Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Майкъл Янг

Китайският народ започва да се съпротивлява на преследването (Част 2)

Обикновените китайци се надигат в защита на Фалун Гонг

15 000 подписа и пръстови отпечатъци бяха събрани от 23-годишната Чин Ронгчиан (Qin Rongqian) чрез петиция с настояване за разследване на несправедливата смърт на баща й и освобождаването на нейните задържани майка и сестра.
15 000 подписа и пръстови отпечатъци бяха събрани от 23-годишната Чин Ронгчиан (Qin Rongqian) чрез петиция с настояване за разследване на несправедливата смърт на баща й и освобождаването на нейните задържани майка и сестра. (The Epoch Times)

(Част 1)

Китайците са загубили търпението и доверието си в режима и са научили, че като защитават правата на практикуващите Фалун Гонг, защитават своите собствени права...

15 000 подписа

Междувременно в Североизточен Китай поне 15 000 души се включиха в петиция в израз на подкрепата си към призива на млада жена към китайските власти да разследват смъртта на баща й, високо уважаван в своята общност практикуващ преследваната от китайските власти медитативна практика Фалун Гонг.

Г-н Чин Юеминг (Qin Yueming) е починал в ареста на 26 февруари 2011 г. в затвора на Джямуси (Jiamusi), провинция Хейлонджянг (Heilongjiang). Семейството му е забелязало тъмни натъртвания по цялото му тяло и когато го преобърнали, кръв рукнала от устата и носа му.

След като не успяла да накара властите да разследват смъртта на баща й, 23-годишната дъщеря на Чин, Ронгчиан (Rongqian), събрала над 15 000 подписа в петицията си за две седмици. Освен за разследване смъртта на баща й, петицията настоява за освобождаването на нейните майка и сестра. Те излежават присъди от година и половина принудителен труд заради практикуване на Фалун Гонг.

Баща й е бил арестуван през 1999 г., освободен през 2002 г. и после повторно арестуван същата година и осъден на 10 години затвор. Ронгчиан е била едва 13-годишна по време на втория му арест. Тя се съпротивлявала на полицаите, които го отвели, така че я арестували и я разпитвали в продължение на месец.

Тъй като и майка й била арестувана, Ронгчиан трябвало да оцелява сама и работела, така че със сестра й да могат да преживяват.

Ронгчиан е очаквала баща й да се завърне у дома тази година.

„Като момиче аз нямам пари, нито власт – пише Чин Ронгчиан в петицията си. – Но вярвам в справедливостта и в нравствените ценности на китайския народ. Как може онези, които имат власт, своеволно да хвърлят в затвора и да избиват обикновени хора?“


Човешка стена

Сутринта на 9 юни в гр. Тангшан (Tangshan), провинция Хебей (Hebei), над 10 полицаи от полицейското управление на район Кайпинг (Kaiping) влезли в дома на 58-годишния Ли Джен (Li Zhen) и съпругата му Уанг Шиулан (Wang Xiulan), практикуващи Фалун Гонг.

Полицията арестувала Ли и започнала да претърсва дома им, без да представи заповед за обиск. Над 100 съседи се стекли в защита на Ли. Те образували човешка стена, за да попречат на полицаите да отведат Ли, и на висок глас питали защо полицията иска да арестува толкова добър човек.

Местните казали на полицаите, че Ли, който живеел сред тях от десетилетия, често помагал на хората в нужда.

Те припомнили инцидент от лятото на 2010 г., когато някой паднал в реката и се давел, но минувачите просто гледали и не предприемали нищо. Когато Ли видял случилото се  незабавно скочил във водата и изтеглил жертвата на брега.

Ситуацията с арестуването на Ли продължила близо два часа, според уебсайта на Фалун Гонг Minghui, тъй като местните хора не искали да предадат Ли на полицията. Но впоследствие полицията успяла да го отведе и жителите подготвили съвместно апелационно писмо, като над 70 души незабавно се подписали и оставили пръстовите си отпечатъци под него.


Пробуждане

Продължаващата политическа драма в Китай, включваща бившия високопоставен партиец Бо Шилай (Bo Xilai) и „царя“ на вътрешната сигурност Джоу Йонгканг (Zhou Yongkang), е променила начина, по който китайците гледат на замесените в преследването на Фалун Гонг чиновници. Сега хората гледат на тях като на престъпници.

Китайците са загубили търпението и доверието си в режима и са научили, че като защитават правата на практикуващите Фалун Гонг, защитават своите собствени права.

През последните 13 години практикуващите Фалун Гонг неуморно и безстрашно разобличават престъпленията срещу човечеството, извършвани от китайския комунистически режим, и са разяснили на китайския народ фактите относно духовната практика, демонизирана от режима.

Сега китайците се пробуждат и избират да застанат на страната на Фалун Гонг практикуващите.

Добре осведомен източник сподели пред Epoch Times, че бъдещите лидери, като предполагаемия следващ глава на ККП, Ши Джинпинг (Xi Jinping), и следващия премиер, Ли Кечянг (Li Keqiang), са били шокирани от петицията с 300 пръстови отпечатъка. По думите на източника тези лидери нямат интерес да продължават престъпленията, извършвани от кървавата фракция на Джянг Земин (Jiang Zemin) и Джоу Йонгканг (Zhou Yongkang).

Майкъл Янг, китайско-американски писател, живеещ във Вашингтон, пише по въпросите за Китай и китайско-американските отношения.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!