Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Шяо Ен, Epoch Times

Пекин сигнализира завой надясно с висок профил честване

Ши Джинпинг маха на медиите при пристигането му на летището в Шанън, Ирландия, на 18 февруари 2012.
Ши Джинпинг маха на медиите при пристигането му на летището в Шанън, Ирландия, на 18 февруари 2012. (Peter Muhly/AFP/Getty Images)
Ши Джинпинг маха на медиите при пристигането му на летището в Шанън, Ирландия, на 18 февруари 2012. (Peter Muhly/AFP/Getty Images)

Широкото отразяване в медиите на десетгодишнината от смъртта на Ши Джонгшун (Xi Zhongxun), бащата на Ши Джинпинг (Xi Jinping, предполагаем следващ лидер на Китай), сигнализира десен завой в Пекин...
 
Няколко китайски медии посочиха, че Ши Джонгшин никога не е направил "лява" грешка. Други наблюдатели коментират, че Пекин използва възможността за по-нататъшни удари по "остатъчните отрови" на левите идеологии и политики, насърчавани от Бо Шилай (Bo Xilai), наскоро опозорения партиен секретар на Чонгчинг (Chongqing).
 
Ши Джонгшин е бил наставник на Ху Джинтао (Hu Jintao) и Уен Джябао (Wen Jiabao). Така не е чудно, че Ху и Уен са предпочели Ши Джинпинг.
 
Общоизвестен онлайн коментатор Джоу Шиаохуей (Zhou Xiaohui) каза, че Бо Йибо (Bo Yibo, баща на Бо Шилай) и Ши Джонгшин, са напълно различни както относно идеология, така и относно действия. Първият е бил студен и лукав левичар, заяви Джоу, докато вторият е практичен и умерен, известен със своята почтеност и толерантност. Следователно и тяхното потомство, Бо Шилай и Ши Джинпинг, са също много различни, смята Джоу.

Когато бившият топ полицай на Чонгчинг (Chongqing), Уанг Лиджун (Wang Lijun), дезертира в американското консулство в Ченгду (Chengdu) на 6 февруари, той задейства политическа буря, която още не е утихнала. Задкулисната битка се върти около това, каква позиция ще заемат държавниците на Китай спрямо преследването на Фалун Гонг. “Фракцията с окървавените ръце” – служителите, повишени от бившия лидер Джянг Земин за осъществяване на преследването – прави усилени опити да избегне отговорността за престъпленията си и да продължи кампанията. Други служители отказват да участват в преследването оттук нататък. Събитията предоставят ясен избор пред държавниците и гражданите на Китай, както и пред хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще съди избора на всеки човек.

Оригиналната статия на китайски език.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!