Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Майкъл Янг

Китайският народ започва да се съпротивлява на преследването (Част 1)

Обикновените китайци се надигат в защита на Фалун Гонг

Китайският народ започва да се съпротивлява на преследването
Китайският народ започва да се съпротивлява на преследването. (minghui.org)

От юли 1999 г. китайският комунистически режим е превърнал духовната практика Фалун Гонг в свой враг №1 и безмилостно преследва нейните последователи и всеки, който ги подкрепя...



За последните 13 години практикуващите Фалун Гонг са станали най-голямата група китайци, подложени на своеволни задържания, промиване на съзнанието, изтезания и отнемане на органи.

Според Информационен център Фалун Дафа е потвърдена смъртта на 3571 практикуващи вследствие на изтезания и малтретиране. Смята се, че действителният брой на такива смъртни случаи е от порядъка на десетки хиляди души.

Нова книга, „Държавни органи: Злоупотребата с органи за трансплантация в Китай“ (State Organs: Organ Transplant Abuse in China), редактирана от Дейвид Матас и д-р Торстен Трей, документира зверството на принудително отнемане на органи от живи практикуващи Фалун Гонг.

Преди това Дейвид Матас е изчислил, че за периода 2000-2008 г. 62 000 практикуващи са станали жертви на отнемането на органи. Според него всяка година от 2008 г. насам близо 8500 практикуващи са подлагани на отнемане на органи.

В началото на преследването (1999 г.) по данни на правителството 100 млн. души практикуват Фалун Гонг в Китай. Преследването засяга не само тези 100 милиона, но и техните семейства, приятели, съседи и колеги.

Много малко хора обаче се осмеляват да изразят възраженията си срещу тази брутална политика.

Гао Джишенг (Gao Zhisheng), китайски адвокат, известен със защитата на гражданските права на репресираните, написва три отворени писма до китайските лидери с призив за прекратяване на неконституционната кампания срещу Фалун Гонг. В отговор китайският режим го държи в затвора през повечето време от 2005 г. насам и го подлага на многократни серии от изтезания.

Но ситуацията се променя.

Триста пръстови отпечатъка

Уанг Шяодонг (Wang Xiaodong) е уважаван учител от с. Джоугуантун (Zhouguantun), гр. Ботоу (Botou), провинция Хебей (Hebei). На 25 февруари 40 полицаи от полицейския участък на Ботоу обискират дома му и го отвеждат. Полицията конфискува неговите пари, компютър и друго електронно оборудване.

Според полицията той е извършил престъпление, като е произвел и разпространил компакт дискове с информация за практиката Фалун Гонг и кампанията на преследване от страна на китайския режим. След ареста на Уанг възрастната му майка и малката му дъщеря остават сами. Сестра му е принудена да избяга, за да избегне евентуален арест.

Разгневени от отношението към Уанг, 300 жители на селото, всеки от които – представител на семейство, подписват петиция за незабавното освобождаване на Уанг. Селяните използват истинските си имена и оставят пръстовите си отпечатъци в червен восък – традиционен начин за подписване на важен документ.

Копие на тази петиция бе широко разпространено в Интернет и шокира някои от върховните лидери на режима.

(Продължение)

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!