Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Бо Шилай изпратен в затвор в Пекин, твърди източник

Бо Шилай
Бо Шилай. (Feng Li/Getty Images)

Източник каза пред Epoch Times, че Бо Шилай, сваленият член на Политбюро, който наскоро бе изгонен от партията и очаква наказание, е получил цялостна медицинска проверка в болница в Пекин, след обяд на 7 октомври. Бо е бил придружен от група охранители от затвора Чинченг, намиращ се на един час път на север от Пекин. Тяхното присъствие е показателно, че това е мястото за лишаване от свобода на Бо (или негов двойник)...
 
Според източника медицинската проверка се е провела в болница 711 на китайската аеронавтска индустрия, известна още като Многопрофилна болница на авиацията и за която се знае, че е свързана със затвора.
 
Затворът Чиченг е известен с високата си степен на сигурност и с факта, че в него затварят влиятелни служители и нашумели политически затворници. Съпругата на Бо, Гу Кайлай (или по-вероятно нейната двойничка), която бе осъдена за убийството на британски бизнесмен, също се смята, че е зад стените му.
                                                       
Източникът каза за Epoch Times, че разследването на 300-членния екип на китайската Централна дисциплинарна комисия е разкрил четири основни категории на престъпления от страна на Бо: прикриване на извършеното от Гу Кайлай убийство на британеца Нийл Хейууд; преследване на лична икономическа печалба от злоупотреба с политическа власт; участие в други престъпления; както и участие в събирането на органи от затворници на съвестта.

Някои от тях не са били включени в публично обявените грехове на Бо.
 
Освен отва източникът заяви, че скоро Бо ще бъде съден само за първите две от четирите горни категории на разкрития: прикриване на извършеното от съпругата му убийство и няколко икономически и корупционни престъпления. По-големите престъпления и масови убийства, като убиването на живи затворници на съвестта заради органите им, няма да бъдат споменавани.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!