Следвайте "Буднаера" в Телеграм

30dumi.eu

Необясним шум по цял свят влудява избрани хора (аудио)

Странното бучене причинява главоболие, гадене и безсъние

Мистериозен шум, регистриран в много части на света, обърква учените. Странното бучене чува един на 50 човека. Освен това хората, които са се сдобили с този "подарък", често се оплакват от главоболие, гадене, виене на свят, кръвотечение от носа и безсъние, пише The Daily Mail.

Ниският шум според тези, които го чуват, се появява само в затворени пространства и може да накара човек да подлудее. При това той може да бъде чут по-често в селските райони, а през нощта звукът се усилва.

Във Великобритания фактите за появата на мистериозния шум са отбелязани в Лийдс, Бристол и Шотландия. А първият случай датира от 1970 г., когато от него са се оплакали 800 души едновременно. За такъв звук говорят и жителите на Ню Мексико и Сидни.

През 2003 г. експерт по акустика Jeff Leventhal е установил, че звукът чуват само 2% от всички земляни и най-вече хората на възраст 55-70 години. Според него има и известен случай, когато заради него един човек да се е самоубил.

Тези, които чуват шума го наричат изтезание. "Това е един вид мъчение, понякога просто искам да закрещя. Трудно заспивам защото чувам този ритмичен звук непрекъснато. Започва да се мятам и да се въртя и още повече мисля за него" – казва Кати Жак от Лийдс.

Учените засега не могат да определят характера на това явление и да обяснят защо влияе на хората. В началото на 1990 години изследователи от Националната лаборатория Лос Аламос, Университета на Ню Мексико са се опитали да решат загадката. Но в крайна сметка стигнали до извода, че източници на звука са транспорта и фабриките.

Някои изследователи предполагат, че в действителност шумът е илюзия. Според тях в действителност този шум не съществува, чуват го само болни хора. Други смятат, че това е в резултат на електромагнитни нискочестотни излъчвания или сеизмична активност, която може да уловят само избрани.

Някои експерти предлагат на тези, които чуват странния звук да преминат когнитивно-поведенческа терапия, за да се справят с шума. Въпреки това, до този момент не са налице предпоставки тази мистерия да бъде решена скоро. "Тази главоблъсканица съществува от 40 години и ще продължи да бъде една от многото мистерии" – каза Левентал.

HAARP йоносферното оръжие на новият световен ред!!!

Невероятни експерименти: НАСА променяли пространство-времето?

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!