Следвайте "Буднаера" в Телеграм

"Скитникът" Георги Марков: Страхът и срамът са за моите съдници!

Защото пак пречи - сега на подлеците, дето ловко превърнаха тъмното си комунистическо минало в светло капиталистическо бъдеще...

36 години след подлото му убийство Писателят Дисидент се завърна в родната София

Завърна се като бронзов паметник, сътворен от скулптора Данко Данков. И застана на площад "Журналист" - изправен, с ръка в джоба, вперил поглед напред - Джери, какъвто го помнят приятелите му. И те бяха там, до него: Димитър Бочев, Георги Мишев, Марко Ганчев. Дойде от Лондон жена му Анабел, а от Америка - д-р Георги Лазаров, който е дал парите за паметника. Пред Георги Марков склониха глава трима президенти - Желю Желев, Петър Стоянов, Росен Плевнелиев, и кметицата Йорданка Фандъкова.

На добро място е паметникът - наоколо са живели Елин Пелин, Николай и Богомил Райнови, Димитър Талев, Сирак Скитник...

Епископ Константин отслужи водосвет - както го прави вече 33 години. 

Георги Марков - авторът на "Жените на Варшава", "Портрет на моя двойник", "Задочни репортажи за България" и...сценария за филма "На всеки километър". 

Джери - харесван от жените, мъчен от туберкулоза, покерджия, безпартиен, но любимец на Тодор Живков.

Да, и такъв е бил. Можел е да пътува, където си иска (невъзможна възможност за 95% от населението на комунистическа България), имал е западна кола, допускан е до "светите" тайни на Компартийния архив, разрешено му е било по всяко време да звъни на Диктатора от Правец.  Можел е да си живее живота, да папка и слушка - и да стане председател на Писателския съюз например...или зам.-шеф на Държавния съвет...или друго голямо нещо в Номенклатурата на БКП (немалко негови авери сториха това - и сега кротко си доживяват старините).

Той си остана на 49.

БКП нареди, КГБ помогна, а Държавна сигурност изпълни заповедта: "Убийте го!" 

И днес - 36 години след смъртта му и 25 - от "избухването" на контролираната демокрация, никой не е наказан за тази гадост. Нещо повече - наследниците на тия, дето го убиха физически, го убиха втори път - със забрава. Няма го Георги Марков в учебниците по литература и история. Не знаят за него студентите. Защо? Защото пак пречи - сега на подлеците, дето ловко превърнаха тъмното си комунистическо минало в светло капиталистическо бъдеще.

http://static.blitz.bg/documents/thumbnails/640/201411/20141111.oogjgfgiqq.jpg

Чугунените комунисти Плевнелиев и Близнашки през 1987 г.

Благовест Сендов: ... те (СДС) бяха подготвени от БСП да бъдат опозиция
Петър Дертлиев трябваше да бъде първият президент, а не Желю Желев. Защо елиминираха Дертлиев? Желю Желев стана, защото така се бяха разбрали с Луканов... в основата е дворцовият преврат в БСП, а не демократична революция...

Защо Западът не разреши да бъдат съдени комунистите [Видео]

Нека сведем глава пред Писателя Дисидент. И да не оставяме без цветя паметника му!

Пламен КАМЕНОВ /blitz.bg/

Със съгласие на ЦК на БКП и ДС Марков е бил назначен за главен сценарист на тв сериала "На всеки километър", възложена му е било да напише пиесата за 25-годишнината от 1944 г., замислена като документален разказ за антифашистката съпротива. Допуснат е бил месеци наред да работи в секретния архив на МВР.

След като обаче се запознава с никога не вадени на светло документи, писателят превръща в главен герой и на сериала, и особено на пиесата някогашния началник на отдел в Дирекцията на полицията Никола Гешев (Велински в "На всеки километър").

Пиесата е свалена от сцената на "Сълза и смях" след генералната репетиция заради "потискащо въздействие". Същата съдба има и пиесата "Аз бях той" след закрито първо представление в Сатиричния театър. /vesti.bg/

Стефан Цанев: Никой не е имал по-голямо въздействие върху народа от Георги Марков

Новият Световен Ред е КОМУНИЗЪМ: Австралийският конгрес разобличава Новия световен ред [Видео + Audio]

Ан Бресингтон подчертава, че Римският клуб, в който членуват Тед Търнър, Буш, Горбачов и общо взето всички, които дърпат конците, никога не се е отказвал от идеята за световно господство на КОМУНИЗМА...

"През 1987 г. Михаил Горбачов, също член на Римски клуб, каза: Вървим към Нов Световен Ред, светът на комунизма и никога няма да се върнем назад"

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!