Следвайте "Буднаера" в Телеграм

"Спасителят на народа", ККП: Половин юрган за теб, 31 кг злато и $1.1М за мен – Всяка прилика с Бойков ГЕРБКП може да не е случайна

"Спасителят" на народа

Бойко Борисов - един от най-младите комунисти в България (член на БКП още на 18-годишна възраст), комсомолски секретар и член на БКП, майор от УБО, отгледан от полковник от МВР, напуснал системата на МВР в зората на 90-те години, за да остане партиец

Луджев: Комунисти издигнаха Бойко

Бойко Борисов :–: Дългогодишен член на БКП :–: Необикновенните приключения на един мутро-комунист

Искате бъдеще?Осъдете комунизма

(Minghui.org) В скорошно изказване в Капитолията на Уисконсин на 23 септември американският държавен секретар Майк Помпео описа как Китайската комунистическа партия (ККП) прониква в западното общество чрез различни асоциации. Прикрити под доброжелателни имена, тези организации работят чрез Китайския отдел за работа на Обединения фронт, за да постигнат целта си за пропаганда, едно от трите „магически оръжия“ на ККП, измислени от Мао Цзедун наред с „въоръжената класова борба“ и „утвърждаването на партията“.

С разширяването на тоталитарната мощ на ККП, много страни предприеха мерки, за да потърсят отговорност на режима. В отговор ККП разшири вътрешния си пропаганден механизъм в опит да засили връзката си с китайския народ и да забави обречеността на своята съдба. Този ход отново беше усетен от китайските нетизени /потребители на мрежата/, както се вижда в описаните по-долу примери.

Вглеждайки се по-сериозно ще открием, че противно на твърдението на ККП, че тя е „спасителката на китайския народ“, тя винаги е изчерпвала всички ресурси за експлоатация и вреда на китайците. Това е очевидно с въпроса за Фалун Гонг, където мирни, невинни практикуващи са изправени пред най-жестокото преследване за отстояване на вяра.

Какво твърди ККП

Когато настоящият лидер на ККП Си Дзинпин наскоро посещава провинция Хунан на 16 септември, той отива в музей в град Ченжоу, където е изложен половин юрган. Той преразказва сълзливата история за това как една жена-войник разрязала юргана си на две и дала половината на един селянин през 1934 г. по време на Дългия марш (когато Червената армия на ККП отстъпвала под атаката на армията на Гоминтанг). Си дал обещанието, че ККП и в днешно време все още може да споделя една завивка с хората, за да преодолеят трудните си дни.

Раздразнени от бруталността и лъжите на ККП, потребители на мрежата оставят под тази новина саркастични коментари.

„Не искам половин юрган. Какво ще кажете да ми върнете къщата, която беше разрушена насилствено?“, пише един нетизен. Принудителното събаряне на домове зачести в Китай през последните години, като местните власти унищожават домове със или без съгласието на собствениците, за да прокарват проекти за градско развитие. Съгласно китайското законодателство, всичката земя е собственост на държавата (тоест на ККП).

В същия ден, когато Си посетил музея, в социалната платформа Weibo е съобщено, че Ши Фенган, чиновник от село Шифенг в област Фенгтай в Пекин, е осъден на доживотна присъда за корупция. Разследващите са открили в дома му 7,2 милиона юана (1,1 милиона щатски долара) в брой плюс 31 килограма (68 паунда) кюлчета на стойност 1,9 милиона долара. Докато хората се изненадват как служител на ниво село може да натрупа толкова много богатства, писателят от Хонконг Ян Чунго пише: „Запазете тази половинка юрган за себе си, но моля, работете с корумпирания селски служител и върнете парите, които той е изстискал от хората“.

Юан Бин, известен китайски дисидент, живеещ в САЩ, писа, че историята, представена от Си, е най-вероятно измислена, подобно на останалата пропаганда на ККП. Дори и това да се е случило, то все още не може да оправдае нелегитимността на ККП, добавя той.

„В ранните дни на основаването на ККП много млади хора бяха измамени от комунистическата теория. С простата надежда да помогнат на обикновените хора, те се присъединиха към режима - някои добросърдечни хора вероятно биха могли да направят такива неща [споделяне на юрган]", пише Юан,"Но такива действия на хора, ако изобщо са реални, не са представителни за това, какво е ККП".

От насилствено завземане на частна собственост и избиване на собствениците, до причиняване на безброй трагедии преди и след завземането на властта в Китай, ККП избира само най-бруталните, тоталитарни фигури за свои лидери, за да помогне да се запази нейното управление.

Реалността в Ченжоу

В съвременен Китай има поговорка: „Навремето бандитите бяха дълбоко в планината; в днешно време те са в полицейски униформи." Полицията трябва да служи на хората, но те са се превърнали в оръжие на ККП за нападение на невинни хора в преследването на Фалун Гонг. В град Ченжоу, който Си посети, много практикуващи Фалун Гонг са били атакувани за тяхната вяра. 

Мафиотски обири

Г-н Ли Мудуо, бивш служител на Suxian Industrial and Commercial Bank, имал лошо здраве от детството си. След като започнал да практикува Фалун Гонг, той не само се възстановил от многобройните си заболявания, но и станал по-добър гражданин, следвайки принципите на Истина-Доброта-Търпение. По време на голямото наводнение от 1998 г. той дарява за това 3000 юана и е похвален от официалните лица. Когато избухват пожари в близката планина, той става доброволец за спасяване на хората там.

След като ККП започва своето брутално преследване на Фалун Гонг през юли 1999 г., г-н Ли е задържан три месеца през 2000 г., а домът му е обиран два пъти. Полицията е иззела от дома му пари в брой и спестовни книжки, като е взела и снимки на него и съпругата му. След това с фалшиви лични документи полицията е теглила пари от техните банкови сметки.

Когато г-н Ли заминава отново за Пекин през 2001 г., за да апелира за справедливост за Фалун Гонг, служители го отвеждат в трудов лагер за срок от една година. По-късно работодателят му го уволнява заради това, оставяйки семейството му в бедност.

Подобно на г-н Ли, г-жа Фан Лийинг, учителка в детска градина в област Бейху, става по-добър човек, следвайки ученията на Фалун Гонг и се отнася с доброта към децата. Заради това тя е задържана десет пъти и понижена в работата си. Така бившата учителка става детегледачка, а по-късно чистачка. От нейните съкращения и наложените от полицията глоби тя е загубила общо 110 000 юана (или 16 000 долара).

Съпругата затворена за търсене на справедливост за смъртта на съпруга си

Г-жа Ли Джумей, 63-годишна учителка в началното училище в провинция Джиахе в град Ченджоу, е страдала от рак на костите. Нямаща пари за лечение, поради силната болка тя правила опити за самоубийство няколко пъти: хвърляла се на железопътна линия, скачала в река и поглъщала голям брой хапчета за сън. За щастие тя е била спасена и трите пъти.

След което започва да практикува Фалун Гонг. Три месеца след като започва да практикува Фалун Гонг, г-жа Ли оздравява напълно. Здравните специалисти били изумени и я помолили за копие на “Джуан Фалун”, основният текст на Фалун Гонг. Съпругът на г-жа Ли, г-н Гуо Хушенг, който работил в правната служба на Джиахе, се заинтересувал и също се заел с Фалун Гонг. Практиката също го направила по-здрав, както и по-добър и по-добросъвестен работник.

След началото на преследването през 1999 г. г-н Гуо е арестуван и откаран в трудов лагер. Г-жа Ли също е задържана шест пъти и два пъти е отвеждана в трудов лагер. Икономическите загуби, претърпени от двойката, възлизат на над 100 000 юана. По време на задържането г-жа Ли е подложена на над 10 вида физически и психически изтезания. В допълнение, тя е отведена в център за промиване на мозъци през март 2000 г., последвано от ново задържане през август 2000 г. с повече глоби.

След като г-н Гуо призовава Си Сяоганг, началник на полицията на окръг Ланшан, да не преследва Фалун Гонг, той е бит през юли 2009 г. от екип офицери, водени от политически инструктор Ху Йонгхуи. В резултат на това г-н Гуо е покрит в кръв и загубва съзнание. В отсъствието на г-н Гуо или г-жа Ли, служителите обират дома им два пъти, вземайки много торби с техни лични вещи.

На 12 октомври 2009 г. г-н Гуо умира на 52 години, оставяйки без надзор две дъщери и възрастни родители, които вече са в 80-те си години.

През юни 2015 г. г-жа Ли подава наказателна жалба до Върховния съд на Китай, като съди бившия лидер на ККП Дзян Цземин за започване на преследването, довело до смъртта на съпруга й. През октомври 2015 г. тя е арестувана и по-късно осъдена на 7 години затвор.

Нарушаване на правните процедури

Г-н Лей Аншианг, практикуващ в 70те си години, е съден в съда Бейху на 31 октомври 2019 г. Няма адвокати, които да го защитават, а и той няма право да се защитава сам.

Тайният процес се състоява в малка стая във Военна болница № 198. След като съпругата и дъщеря му отговарят на няколко въпроса, прокурорът включва конфискуваните от дома му информационни материали за Фалун Гонг като доказателство срещу него. Въпреки че няма законово основание да го осъди, прокурорът препоръчва две години затвор.

Съдия Луо Хонгронг осъжда г-н Лей на три години и го глобява 5000 юана, на 12 ноември 2019 г. Г-н Лей обжалва, но жалбата му е отхвърлена.

Почти кремиран жив

Г-н Лей Джингшонг, 24-годишен практикуващ от окръг Джиахе, е арестуван на 18 август 2004 г. Полицейските служители го бият жестоко. Същата вечер той загубва съзнание. След това полицията го отвежда в крематориума.

Точно преди г-н Лей да бъде кремиран, жена-пазач вижда, че той помръдва.

„Той е все още жив, не можем да го изгорим“, казва тя.

„Той вече е в това състояние, плюс ние вече сме тук. Защо не?", настояват полицаите, които го докарали.

Но тя не отстъпва и г-н Лей оцелява.

Chinese version available

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://en.minghui.org

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!