Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Хава ТОР. Epoch Times

Двадесетте най-вдъхновяващи места на Земята – част 4/4

Част 3/4

За тези места е изписано толкова много, че е невъзможно да се прочете. Посещавани са от толкова много хора, че не могат да се преброят. Без значение колко още време ще се върти Земята, тези места вече са записани на диска на вселенската памет.


16. Мостът „Голдън гейт” в Сан Франциско

Навярно сте виждали този мост милион пъти по телевизията и в киното, той е най-голямата гордост на Сан Франциско. Мостът се простира на 2,5 км. над протока Голдън Гейт. Проектът за висящия мост „Голдън гейт” не е бил одобрен веднага, било трудно да се повярва, че може да бъде построен толкова дълъг висящ мост в края на 19 в. Но въпреки всичко, той бил построен в началото на 20 в., а негов инженер бил Джоузеф Щраус. Мостът „Голдън Гейт” е смятан много години за най-дългият висящ мост в света. Той е сред 10-те най-добри постижения в строителството на 20 в.

16. Мостът"Голдън Гейт" в Сан Франциско
16. Мостът"Голдън Гейт" в Сан Франциско. Снимка: ba-bamail

17. Бора Бора, Френска Полинезия

Ако искате да намерите рая на земята, то Бора Бора напълно отговаря на тези условия. Ваканцията прекарана на островите на Френска Полинезия е като кратка почивка в рая, а живот в бунгало над водата е напълно реална възможност.
Бора Бора е атол – възвишение над океана, получило се от бивш угаснал вулкан с коралови налепи над водата, образуващи рифове и лагуни.

17. Бора Бора, Френска Полинезия.
17. Бора Бора, Френска Полинезия. Снимка: ba-bamail

18. Рим, Италия

Колизеумът в Рим е вероятно един от най-удивителните архитектурни исторически паметници, запазени до наши дни. Без да споменаваме самия град, с неговите изкуство и храна.  

18. Рим, Италия
18. Рим, Италия. Снимка: ba-bamail

19. Чичен Ица, Мексико

Ако посетите Чичен Ица в Мексико, ще трябва да се изкачите по стълби до самия връх. Тази пирамида е създадена от маите, а може би дори още по-рано. Тя е интересна със своята история, архитектура и удивителна здравина. Тази забележителност е посещавана от многобройни туристи от всяко кътче на света. 

19. Чичен Ица, Мексико
19. Чичен Ица, Мексико. Снимка: ba-bamail

20. Национален парк Йелоустоун, САЩ

Паркът Йелоустоун е първият в света национален парк. Той е основан през 1872 година и е с площ 898,3 хил. хектара. Паркът е международен биосферен резерват с езера, реки, гори, гейзери, каньони, пещери и планински хребети. Йелоустоун е смятан за най-големият все още активен вулкан.

В парка растат около 2 хил. вида растения и е дом на няколко стотин животински вида, някои от които застрашени от изчезване.

20. Национален парк Йелоустоун, САЩ
20. Национален парк Йелоустоун, САЩ. Снимка: ba-bamail

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!