Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Хава ТОР. Epoch Times

Двадесетте най-вдъхновяващи места на Земята – част 3/4

Част 2/4

За тези места е изписано толкова много, че е невъзможно да се прочете. Посещавани са от толкова много хора, че не могат да се преброят. Без значение колко още време ще се върти Земята, тези места вече са записани на диска на вселенската памет...

11.    Водопадите Игуасу, Аржентина


Водопадите Игуасу за разположени на границата между Бразилия и Аржентина. Водопадите разделят река Игуасу на горна и долна. Тези водопади са толкова величествени, че дори Елинор Рузвелт веднъж казала: „Бедния Ниагара!”, имайки предвид знаменития Ниагарски водопад.

Водопадите Игуасу са двойно по-високи и широки от Ниагарския, водата при тях пада от височина 269 фута през 275 каскади и имат формата на подкова. Те са заобиколени от девствени тропически гори.

Водопадите Игуасу, Аржентина
Водопадите Игуасу, Аржентина. Снимка: lifeglobe.net

12.    Бали, Индонезия

Ако сте чели книгата на Елизабет Гилбърт „Яж, моли се и обичай” или сте гледали филма, заснет по едноименният роман (повечето жени знаят за какво става въпрос), то именно там животът, културата и особеностите на остров Бали са описани в пълна степен.

. Снимка: tutpricol.ru
Бали, Индонезия. Снимка: tutpricol.ru

13.    Връх  Еверест, Непал

Най-високата точка на света. Тибетското название на върха, намиращ се в Хималаите, е Джомолунгма. Името си „Еверест”, той получава в чест на английския геодезист Джордж Еверест през 1865 година, той е първият човек отбелязал върха на картата.

Новозеландецът Едмунд Хилари е първият алпинист, който покорява върха през 1953 година. Първият самолет, прелетял над планината, е през 1933 година. Опитите за покоряване на върха започват още през 1921 година.

Жертви на върха са станали 216 души.

Връх Еверест, Непал.
Връх Еверест, Непал. Снимка: tutpricol.ru

14.    Дъждовните гори, Амазонка

Дъждовните гори на Амазонка обхващат по-голямата част на Южна Америка. На запад горите са изключително богати на разнообразни тропически растения, птици, насекоми, хищници. Трябва сериозно да се замислите преди да решите да посетите тези гори. Но все пак смелчаците не са малко!

Дъждовните гори, Амазонка.
Дъждовните гори, Амазонка. Снимка: сайта ba-bamail

15.    Крайбрежието Амалфи, Италия

Амалфи е живописен морски курортен град в областта Кампания, провинция Салерно. Разположен е на северния бряг на Салернския залив. Малки китни постройки са "кацнали" по склона на хребета Монти-Латари. Всеки предмет тук разказва своята история, тя е и гръцка, и римска, и византийска. Амалфи е един от най-очарователните плажове.

Крайбрежието Амалфи, Италия. Снимка: ba-bamail

Част 4/4

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!