Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Трафикът към Epoch Times рекордно висок

Трафикът към уебсайта на китайскоезичната версия на Epoch Times скочи от 1 млн. посещения дневно на 4 милиона след разобличаването на вътрешнопартийните борби на китайския комунистически режим.
Трафикът към уебсайта на китайскоезичната версия на Epoch Times скочи от 1 млн. посещения дневно на 4 милиона след разобличаването на вътрешнопартийните борби на китайския комунистически режим. (Epoch Times))

Трафикът към уебсайта на китайскоезичната версия на Epoch Times скочи рязко нагоре - от 1 млн. на 4 млн. посещения дневно - откакто изданието започна да отразява вътрешните борби на китайския режим. Наричан Да Джи Юен, вестникът публикува стотици материали за назряващия разрив още от избухването на скандала с Уанг Лиджун. Имащ репутацията на независимия глас на континентален Китай, Да Джи Юен  е предпочитан от читателите заради предоставянето на нецензурирани от комунистическия режим факти и ясни анализи по чувствителни въпроси и тематики...

Да Джи Юен следи отблизо развоя на събитията сред висшите ешелони на Китайската комунистическа партия (ККП) в момента, при които ключови фигури, съюзници на бившия китайски лидер Джянг Земин (Jiang Zemin), попадат под обстрела на противниковата фракция на Ху Джинтао и Уен Джябао.

На 14 март бившият партиен секретар на Чонгчинг, Бо Шилай, бе уволнен – сензационно развитие, което Epoch Times предрече преждевременно. През следващите седем дни уебстраницата на вестника публикува 224 статии по темата.

Да Джи Юен има репутация на независимия глас на континентален Китай. Когато възникнат въпроси от особено чувствителна тематика, китайските читатели се обръщат към изданието за нецензурирани от ККП факти и ясен анализ.

В резултат на това трафикът на уебсайта Да Джи Юен сега скочи от 1 млн. посещения дневно до 4 млн. според Alexa.co, пазарният лидер за класации на уебсайтове. В нито един от останалите по-главни китайски вестници не се забеляза подобна тенденция, защото нито един друг китайски вестник не анализира събитията в Китай с отдадеността на Epoch Times.

Същевременно EpochTimes.com се придвижи напред и в трафик ранглистите – от около 8000-та до приблизително 2000-та позиция.

Epoch Times е стартиран от китайци в Северна Америка, мотивирани от целта да предоставят китайски новини, независими от режима на ККП, който контролира СМИ в страната, включително и информацията за Китай разпространявана зад граница.

Epoch Times е издателят на една от най-силно цензурираните в днешен Китай публикации, “Девет киментара за комунистическата партия”  – поредица от девет коментара за историята и природата на ККП. Тази публикация вдъхнови над 100 млн. китайци да заявят оттеглянето си от ККП и нейните дъщерни организации.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!