Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Шен Минг, Epoch Times

Китайски военни изнасят тайно пари в чужбина

Списание в Тайван наскоро съобщи, че членове на китайската армия прехвърлят средства в Тайван от тайни банкови сметки в континентален Китай.
Списание в Тайван наскоро съобщи, че членове на китайската армия прехвърлят средства в Тайван от тайни банкови сметки в континентален Китай. (ChinaFotoPress/Getty Images)

Китайските висши военни служители са изплашени и прехвърлят средства в чужбина от тайни банкови сметки, като повечето от парите отиват към Тайван, се твърди в статия, публикувана в тайванското списание Excellence. Съюзници на бившия партиен лидер Джянг Земин започнаха да изпадат в паника след падането на ключов техен съмишленик, Бо Шилай, заявява статията със заглавие "Активи на Китай изтичат в чужбина"...
 

Тайвански бизнесмен е бил попитан наскоро от свой китайски клиент да му прехвърли инвестиции на стойност 93,3 милиона щатски долара от Китай в Тайван. Бизнесменът научил, че от него ще бъде поискано да извърши още няколко големи парични превода преди Ши Джинпинг да поеме властта в Китай по-късно тази година.
 
През последното десетилетие като ръководител на Централната военна комисия Джянг Земин позволи корупцията в Китай да процъфти и получи подкрепата и лоялността на много длъжностни лица, затваряйки очите се за тяхната корумпираност, каза източник в Китай пред ​​Epoch Times.
 
През 2002 г. Банката за международни разплащания откри непотърсени пари с произход Китай на стойност над 2 милиарда щ. д.. Парите са били прехвърлени от Джянг преди 16-ия конгрес на партията и са били предназначени за негово лично бъдещо ползване, заяви бившият изпълнителен директор на Bank of China (Хонг Конг) Лиу Джинбао (Liu Jinbao).
 
Сега Централната военна комисия пресича пътя на подобни действия. На 21 юни тя обяви преразгледани правила, които изискват висшите военни служители да докладват за всички свои доходи, активи и инвестиции.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!