Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ученият, осъдил теорията за изтичането на коронавируса от лаборатория, се отметна

Американски учен, който разкритикува теориите, че коронавирусът на Ухан (COVID-19) може да е изтекъл от китайска лаборатория, призна, че е отхвърлил идеята, за да защити китайските учени.

Д-р Питър Дасак, президент на EcoHealth Alliance, базирана в Ню Йорк неправителствена организация, която провежда научни и политически изследвания по отношение на нововъзникващи заболявания, полага усилия през февруари 2020 г. да отхвърли всякакъв вид подозрения, че COVID-19 може случайно да е избягал от Института по вирусология Ухан, изследователска и академична институция, подкрепяна от китайската държава.

Това кулминира с изявление, публикувано в престижното медицинско списание The Lancet, в което се осъжда „теорията на конспирацията, предполагаща, че COVID-19 няма естествен произход“.

Статията на Lancet е написана по време на много ранните етапи на глобалната пандемия, по време, когато не е имало никакви задълбочени изследвания за произхода на вируса.

След това Дасак потвърди подкрепата си за Китай в изявление, публикувано на 6 февруари, заявявайки, че подкрепя други учени и „категорично осъжда конспиративните

теории, предполагащи, че 2019-nCoV няма естествен произход. Научните доказателства в по-голямата си част предполагат, че този вирус произхожда от дивата природа, така както и много други нови заболявания."

През юни Дасак също написа становище за Guardian, озаглавено: „Игнорирайте конспиративните теории: учените знаят, че COVID-19 не е създаден в лаборатория.“

Но в петък, 15 януари, говорителят на Дасак каза пред Wall Street Journal, че неговото изявление, използвано за смълчаване на всички с различно мнение относно произхода на коронавируса, е публикувано, за да защити китайските учени от критики.

„Писмото на Lancet е написано по време, в което китайските учени получаваха заплахи за смърт и писмото бе в знак на подкрепа за тях, тъй като те бяха притиснати между важната работа, опитвайки се да спрат избухването и онлайн тормоза.“

Милиони осъдиха комунизма осъдете го и Вие...

Комунистически Китай е моделът на планово общество на Новия световен ред [+Видео]

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://www.hangthecensors.com/490452.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!