Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Подарък от бежанците или промоция на ваксините?: Шарка плъзна из страната

Бил Гейтс, ваксини
Бил Гейтс: "В света днес има 6,5 милиарда хора и броят им върви към 9 милиарда.
И ако ние свършим наистина добра работа с НОВИТЕ ВАКСИНИ, ЗДРАВНИТЕ ГРИЖИ, репродуктивното здравно обслужване, вероятно бихме могли да намалим този брой с 15%..."

/КРОСС/ Шарка плъзна из страната. Бум на варицела и скарлатина отчитат районните здравни инспекции в цяла България. Само в София за петте дни на миналата работна седмица за регистрирани 20 случая на варицела и два - на скарлатина. Преди 14 дни те са били двойно по-малко. В Пловдив варицелата засегна 27 души, 16 от тях са от самия град, като само седмица по-рано броят на заболелите от този вид шарка е бил 19. Други девет са се разболели от скарлатина. Двойно за седем дни е скочил броят и на заразените от варицела и скарлатина в Бургас. Там заболелите са 17 за седмица. Най-висок е пикът на шарката в Старозагорско - общо 36 случая за по-малко от седмица. Децата в повечето села в областта са засегнати от заразата.

Най-много са случаите в самия град, както и Казанлък, Овощник, Розово, Енина, Бузовград, Копринка и Хаджи Димитрово. В Бургас за седмица разболелите се са 17. Към момента Видин и Видинска област, Благоевградско, Ямболско и Сливенско са най-чисти от инфекцията. Там инфектираните със скарлатина и варицела са единични случаи.

Такава висока заболеваемост не помним от десетилетия, коментира пред „Монитор" завеждащият детското отделение в Инфекциозната болница в столицата и допълни, че особено варицелата е много силно заразно заболяване. Само от началото на годината до момента от нея са заболели 30 хиляди деца и възрастни, докато през цялата 2014 г. те са били 22 хиляди души, посочи лекарят. В потвърждение на тревожните цифри той припомни епидемията от морбили през 2009-2010 г., когато за целия период се разболяха 24 хиляди души.

България е единствената страна в Европейския съюз, в която не се слага ваксина срещу варицелата. Това е обяснението на водещия инфекционист д-р Атанас Мангъров за голямата заболеваемост от шарка в страната. По думите му тя не се внася у нас, тъй като не е регистрирана по българското законодателство. Така, българчетата остават най-уязвими срещу варицела на континента. Ваксината е задължителна в Германия, Гърция, Италия, части от Испания, а в останалите страни е препоръчителна и се доставя по заявка на родителите от аптекаря или педиатъра. Дори в съседна Сърбия и Хърватия човек може да си я поръча за детето.

Д-р Мангъров обаче предупреди българските родители да не си правят труд да я внасят от там, тъй като ваксината е жива и за транспортирането и съхранението се изисква определена температура. Водещият специалист припомни, че за разлика от хлапетата, възрастните я карат много тежко, като инфекцията може да удари тежко белите дробове и да докара смъртоносен мозъчен енцефалит. Към проблема с варицелата се прибавя и този със скарлатината, която джипитата често пъти объркват с други вирусни инфекции и ги тъпчат ненужно с антибиотици, разказа още д-р Мангъров. /cross.bg/

10 чудовищни (но верни) факти за ваксините, умишлено скрити от хората

Как ни унищожават IV - Ваксините

Бил Гейтс и ваксините - евгеника в действие или просто депопулация

Защо да избягваме противогрипните ваксини и как да се предпазваме

Следствен доклад: Ваксинациите са пълна измама

Вирусолог: Неваксинираните деца се развиват по друг начин (видео)

Ваксините - смъртоносната отрова

Ваксината против грип носи само вреди за здравите хора

Токсини във ваксините проникват в мозъка

Вътрешен човек прави шокиращи разкрития за ваксините

Нова бомба: Ваксинирани бебета-маймуни развиват аутизъм

Ваксините, базирани на медицинска измама, са от столетие

Ваксините: Зловещата измама” – шокиращи разкрития за същността на ваксинирането, съдържанието на ваксините и защо са създадени

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!