Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Андрей Луканов създал контролираната синя опозиция СДС

Станко Тодоров, Андрей Луканов и Жельо Желев в пленарната зала на Великото народно събрание
Станко Тодоров, Андрей Луканов и Жельо Желев в пленарната зала на Великото народно събрание | Източник: Prehoda.bg

Над 20 години след апаратната "революция" в Бояна генното партийно инженерство на лабораторията, водена по онова време от Андрей Луканов, завърши с пълен "научен" и практически крах. Двата основни елемента на Горбачовата политическа алхимия – БСП и СДС, се разпадат организационно и морално пред очите на съвременниците и никой не може да ги спаси.

Драмата естествено е много по-силна при червените, които все пак са наследници на вековна традиция, докато сините са толкова незначителни, че вече не са интересни дори на самите себе си.

 ДНК от…ДСК

Трагедията на така наречените „полюси“ от политическия пейзаж на България тръгва от първородния грях при зачеването им. Верен на прагматичната си природа, техният основен родител Андрей Луканов наложи след 10 ноември 89-та формула, според която номенклатурата трябваше да сложи ръка на „демокрацията“ и „свободния пазар“ во веки веков. На входа чрез потомствените червени аристократи от БКП, структурите на ДС и стопанския соцелит, а на изхода – чрез назначените мутанти от С(ДС). По този начин се гарантираше схемата за присвояване на националното богатство. А върху „новите обществени субекти“ беше трансферирана ДНК директно от … ДСК и БНБ, тъй като малко по-късно партийно-криминалната олигархия захрани първоначалното си натрупване именно от двете най-важни банкови институции.

Точно този първороден грях на "промяната" деформира целия кошмарен преход. И наследницата на БКП, и "алтернативата" от СДС се оказаха конюнктурни политически корпорации за обслужване на новоизлюпения "капитал", погълнал присвоените народни пари. А приказките за идеология, програма, политика, кауза и тем подобни словесни фокуси бяха предназначени за електоралното стадо. Именно по тази причина за някакви си две десетилетия нацията изплю и последните трохи от доверие към "полюсите" и ги отписа.

 Обратна резба от A дo Я

Целта на перфидния Луканов проект беше да се имитира плурализъм чрез раздвояване на политическата власт. Основните играчи на сцената трябваше да бъдат изначалната БКП / БСП и рожбата й СДС, като кръгът естествено се затваряше зад кулисите – на пулта при главния режисьор. Затова ролите бяха раздадени на актьори от една школа, макар и разпределени в различни гримьорни. Но макар и майсторски дегизирани за драматични образи, изпълнителите си останаха читалищни комедианти и превърнаха цялата постановка в нескопосан фарс.

Така образцови партийни кариеристи ала Асен Агов, мутирал от конферансие на Петър Младенов до манекен на "антикомунизма", се оказаха "обратни" на фамилия и биография. Авторът на икономически формули в името на "перестройката" Иван Костов стана нашенски Балцерович. Довереникът на Комсомола Йордан Соколов започна да кове адвокатската демокрация, а доносници като Георги Марков (агент Николай) се превърнаха в дантелени площадни трубадури. По друга писта дребни милиционери от типа на Емил Кюлев или бивши периферни спортисти от категорията на Илия Павлов се събудиха гиганти на "националния капитал". Ето това беше каймакът на новородената "десница" и на прилежащия по дефиниция към нея "едър бизнес" с червена мая. Точно като травестити край каналите на Амстердам, където беше гръмнат Косьо Самоковеца – отвън уж жена, а отдолу мъж с голям атрибут…

По успоредната сюжетна линия на Постановката старата грешница с немалко социални заслуги – БКП, си направи пластична операция и се подмлади под артистичния псевдоним БСП. Защо ли? Много просто – първо да се хареса на Европа, и второ – чрез социалдемократическия грим да скрие пролетарските си бръчки и да се подготви за "демокрация и пазарно стопанство"?! С други думи – за нежна частна собственост и дива капитализация в полза на "нашите момчета". И отново смяна на пола, този път у лево – преди половин век бащите ударно национализираха, а сега синовете безпощадно приватизират…

 Дядовата ръкавичка 

Какво ли щяха да правят и "левите", и "десните" по нашите земи, ако я нямаше Майката на партиите, за чийто отец историята е посочила Димитър Благоев (Дядото)? От наследството на този достолепен интелектуален марксист от XIX век напоследък повече от две десетилетия се хранят всевъзможни внуци и правнуци от "полюсите". Първи по родово право естествено се възползваха Лука(но) вите "реформатори", които и до ден днешен осребряват историческия дивидент на червената партия. А маята наистина е яка – независимо от "слабите ракии", направо ментета, на "Позитано" 20, Дядото е завещал електорално имане, което все някак докарва 40-50 депутатски заплати. Може и повече при стечение на обстоятелствата. Кой ти ги дава! А покрай тази хранилка подскачат "капиталистически търбуси" от типа на Гергов или Гущеров, провинциални пчелички порода "Мая" плюс многопартийни старлетки клас "Корнелия". Да не говорим за облечената в брюкселска коприна евродепутатка Илияна, която също страдала от кризата с десет бона еврозаплата…

И цялата тази пародия се разиграва върху НЛО-то на Бузлуджа, където масовката си иска ТКЗС, пенсии на 55, панелна сигурност, парно и лекар без пари и въобще всичко, с което малкият българин беше разглезен, преди да го сграбчи Пазарът. За тези хора, които са безмълвен електорален капитал, Тодор Живков не е мръсна дума, напротив, а миналото живее чрез носталгичната червена бюлетина, за която Станишев, Първанов, Петков… и другите тарикати нямат абсолютна никаква заслуга. Тя просто им е подарена, а те са се оказали на правилна позиция в подходящ момент. За Сергей по наследство, а за двумандатния президент – по прищявка на Съдбата.

Подобна е мимикрията и при сините политически травестити. И те трябва да целуват ръката на Дядото, защото как щяха да се превърнат в "антикомунисти", респективно храненици на Запада, на Сорос и на какви ли не фондации, институти и комитети, ако Луканов не беше решил да си направи контролирана "опозиция" начело с марксиста Желю Желев, най-пътуващия биолог Берон и най-издаваната писателка Блага Димитрова? Това е положението! ДНК-то на СДС си е баш в ЦК на БКП и в ДС, дори още преди да се стигне до ДСК и БНБ, както стана дума в началото. Затова нашенската ляво-десница се превърна в паразит и шут и от два милиона избиратели в началото на 90-те години сега се моли за резултата на Яне или поне за десетина депутатски ведомости.

Побъркани в подмяната. 

Ако едно холивудско заглавие гласи "Загубени в превода", ние, българите, сме направо побъркани в подмяната. И как иначе като двуцветните партийни травестити вървят заедно с тотална социална шизофрения. Не знам дали наистина нашенци са откраднали мощите на Чарли Чаплин и дали ДС има нещо общо с атентата срещу Йоан-Павел II и чадъра срещу своя човек в Лондон – Георги Марков, но съм сигурен, че ние сме за "Гинес" в раздела "Обществено-политическа фантастика". И още как…

Тук всичко е обърнато с главата наопаки и никой не е на мястото си. В "лявата" БСП редом до олигарсите от ловната дружинка на Първанов и галените деца на Тройната коалиция са останали само пенсионери, селски стопани и дребни търговци. Много рядко се срещат представители на наемния труд, интелектуалци, преподаватели, лекари, държавни служители.

Естествено, има и изключения като докторите Желев и Баташки, но те са професионални кариеристи, използващи червения цвят за собствен бизнес. Вярно – класически "пролетариат" по мерките на Дядото няма откъде да се намери у нас при умъртвено производство и едва мъждукаща духовна сфера, но все пак БКП завеща огромна маса просветени хора, леви по презумпция и европейски стандарти, които се дистанцираха от хермафродитната партия за лична и корпоративна употреба.

И какво да правят до долни търгаши като местните комбинатори от Сливен?

Същата лудница е и в "дясно". Там почти не се срещат крупни фигури от "националния капитал", които онзи ден се мъдреха в президиума на червения конгрес?! До критичния минимум са се свили и хората от малкия и средния бизнес, предпочитащи управляващите формации, от които синята клоунада е безкрайно далеч. Интелектуалците, които уж бяха лицето на "новото време", отдавна са се разочаровали от корупцията и шуробаджанащината, властващи със страшна сила сред "антикомунистите" с бащи, активни борци срещу капитализма. А за капак на цялата манджа с грозде към сините са се присламчили какви ли не лумпени.

Как да има нормални политически полюси в България, като "левите" въвеждат плосък данък и се грижат за капитала, а "десните" заиграват със синдикатите и улицата и се борят за повече държавна регулация? Истински Вавилон на абсурдите и глупостта! Затова само за десетина години напоследък от нищото се появиха две по същество надпартийни, мултисоциални движения, като НДСВ и ГЕРБ, които за отрицателно време спечелиха избори с огромна преднина. И вероятно няма да са последните! БСП и СДС нямат нито социална база, нито политика, нито идея за бъдещето, нито мощни лидери. Червените се крепят само на една история, но ренегатите от "Позитано" 20 рано или късно ще я заличат окончателно, а сините палячовци дойдоха отникъде и отидоха по дяволите.

Изводът е ясен – ако има все пак оцелели умни хора в България, час по-скоро трябва да се събере духовен и интелектуален ресурс за създаване на нова левица и истинска десница. До изборите след година има достатъчно време и без гръцки мотиви. Ако ли не, "алтернативата" ще бъдат Меглена Кунева и Слави Бинев и пак се затваря кръгът, начертан от Луканов… 

senzacia.net

Благовест Сендов: ... те (СДС) бяха подготвени от БСП да бъдат опозиция

Нелсън Мандела призна Илия Минев, но СДС – не!

Без САЩ комунизма нямаше да се роди

Списание „Американски Евреи” от 10-ти септември 1920 година пише: „Болшевишката революция в Русия беше работа на Еврейски мозъци, извършена от Еврейско недоволство, чрез Еврейско планиране, чиято цел е да създаде Нов световен ред...

Новият Световен Ред е КОМУНИЗЪМ: Австралийският конгрес разобличава Новия световен ред [Видео + Audio]

Ан Бресингтон подчертава, че Римският клуб, в който членуват Тед Търнър, Буш, Горбачов и общо взето всички, които дърпат конците, никога не се е отказвал от идеята за световно господство на КОМУНИЗМА...

"През 1987 г. Михаил Горбачов, също член на Римски клуб, каза: Вървим към Нов Световен Ред, светът на комунизма и никога няма да се върнем назад"

Корпоратокрация? Това е глобалната империя на световната комунистическа върхушка

Защо Западът не разреши да бъдат съдени комунистите [Видео]

Защо САЩ са основните поддръжници на комунизма по света? [Видео] 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!