Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Защо Фалун Гонг / Фалун Дафа е преследван в Китай?

Преследването на Фалун Гонг

Сложната логика на преследването може да бъде разделена на четири елемента:

1). Параноичен диктаторски страх от стремглавия растеж на практиката Фалун Гонг (Фалун Дафа) и растящата й популярност;

2). Интензивната диктаторска завист на същия този диктатор от популярността на Фалун Дафа;

3). Присъщият вътрешен конфликт между дивата политическа идеология на комунистическия режим и неговата полярна противоположност - принципите на Фалун Дафа на Истинност, Доброта, Търпимост;

4). И самото естество на комунизма, който за да държи властта периодично слага етикета "класов враг" на малък сегмент от населението, срещу който да се "бори".


Как започва преследването?

Преследването на Фалун Гонг
Преследването на Фалун Гонг
Преследването на Фалун Гонг
Преследването на Фалун Гонг
Насилствено извличане на органи от Фалун Гонг практикуващи
Преследването на Фалун Гонг

В продължение на три години преди официалното начало на националната кампания на преследване през юли 1999 г., практикуващи са под все по-интензивно правителствено потисничество.

Още през 1996 г. книгите на Фалун Гонг са забранени за публикуване и в голям държавен вестник е публикувана първата статия, критикуваща Фалун Гонг.

Към 1998 - 1999 г., полицията вече започва да разстройва групови упражнения в парковете.

Пропагандните атаки, очернящи Фалун Гонг в държавните медии, се увеличават.

След поредица от събития през април 1999 г., в които полицията погрешно арестува и нанася побой на практикуващи в Тянджин, на 25 април 1999 г. около 10 000 практикуващи Фалун Гонг се събират в Пекин за мирна петиция към Апелативния офис на държавния съвет с искане за освобождаване на арестуваните практикуващи, вдигане на забраната на книгите на Фалун Гонг и слагане край на държавно инициирания тормоз на практиката.

Въпреки че събирането е изключително мирно, и тогавашният премиер Джу Ронгджи се среща с практикуващи и се съгласява да уважи техните искания, скоро след това събитие официалното потисничество се засилва.

На 10 юни 1999 г., президентът Джянг Земин създава Управление 610, национална полицейска агенция със специална власт над всички местни правоприлагащи органи, правителствени служби и съдилища, за да оглави преследването на Фалун Гонг.

На 20 юли 1999 г., полицията извършва бързи арести на координаторите на Фалун Гонг местата за упражнения.

На 22 юли стартира масирана медийна атака срещу Фалун Гонг и практиката бива официално обявена за забранена. От този момент, преследването продължава с неотслабваща сила, независимо от факта, че няма реален закон, който да оправдава забраната или да позволява преследването.

Оттогава има над 3500 смъртни случая на практикуващи Фалун Гонг – убити чрез изтезания, злоупотреби в ареста и отнемане на техните органи приживе.

Комунистически Китай е моделът на планово общество на Новия световен ред [+Видео]

Комунистически Китай служи за лаборатория на глобализма, за опитно поле, където 1.4 милиарда души живеят като опитни зайчета при изграждането на прекрасния нов свят...

Австралийският конгрес разобличава Новия световен ред [Видео + Audio]

Ан Бресингтон подчертава, че Римският клуб, в който членуват Тед Търнър, Буш, Горбачов и общо взето всички, които дърпат конците, никога не се е отказвал от идеята за световно господство на КОМУНИЗМА...

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!