Следвайте "Буднаера" в Телеграм

20 юли, 10 години преследване: Олимпийката Джен Бекер за Фалун Гонг

Олимпийката Джен Бекер

Олимпийката Джен Бекер

Jan Becker *

Джен Бекер се състезава за Австралия на Олимпиадата в Токио през 1964 г., участвайки в спечелилия сребърен медал отбор по свободно плуване. Тя е майка на три деца, баба на шест внучета и работи за голяма инженерна компания в Мелбърн. Джен практикува Фалун Гонг от края на 1998 г. и е била арестувана за кратко време в Китай през 2002 г, когато отива на пл. Тянанмън в Пекин, за да изрази своята позиция относно преследването.

Аз практикувам Фалун Дафа [Фалун Гонг] над 10 години. Първоначално бях привлечена към практиката от нейните упражнения, които са много леки, но имат удивителна енергия.

Три месеца по-късно започнах да чета Джуан Фалун [основният текст на Фалун Гонг, бел. ред.], написан от г-н Ли Фонгджъ. Той отговори на много от въпросите, които имах за живота и Вселената. Сега, с годините, съм възхитена от промените в себе си, както физическите, така и духовните.

Медитацията, упражненията и следването на трите принципа на Фалун Дафа – Истинност, Доброта, Търпимост – ми дадоха възможност да се подобря в личен аспект и да мога да ги прилагам както във всекидневния се живот, така и в моята работа като завеждащ отдел „Човешки ресурси”.

Преди да започна да практикувам, аз ходих за лечение в голяма болница в Мелбърн, заради сериозно дихателно заболяване, което беше от рода на туберкулозата/проказата. Заболяването не беше заразно, но се смяташе за фатално, и аз усещах как силите ми намаляват. Шест месеца след като започнах да практикувам Фалун Дафа, аз реших да оставя съдбата си в ръцете на практиката. И оттогава не съм ходила на доктор – за нищо!

Моят началник, с който работя вече 17 години, винаги ме е подкрепял много в това. Той ми каза, че макар неговото образование да е в материалните науки, той може да види, че явно с помощта на метафизичното нещо много положително се е случило с мен.

Никой, включително моето семейство и приятели, не очакваше да съм сред живите днес, а лично аз се чувствам 10 години по-млада от когато започнах да практикувам Фалун Дафа. Моето енергийно ниво и моят ентусиазъм за живот се промениха напълно.

Хората около мен са големи поддържащи на Дафа, защото могат да видят, че аз съм по-здрав и по-грижовен човек.

Площад Тянанмън

Шест месеца след като започнах да практикувам Фалун Дафа, Китай забрани практиката и започна ужасното преследване на практикуващите в страната. За да покажа своята подкрепа, най-вече като западняк, аз реших, заедно с осем други

австралийци, да отида в Китай през 2002 г., за да изразя своята подкрепа към китайските практикуващи и към това, което ставаше с тях.

Като олимпиец, смятах, че може да имам някакво въздействие чрез медиите, информирайки останалия свят какво всъщност се криеше от тях. Възможността да извикам многократно на пл. Тянанмън „Фалун Дафа е добра”, беше чест за мен. Аз знаех, че това е част от моята съдба и не се страхувах ни най-малко.

Олимпиадата в Пекин

Китай обеща да се промени, ако получи Олимпиадата през 2008-ма, и аз видях голяма възможност за Международния олимпийски комитет да го осъществи. Вместо това, те се обърнаха срещу принципите на Олимпийската харта и етика. В моите очи, а съм сигурна, че и за много други също е така, Олимпиадата беше принизена и аз се срамувам за много от нещата, които станаха.

Мога да отида в детайли по толкова много въпроси на жестокост и катаклизми, изтърпени от китайците заради Олимпиадата. Дори и днес има практикуващи [Фалун Гонг] и други, опитващи се да асистират човешките права в Китай, и да помогнат на такива, които са затворени заради Олимпиадата. Международните медии също направиха малко за това.

Като човешки същества, ние трябва да вземем под внимание кои са важните неща в живота. За мене, святостта на живота и почитта към човешкото достойнство стоят над всички други аспекти, включително търговия, печалба и спорт, дори на Олимпийско ниво.

Аз лично смятам, че това което става, е отвратително, и искрено се надявам светът да се изправи в един глас и да сложи край на преследването на тази красива и ползотворна практика.

* Олимпийката Джен Бекер (Jan Becker)

Джен Бекер се състезава за Австралия на Олимпиадата в Токио през 1964 г., участвайки в спечелилия сребърен медал отбор по свободно плуване. Тя е майка на три деца, баба на шест внучета и работи за голяма инженерна компания в Мелбърн. Тя практикува Фалун Гонг от края на 1998 г. и е била арестувана за кратко време в Китай през 2002 г, когато отива на пл. Тянанмън в Пекин, за да изрази своята позиция относно преследването. Г-жа Бекер е посланик на Австралия по време на запалването на Щафетния огън за човешки права в Атина през 2008 г и е посветена на идеята за слагане край на злоупотребите с човешките права в Китай.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!