Следвайте "Буднаера" в Телеграм

"Бронежилетката му 'Произведена в Китай' е била дефектна"

Ши Джинпинг (Xi Jinping), предполагаемият следващ лидер на Китай
Ши Джинпинг (Xi Jinping), предполагаемият следващ лидер на Китай (Feng Li/Getty Images)

Китайската Интернет-мелница ненавижда липсата на обяснения и блогърите обезумяха в стремежа си да попълнят празнотата относно липсата на информация за "изчезването" на Ши Джинпинг (Xi Jinping), предполагаемият следващ лидер на Китай...

 
Всякакви обяснения бяха дадени за непоявяването на Ши на срещата с държавния секретар на САЩ Хилъри Клинтън и други чуждестранни лица през уикенда. В понеделник той пропусна още една среща с датския премиер Хеле Торнинг-Шмид, което е показател, че в някои от предположенията трябва да има някаква истина.

Китайски служители казаха на антуража на Клинтън, че "контузия на гърба" е възпрепятствала Ши да присъства на срещата с нея. Това повдига повече въпроси, отколкото даде отговори за гладните китайски нетизени. Последният път, когато Ши се появи на публично място, бе на 1 септември.

Един блогър писа, че Ши е бил наранен в гърба при опит за покушение.

Друг развихри чувството си за хумор, като каза че "Бронежилетката му "Произведена в Китай" е била дефектна".

Не, контузил се е докато е плувал (или докато е играл футбол), поясни трети.

Но най-сериозно бе приет варианта, че Ши е наранил гърба си при автомобилна катастрофа.

Базираният в чужбина китайски дисидентски уебсайт Boxun каза с цялата си сериозност в понеделник, че Ши и Хе Гуочянг (He Guoqiang, ръководител на Централната комисия за инспекция на дисциплината) са били ранени при две отделни пътни произшествия на 4 септември.

В репортажа се казва, че Военна болница №301 в момента е силно охранявана, което предполага, че някой високопоставен служител е подложен на лечение там. Според Boxun източникът му е заявил, че военен офицер и пламенен поддръжник на сваления член на Политбюро Бо Шилай (Bo Xilai) стои зад атаката на Ши и търси отмъщение за начина, по който са се отнесли с Бо.

Също така в репортажа се твърди, че мощният лидер на сигурността Джоу Йонгканг (Zhou Yongkang), съюзник на бившия лидер Джянг Земин (Jiang Zemin) и на Бо, е вероятно също замесен в заговора.

Два часа след публикуването Boxun свали статията си без обяснение.

Джанг Тянлинг (Zhang Tianling), доцент от Университета "Джордж Мейсън", САЩ, заяви пред Epoch Times, че Министерството на външните работи обикновено е доста бързо в отричането, когато някои високопоставени партийни служители са ранени или болни.

"Така например, когато се каза, че Хуанг Джу (Huang Ju), бивш заместник министър-председател на Държавния съвет, е неизлечимо болен, дори когато беше вярно Министерството на външните работи все още твърдеше, че Хуанг се справя много добре и се възстановява", каза Джанг ."Няколко месеца по-късно Хуанг Джу почина от болестта си".

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!