Следвайте "Буднаера" в Телеграм

"Пътуване до Запада" 3

Прасчо от "Пътуване до Запада"
Прасчо от "Пътуване до Запада" (Кивока Чу, ET)

"Пътуване до Запада" 2

Прасчо (Джу Баджи)

Прасчо, един от най-запомнящите се герои от "Пътуване до Запада", е бил генерал, отговарящ за 80,000 моряци в небесата. Веднъж той се напива и започва да ухажва богинята на Луната, затова бива заточен в света на смъртните, където е роден като хуманоидно прасе.
 
Прасчо си прави нов дом в пещера на планината Фулинг. Един ден богинята Гуанин се случва да бъде наоколо. Тя убеждава угрижения Прасчо да стане монах и да се присъедини към тях в търсенето."Изчакай другите поклонници", му казва тя.
 
Но похотливият Прасчо има трудности да коригира себе си. Той отива до близкото село, където се опитва да отвлече млада девойка, планирайки да я принуди да се омъжи за него.

Точно в този момент Цар Маймуна и монах Танг, вече поели пътя на своята мисия, минавали от там. Виждайки злия план на Прасчо, магическият Цар Маймуна се сражава с него и го побеждава. Тогава се установява, че той и Цар Маймуна е предназначено да бъдат побратими в това пътуване. Така Прасчо става ученик на монах Танг. На Прасчо му е дадено името Баджи което означавало, "осем забрани".

Известно било, че Прасчо бил мързелив и лаком, и най-лошото, безнравствен. Дори и след десет години на духовно самоусъвършенстване по време на своето поклонение, той все още не желаел да се раздели с тези си желания. При завършване на мисията на него му е дадена едва скромната титла "небесен пратеник на олтара".

(Следва)

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!