Следвайте "Буднаера" в Телеграм

"Пътуване до Запада" 4

Пясъчко от Пътуване към Запада
Пясъчко от Пътуване към Запада (от Кивока Чу, ET)

"Пътуване до Запада" 3

Пясъчко (Ша Уджинг)

Пясъчко е третият ученик на монах Танг. Първоначално е бил генерал в Рая. Но след като унищожава ценна ваза бива наказан от Нефритения император. Изгонен от Небето, той е прероден като ужасен човекояден пясъчен демон. Той живее в река, в която тече пясък.

Неговият външен вид бил ужасен, той имал червена брада и главата му била частично плешива; огърлица от черепи го правила още по-страховит.

По-късно Бодхисатва Гуанин назначила Пясъчко да помага на монах Танг в пътуването до Запада, в замяна на известно облекчение на страданията му. Пясъчко е преобразуван и му е дадено името Уджинг, което означавало "пробуден до чистота"

По време на пътуването до Запада неговата способност да плува се оказва доста полезна. Той винаги носел малка кратунка, която можела да се превърне в огромна и с помощта на която пресичали реки.

Като трети ученик, въпреки че бойните умения на Пясъчко не били толкова големи, колкото на Цар Маймуна и Прасчо, той все пак е велик войн, защитавал монах Танг като използвал интелекта и силата си, за да побеждава врага.

Пясъчко всъщност е бил добродушен и послушен, и е бил много лоялен към господаря си монах Танг. Сред тримата ученици Пясъчко е най-учтив и най-логичен. В края на пътуването, като награда Буда го прави Архат със златно тяло.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!