Следвайте "Буднаера" в Телеграм

"Пътуване до Запада" 2

Уен Ли, Epoch Times

"Пътуване до Запада" 1

Цар Маймуна (Сън Уконг)

Цар Маймуна е роден от скала и е научил свръхестествените ir способности от даоистки майстор. С комбинацията от пакостливата си природа и велики сили, той създава хаос както на небето, така и в подземния свят. 

Небесният император Джейд се опитал да го успокои като му дал титлата "велик мъдрец на Рая", но Цар Маймуна не могъл да се контролира и причинил бъркотия в небесния дворец. 

Цар Маймуна
Цар Маймуна (Кивока Чу, ET)

Накрая Буда го покорил и го поставил под една планина.Там той останал затворен в продължение на 500 години, докато един ден монахът Танг минал край планината. Това бил моментът, който Цар Маймуна чакал. Той обещал да се посвети в служба на монаха по време на пътуването и накрая бил освободен. Монах Tang му дал име Уконг, което означава "просветлен в празнотата". 

Цар Маймуна се оказал неоценим актив за монаха Танг. Той можел да вижда през демони и магьосничество, и не можел да бъде изкушен от красота или богатство. Неговото остроумие помогнало на монах Танг да се изплъзне от много опасни ситуации.Ето една от тях. 

Един ден монах Танг и неговите ученици навлезли в мистериозната планина на Белия Тигър, където живеел демонът Бяла Кост. Демонът приел човешка форма и се превърнал в младо момиче. Вълшебният Цар Маймуна видял измамата и убил фалшивия образ. Демонът напуснал тялото, оставяйки след себе си само един труп. 

Монах Танг бил потресен от това, което видял с очите си. Той обвинил Цар Маймуна в убийство на невинно момиче. Преди Цар Маймуна да може да обясни вижда, че демонът идва отново, превърнал се вече в подобие на майката на момичето. Цар Маймуна убил отново демона, който този път бил с външен вид на възрастна жена. Миролюбивият монах бил напълно объркан. 

Демонът веднага се превърнал в бащата, който Цар Маймуна също убил и този път напълно унищожил демона. 

Монах Танг, който не можел да види духа-демон, бил ужасен.Той изгонил Цар Маймуна от поклонението и си обещал никога да не го види отново. 

На прощаване, Цар Маймуна се проснал по очи в краката на господаря си, но монах Танг му обърнал гръб.Така Цар Маймуна трябвало да напусне. 

Монах Танг и останалите му ученици продължили и се озовали в Черната борова гора. Гората се оказала пълна с демони, които се оказали твърде силни за Прасчо и Пясъчко.Монах Танг бил заловен.За да спаси господаря си, Прасчо помолил Цар Маймуна да се върне.Без да каже и дума, Цар Маймуна дошъл в гората и победил демоните.Така той отново спасил монах Танг. 

След успешното си завръщане в династията Танг със свещените будистки писания, Цар Маймуна бил удостоен със званието "Буда Победоносец" за своите велики постижения.

(Следва)

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!