Следвайте "Буднаера" в Телеграм

CounterPunch: Само Русия може да спре експанзията на САЩ

Америка инициира държавния преврат в Украйна и създава плацдарм за агресия от Балтика до Черно море

Американски военен хеликоптер в действие
Американски военен хеликоптер в действие

На САЩ е изгодно да поставят бариера между континентите, желязна завеса за разделение на страните и народите, нестабилност в света, за да могат да се утвърдят в ролята на глобален гарант на регионалната сигурност. Това становище е изказано в публикация на американското независимо издание CounterPunch.

„Ако Държавният департамент не беше инициирал държавен преврат в Украйна с цел сваляне на законното правителство на Виктор Янукович, то САЩ нямаше да успеят да се вклинят между ЕС и Русия и да разрушат укрепващите се връзки между Европа и Азия” – пише изданието.

Евразийската икономическа интеграция, включваща планове за строителство на високоскоростна железница от Китай в Европа по „Пътя на коприната”, представлява сама по себе си явна и непосредствена опасност за САЩ, чиято част в световния брутен продукт продължава да намалява. Никой във Вашингтон не е готов да се примири със загубата на влияние и първенство на Америка на международната арена. Да се игнорира появата на нов съперник – обединението на ЕС и Русия – означава „да се съгласят с бъдеще, в което САЩ ще се сблъскат с постепенно, но неотклонно отслабване на своето еднолично господство в международните работи” - пише CounterPunch.

За Америка е важно да раздели Европа и Азия. Заради това тя създава буферна зона от Балтика до Черно море, която едновременно да стане плацдарм за бъдеща агресия. САЩ вече струпват сили в Европа, макар американските медии за това мълчат.

Главният инициатор на процеса са именно САЩ, а не НАТО. Макар европейските страни да поддържат санкциите против Русия, те не се радват много на нарастването на военната мощ по своите граници.

Аналитиците от различните политически лагери са единодушни, че укрепването на сътрудничеството между Русия и Германия никак не съвпада с интересите на САЩ, тъй като „обединили се, те ще станат реална сила, способна да противостои на САЩ” – пише CounterPunch.

Америка е убедена, че има историческо право да управлява света. Така че ситуацията в Украйна няма нищо общо нито с демокрацията, нито с независимостта, нито с така наречената руска агресия. Просто САЩ се опитват да отложат упадъка на своята икономика.

Затова Вашингтон ще направи всичко, за да настрои Брюксел против Москва и икономически да подкопаят Русия. „Разделяй и владей! – ето ключът към успеха. Нека те постоянно да се гризат един друг за гърлото. Сунити против шиити, една народност в Украйна срещу друга, руснаци против европейци. Ето планът на Вашингтон.” – резюмира изданието.

Вашингтон възнамерява да излезе победител в този конфликт, да установи контрол над двата континента и да запази своето положение на единствена свръхдържава. „Само Русия може да спре САЩ и ние се надяваме, че тя ще го направи” – пише в заключение CounterPunch./БЛИЦ

Без САЩ комунизма нямаше да се роди

Списание „Американски Евреи” от 10-ти септември 1920 година пише: „Болшевишката революция в Русия беше работа на Еврейски мозъци, извършена от Еврейско недоволство, чрез Еврейско планиране, чиято цел е да създаде Нов световен ред...

Ротшилд твърдо решени да детронират САЩ и ЕС и да въздигнат Китай!

Шефът на Raiffeisenbank: САЩ ще се борят с Русия до последния европеец

САЩ: Трябва ни трета световна война, за да излезем от кризата!

Служител в АНС: Заради огромния си дълг, САЩ тласка Европа към война с Русия

САЩ са разпалили 201 от 248-те военни конфликта след края на ВСВ
American Journal of Public Health публикува доклад, изследващ всички въоръжени конфликти, избухнали след края на Втората световна война до днес...

Джими Картър: САЩ е най-големия подпалвач на войни

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!