Spiegel за протестите в България: Корупция, злоупотреба с власт - и тогава това видео

.

Протести в България. Корупция, злоупотреба с власт - и тогава това видео. Българският премиер Борисов установи авторитарен режим зад проевропейска фасада. Но много граждани се задавят от корупция. Гневът се запали от видеоклип в YouTube.

Това пише германското издание Spiegel.de в политическата си секция днес. Под снимката на министър-председателя стои надпис: Българският премиер Бойко Борисов: Пачки от 500 евро и пистолет на нощното шкафче?

Черноморският бряг на България е идиличен на много места, както и мека за корумпирани политици и предприемачи. Те са си разделили доходоносни му предимства помежду си, доминират над цели бизнес области и определят правилата, независимо от законите. Обществеността в страната знае това отдавна. Досега на мнозина им се струваше, че това е  зло, срещу което са безсилни, продължава статията. 

В нея се казва още, че едни случай на злоупотреба с власт се е превърнал в символ и предизвиква общонационално възмущение. Става въпрос за парче плаж, близо до което се е разположил един от най-сенчестите бивши политици в България и е нелегално охраняван за сметка на данъкоплатците. Случаят предизвика най-големите политически протести от години - десетки хиляди хора демонстрират в страната от дни, искайки оставката на правителството на десния премиер Бойко Борисов.

Констатацията на Spiegel е, че случващто се показва, че след почти десетилетие и половина членство в ЕС България не е провела реални конституционни реформи. Правната сигурност зависи от добрата воля на властта, а съдебната система е до голяма степен под политически контрол. Делата за корупция рядко стигат до наказание, а журналистите, които съобщават за тях, са заплашвани. Но тъй като държавният глава Бойко Борисов, за разлика от Виктор Орбан, не дразни във външната си политика, съмнителната вътрешнополитическа ситуация на България за Брюксел не е проблем. 

Материалът е илюстриран с видео от Евронюз, показващо мащабните протести, на които са предимно млади хора, дошли да изразят недоволството си често пъти с малките си деца.

Бойко Методиев Борисов е един от най-младите комунисти в България станал член на БКП още на 18-годишна възраст. Отгледалият го Методи Борисов е с чин майор от ДС. Борисов напуска пожарната която е част от системата на МВР защото отказва да се съобрази с новия приет закон за деполитизиране на силовите министерства. Борисов е активист на митингите на БКП, после БСП като не пропуска нито един от тях. Борисов още не си е върнал партийния червен билет. Тоест Борисов никога не е подавал заявление за напускане на БСП, така че във всеки един момент може да се върне там откъдето произхожда. Билета на БКП, още си стои във вътрешния джоб на сакото му! Отказал се е от червената идея само устно!

За първи път: Истината за дядото на Бойко –„убийството” на 9.IX.1944 опровергано от очевидец

Бойко Борисов е бил агент на ДС (ДОКУМЕНТИ)

Появи се видеоклип от спалнята на Борисов: На гости у Баце

Божков: Помни ли Бойко затвора в Чехия през 1993 г... И кой му прати адвокат да го измъкне...

Осъдете комунизма и ВИЕ

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://frognews.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!