Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Xinhua напада Фалун Гонг, това е пропаганда твърдят критици

Уанг Джиуен

Уанг Джиуен със своята дъщеря, преди да го хвърлят в затвора. (Epoch Times)

Xin Fei, Epoch Times

Официалната новинарска агенция на Китайската комунистическа партия, Xinhua (Шинхуа / Синхуа – рус.) , публикува наскоро нападки срещу Фалун Гонг, давайки примери с предполагаемо отказали се от практиката практикуващи, дори твърдейки, че 98 процента от последователите на Фалун Гонг в Китай вече не вярват в практиката. Практикуващи Фалун Гонг от САЩ отхвърлиха тези твърдения, определяйки нападките като пропаганда.

Фалун Гонг е духовна дисциплина, базирана на истинност, доброта, търпимост, и   включваща комплект от пет упражнения. Хората, които я практикуват, са преследвани от Китайската комунистическа партия (ККП) от юли 1999 г насам . От 1992 г, когато става обществено достояние, до 1999 г. практиката привлича между 70 и 100 милиона души в Китай.

Уанг Джиуен (Wang Zhiwen) е един от практикуващите, за които статията твърди, че са се отказали от своите убеждения. Съгласно твърденията на Xinhua: „Уанг, бивше лице за контакти във Фалун Дафа Асоциацията в Пекин, се е променил напълно, от ‘неразбиращ какво точно е Фалун Гонг’, във ‘виждайки накрая действителността за него’.”

Но неговата дъщеря, Уанг Шяодан (Wang Xiaodan), която живее в момента в Съединените щати, каза пред TheEpochTimes нещо съвсем различно. Тя беше възмутена при научаването на новината, казвайки: „Осъждам силно ККП за клеветата срещу моя баща. Аз познавам баща си. Той е непоколебим практикуващ. Толкова е жалко, че ККП го използва, за да фабрикува пропаганда, когато първо го хвърли в затвора”.

ККП осъжда Уанг на 16 години затвор наскоро след като започва преследването на практиката през 1999 г. На него не му се позволява да се вижда или говори със своето семейство, докато е в затвора. Той е написал няколко писма до своята дъщеря, но тя каза, че не му се позволява да споменава думите „Фалун Гонг”. „Той ме насърчава да съм справедлива, истинна, добра и прощаваща. От неговите писма мога да усетя, че все още твърдо вярва във Фалун Гонг, дори и когато трябва да страда в затвора заради своите убеждения”.

„Ако моят баща наистина се е променил и се е отказал от Фалун Гонг, защо тогава ККП не му разреши да говори публично? Защо ККП не го освободи? Истината е, че моят баща е все още в затвора и не му се дава възможност да говори.”

След като започва преследването на практикуващите Фалун Гонга през юли 1999 г, Xinhua публикува над 300 статии, клеветящи практиката.

Онези, които защитават публично Фалун Гонг в Китай, се срещат със сурови реакции, а адвокати, опитващи се да представляват Фалун Гонг практикуващи, се сблъскват с

нападки, арести и дори мъчения, какъвто е случаят с адвоката за човешки права Гао Джишенг (Gao Zhisheng) , с когото е загубена всякакви връзка от февруари тази година.

Според Джанг Ърпинг (Zhang Erping), говорител на Информационния център на Фалун Дафа (Falun Dafa Information Center), 10-те години на „усилия да се преобразуват практикуващите Фалун Гонг” са всъщност „10 години на кървави мъчения и промиване на мозъци”.

„През 1999 г. ККП се закани да изкорени Фалун Гонг за три месеца. Това не само не стана и след десет години, но дори направи Фалун Гонг още по-силен и популярен в световен мащаб”, каза Джанг, допълвайки, че на комунистическата партия все още й предстои да даде смислено обяснение относно доказателствата за събиране на органи от живи Фалун Гонг практикуващи в Китай.

Бивш репортер от телевизия Shanxi в Китай, Ма Шияоминг (Ma Xiaoming), каза, че ККП все още третира Фалун Гонг като своята „най-голяма противопоставяща се сила”.

„Абсурдното е, че ККП продължава да прави пропаганди в такъв голям мащаб”, каза той. „Самият факт, че ККП се нуждае от такава пропагандата, е доказателство, че нейното потискане на Фалун Гонг се е провалило”.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!