Картини от Ада: Доброто се възнаграждава с добро, а злото го чака наказание

Когато човек живее праведно през целия си живот и достигне съответното духовно ниво, след смъртта душата му попада в рая на Бога, в който той е вярвал и на когото се е кланял. На картината този човек стои пред Буда и неговото обкръжение, които са приготвили за него място във вид на лотосов цвят.

Представяне на „Картини от Ада” в тайванския град Бинчджен, 11 юни 2007г. (Снимка: epochtimes.com.ua)

Във всички ортодоксални религии – източни и западни – се говори, че човек ще отговаря за всичките си деяния в този или в следващ живот, на този или на онзи свят. Тези религии твърдят, че доброто се възнаграждава с добро, а злото го чака наказание.

В древен Китай много хора са знаели този принцип и са го следвали.

Много мистици, йоги, отшелници и други вървящи по пътя на духовното съвършенство хора, навлизат в определено състояние на съзнанието и медитирайки могат да видят неща и събития, невидими и недостъпни за обикновените хора. И в миналото, и сега има хора, които са видели това, което е изобразено на представените по-долу картини.

Представяме ви втората част на „Картини за Ада”, нарисувани от Джиянг Итцзи, базирани на древни будистки и даоистки книги, имащи за цел да предпазят хората. Всеки сам може да реши дали вярва в това или не.

Когато човек живее праведно през целия си живот и достигне съответното духовно ниво, след смъртта душата му попада в рая на Бога, в който той е вярвал и на когото се е кланял. На картината този човек стои пред Буда и неговото обкръжение, които са приготвили за него място във вид на лотосов цвят.

Тези, които не са отговорили на критериите, за да бъдат в света на Будите, но през целия си живот са се старали да усъвършенстват добродетели, след смъртта си попадат в небесния свят над нашия и се наслаждават на тамошните благоденствия.

Следвайки пет заповеди, можеш да се преродиш отново като човек, което се счита за най-доброто прераждане. Петте заповеди са: не убивай; не кради; не се занимавай с блудство и разврат; не лъжи; не пий алкохол.

Изпаднали в заблуда, хората не вярват в съществуването на Ада и извършват много злини.

Изпаднали в заблуда, хората не вярват в съществуването на Ада и извършват много злини.

Изпаднали в заблуда, хората не вярват в съществуването на Ада и извършват много злини.

След смъртта душите на грешниците се отправят към Ада.

Късно е за разкаяния. Трябва да се заплати напълно за всичкото зло, извършено приживе.

Слугите на Якши, кралят на демоните, гледат кой какви грехове е извършил съгласно записаните деяния.

След смъртта си тези, които са изучавали книги на мъдреци и са поучавали другите, а самите те не са постъпвали праведно и са се стремели само към слава и изгода, попадат в това ниво на Ада, където ги заставят да се учат добре, а после ги изпращат на други нива, да погасят греховете си чрез страдание.

Тези, които са изпълнявали религиозно-просветителна дейност в обществото и не са я вършели добросъвестно, стремели са се към лична изгода и не само са представили вероучението в лоша светлина в очите на хората, но и са разрушили вярата на много искрено вярващи, първо попадат в това ниво на Ада. Там те преписват канони, след което се отправят към друго ниво, където изплащат греховете си.

Умните и способните могат да направят хората щастливи, но също така могат и силно да им навредят. Тези, които под знамето на религията са се възползвали от вярата на хората, а самите те не са следвали каноните, попадат тук след смъртта, а след това ги изпращат за по-нататъшно изплащане на греховете им.

Служителите на Ада разпределят грешниците по различни нива, където те ще бъдат измъчвани в зависимост от извършените приживе грехове.

Мъчение „огнено легло”. Тези, които са обичали да убиват, горят, варят и т.н. живи същества, както и да давят и убиват малки насекоми, попадат тук след смъртта.

Чу Цзян, владетелят на второто ниво на Ада. Тук попадат извършвалите убийства. Те са убивани многократно по същите начини, по които са убивали самите те.

Тези, които приживе са намушквали риба или разни животни с копие, нож и т.н., попадат тук. Те са наръгвани многократно с тризъбци, след което оживяват и отново са наръгвани, като това се повтаря многократно.

Тук попадат съгрешилите с езика – тези, които са говорили лошо за Бог и светиите, лъгали са, подклаждали са конфликти, мамели са и т.н. Езикът им е изкарван и окачан за верига, прикрепена за плуг, след което те са заставяни да теглят този плуг. След това гърлото и вътрешностите им са горени. Греховете, създадени чрез езика, водят до много изтезания.

Тези, които приживе нарочно често са убивали малки животни, насекоми, мачкали са мравки и т.н., след смъртта си са бити с камшик от слугите на Ада.

Тези, които приживе са обичали да ядат плът, убивали са животни или са кълцали сурово месо, след смъртта си попадат тук, където са постоянно кълцани на парчета.

Скъперниците, алчните и ненаситните, тези, които не са помагали на нуждаещите се, попадат тук, където ги мъчат с глад и жажда. Гуанин е дошла да даде малко храна на някои от тях. Тези, които искрено могат да се разкаят в сърцето си, могат да избегнат по-нататъшните изтезания.

Какво е това "Знакът на Звяра" и защо не е това което се говори

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!