Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Кой държи златния резерв на планетата? (ТОП 7 на най-богатите страни?)

фалшиво злато

Златния резерв на САЩ и Русия най-голям, вижте кои са другите държави

Златния резерв на страните по света вероятно е най-силния показател за стабилността на всяка държава. И докато някои страни почти са изчерпали своя, то други държат злато в колосални количества. Световният съвет по златото, преди няколко дни обяви списък на страните, чийто златен резерв е над 1000 тона.

Вижте кои са лидерите [според официално пропагандираната информация].

1. САЩ. Страната е световен лидер със златен резерв от 8133.5 тона. Нищо чудно, че валутата на Америка продължава да е стабилна, въпреки икономическата криза. [Нищо не може да бъде по-далеч от истината според Пол Крейг Робъртс, бивш съветник на министъра на финансите на САЩ]

Пол Крейг Робъртс: „САЩ вече нямат златен резерв“

САЩ са изчерпали целия си резерв от злато. Освен това, Фед е използвал злато и на други страни, включително и Германия...

Според Джим Уили САЩ са присвоили златото на редица други държави, между които, Либия, Украйна и Саудитска Арабия. Уили твърди, че 40 000 [правилно сте прочели 40 хиляди] тона злато са откраднати от сметките на клиенти из цяла Европа, но главно от банки в Швейцария и в по-малка степен Лондон. Златото е на арабски, японски и европейски клиенти... повече детайли във видеото Revaluation of Gold to $18,000, Death of Dollar | Jim Willie's 2015 Forecasts (около 15та минута).

Century of Enslavement: The History of The Federal Reserve
"Федералният Резерв на САЩ не притежава никакво злато от 1934..."

2. Германия. В златния резерв на федералната република влизат близо 3384.2 тона. С което тя си гарантира стабилността през последните години.

3. МВФ. Международния валутен фонд също разполага със собствен златен резерв. Той е размер на 2814 тона злато.

4. Франция, която в последно време е арена на сблъсъци и кървави драми, дължи стабилната си икономика именно на златния резерв, с който разполага. Той е в размер на 2435.4 тона злато.

Русия, Китай и Швейцария са останалите страни в света с резерви с повече от 1000 тона. Китай обаче продължава да има най-малък дял на злато (само 1%) като процент от общите резерви сред лидерите в класацията. Златния резерв на всяка една от страните обезпечава не само валутата й, но също така повишава финансовия й имидж пред световната банка.

Общите резерви на земята (според официалните данни) са в размер на 32 099 тона злато. Страните от еврозоната държат 10 784 тона, или 55,5% от общите резерви.

С най-голям процент на златни резерви в света са САЩ (71.4%), Гърция (69.4%), Венецуела (68.9%), Германия, Италия, Франция и Кипър — всички с над 60 на сто златни резерви.

На противоположната страна са страни като Канада — 0,2%, Унгария — 0,3%, Чехия и Бразилия с по 0,6 и 0,7 на сто, Катар и Китай с по 1%, Малайзия с 1.1%, Саудитска Арабия с 1.6%, Сингапур с 1.8%.

На абсолютното дъно в класацията се намира Хонконг, чийто златен резерв е едва два тона злато, което представлява по-малко от 0,01% от общите резерви. / По материал на razkritia.com/

Без САЩ комунизма нямаше да се роди

Списание „Американски Евреи” от 10-ти септември 1920 година пише: „Болшевишката революция в Русия беше работа на Еврейски мозъци, извършена от Еврейско недоволство, чрез Еврейско планиране, чиято цел е да създаде Нов световен ред...

Корпоратокрация? Това е глобалната империя на световната комунистическа върхушка

Защо Западът не разреши да бъдат съдени комунистите [Видео]

Защо САЩ са основните поддръжници на комунизма по света? [Видео]

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!