организация Council for the National Interest, в статията "Изкривеният образ на Русия", публикувана в The American Conservative "Що се отнася до негативизма спрямо Русия, то, както вие всички разбирате, в медиите и в правителството, а също така в огромното множество от анализаторски институти в САЩ има достатъчно много експерти на преклонна възраст, които винаги ще считат Русия за враг.

Освен това, има други, много по-коварни експерти и чиновници, на които им е необходим образа на врага, за да съхранят високоплатените си длъжности в правителството и другите ведомства, които в голяма степен зависят от благополучието на военно-промишления комплекс", пише Джералди, отбелязвайки при това, че винаги и навсякъде ще се намерят войнолюбиви патриоти, такива като сенаторите Джон Маккейн и Линдзи Грем.

Авторът на статията привежда и коментарите на професор Питър Кузник, с когото неотдавна посетиха руската столица на конференция. Преподавателят разказва, че от всички дисциплини, учащите се в САЩ са показали най-слаби успехи по история. Професорят открил, че някои от студентите му даже не знаят броя на загиналите през Втората световна война. Те отговорили, че около 100 000 са загиналите руски граждани, след като всъщност те са около 30 милиона. "Не знаейки тези цифри, студентите просто не са способни да разберат какво движи Русия", предава Джералди думите ан професора.

Експертът също така задава въпроса защо Вашингтон не осъзнава необходимостта от добри отношения с Русия, която по негово мнение се оказала много полезен партньор в Сирия.

"Сега тя се явява една от тези движещи сили, които стоят зад преговорите, свързани с окончателното урегулиране на конфликта. Тя винаги е била надежден съюзник в борбата срещу тероризма, признавайки своята уязвимост пред "Ислямска държава" и другите ислямистки групировки", пише авторът на статията.

Авторът подчертава, че Вашингтон е длъжен да бъде заинтересован от това да се постигне сътрудничество с Москва, която влиза сред ключовите интереси на САЩ, а сирийската криза представлява възможност да се променят в положителен аспект отношенията между двете страни.

Превод и редакция: БЛИЦ 

САЩ създадоха комунизма в Русия, а след това и в Китай, издигайки на власт Мао Дзедун, осъществил най-големия геноцид в историята (Видео)

САЩ наложиха комунизма на света

Списание „Американски Евреи” от 10-ти септември 1920 година пише: „Болшевишката революция в Русия беше работа на Еврейски мозъци, извършена от Еврейско недоволство, чрез Еврейско планиране, чиято цел е да създаде Нов световен ред...

Как САЩ създадоха КОМУНИЗМА - или за участието на капиталистите в революциите

Комунистически Китай е моделът на планово общество на Новия световен ред [+Видео]

Комунистически Китай служи за лаборатория на глобализма, за опитно поле, където 1.4 милиарда души живеят като опитни зайчета при изграждането на прекрасния нов свят...

"Социалният експеримент в Китай под ръководството на председателя Мао, е един от най-важните и успешните експерименти в историята.„ Дейвид Рокфелер, Ню Йорк Таймс, 10 август 1973 г.

Нечувано зло! Организирано отнемане на органи от живи хора!

Трупащи се доказателства разкриват ужасяваща картина на убийства и осакатяване в Китай. Доклади от свидетели и китайски лекари показват, че хиляди практикуващи Фалун Гонг са били убити заради органите им, които се продават и трансплантират за огромна печалба в трансплантационния бизнес. Извършителите са служители на управляващата Китайска комунистическа партия (ККП), действащи в сътрудничество с хирурзи, затворнически власти и военни служители...

Комунистите са хората на Запада

Новият Световен Ред е КОМУНИЗЪМ: Австралийският конгрес разобличава Новия световен ред [Видео + Audio]

Ан Бресингтон подчертава, че Римският клуб, в който членуват Тед Търнър, Буш, Горбачов и общо взето всички, които дърпат конците, никога не се е отказвал от идеята за световно господство на КОМУНИЗМА...

"През 1987 г. Михаил Горбачов, също член на Римски клуб, каза: Вървим към Нов Световен Ред, светът на комунизма и никога няма да се върнем назад"

Отровните корени на комунизмаЧервената симфония (революцията под рентген)

Блестящото описание на коммунистическо-банкерския заговор, направено от един от непосредствените изпълнители на задачите в този заговор - Христиан Раковски...

Демокрация по американски: изкуство за манипулиране на хората в интерес на твърде ограничен кръг личности от световния елит (Напомня ли ви социализма? Може да не е случайно!)

ВИНАГИ И ПРИ ВСИЧКИ ОБСТОЯТЕЛСТВА се подчертаваше, че именно Русия и само Русия е основният стратегически противник на САЩ. Това звучеше много странно през 1998 г., когато Русия беше слаба както никога - а в същото време Китай ставаше все по-богат и по-силен. Независимо от това, НЕ !КОМУНИСТИЧЕСКИ! КИТАЙ, А ИМЕННО РУСИЯ се възприемаше в САЩ като основен враг...

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!