К19-мерки ли? Нагъчкани болни с пневмония без WC в клиника се облекчават в съдове при 5,5 млрд.лв. бюджет за здраве 2020

Инфекциозното отделение в МБАЛ „Рахила Ангелова” в Перник е в окаяно състояние. Болните са принудени да се лекуват в мизерия.

https://topnovini.bg/

"Спасителят на народа", ККП: Половин юрган за теб, 31 кг злато и $1.1М за мен – Всяка прилика с Бойков ГЕРБКП може да не е случайна

Читател на 19min.bg Нешо Стоянов Гечовски разказа каква страшна драма извън ковид – отделението на една софийска болница е преживял като не така ВИП болен – белодробен. Лекувал е пневмония в Пулмология. Личната му история показва, че се губи смисълът всички да спазваме мерки, ако в клиниките ни няма елементарна хигиена и също, че не ние сме виновни за заразяването и смъртта на лекари с вируса, а немарливостта на собствените им директори. Същите, които не използваха лятото, за да разделят в отделни сгради или крила с отделни входове инфектираните от останалите болни и затова сега затварят целите здравни заведения, оставяйки без шанс хората с наистина тежки заболявания, които не са К19 – явно не са ни важни. Ще разберете също, че по наредба на Министерството на здравеопазването, която не е променена дори в извънредната ситуация, на 10 болни се полагала 1 тоалетна в болница у нас: в Европейския съюз в 21 век. Мерки, казвате, дистанция, маски...Колкото и маски да носят хората, при една тоалетна – възможно най-заразното място, на десет и повече души – смятайте персонал, посетители, за какво предпазване изобщо може да се говори?! И същите тези, които управляват здравеопазването с 5,5 млрд.лв. бюджет тази година, над 30 млрд. лв. само при Борисов, управляват и държавата, нагло ни поучават от екрана и ни винят за своето безхаберие...

„Бях на лечение в Пета градска болница за белите дробове на 4-ия етаж. Бях настанен в стая №9. Бяхме четирима пациенти. Леглата бяха в трагично състояние. В стаята нямаше санитарен възел. Питах къде можем да уринираме – дадоха ми пластмасова кутия. За ходене по голяма нужда – в другите стаи, а на две стаи имаше 1 санитарен възел.
Там бях на лечение 6 дни.
Имало Наредба №49 на Министерството на здравеопазването за един общ санитарен възел на 10 болнични легла. Това е отговорът на Столичната РЗИ.
Аз съм човек с нормална психика и не мога да възприема тази наредба. Това е безотговорно отношение към пациентите.
Ние сме европейска държава и трябва да имаме европейско здравеопазване. Недоброто през последните 30 години доведе до унищожаване на нацията.
Доколкото съм осведомен, в Централния софийски затвор в едно помещение пребивават по двама и имат санитарен възел”.
Пациентът е получил отговор на същото това писмо от зам.-министъра Бойко Пенков, който тези дни обясни, че проблем с леглата в болниците ни няма – 40 000 са, няма хора. Той му е отговорил, че е препратил жалбата му към СРЗИ. И толкова.

Оттам с оптимистичен тон в стил „Какво толкова се оплакваш”, са написали: „Спазени са изискванията на Наредба № 49 от 18.10.2010 г.”.
На тези безсмъртни чиновници само ще припомним хипократовата клетва:

„Аз ще препоръчвам на болните подходящ режим според познанията си и ще ги защитавам от всички вредни неща”.

"Спасителят на народа", ККП: Половин юрган за теб, 31 кг злато и $1.1М за мен – Всяка прилика с Бойков ГЕРБКП може да не е случайна


Виж писмо ТУК!

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://19min.bg

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...