Томислав Дончев: Няма да подаваме оставка! – Няма да дадем €-потоците пълнещи ЧЕКМЕДЖЕНЦАТА

За комуниста бизнесмен, бизнесът значи далавера или по точно лъжа и кражба

Вярно ли е, че ако изкъпете 5 гербаджии, ще излязат поне 6 „чисти“ комунисти?

75% от ръководителите на "дясно"-комунистическата бкп-ГЕРБ са бивши леви комунисти – начело с лидера си

Комунистите в ГЕРБ са повече от БСП! Бойко уж се отказва от партията-майка едва през 1995-а: Разследване на Narod.bg

Хитрите деца на Лукавия: Един от най-младите някога членове на БКП, израснал в семейство на комунисти – По наглост и лъжа е първи в ЕС!

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

„Ние не искаме да воюваме. Това, което се случва на площада е практика на демокрацията. Опитваме се да чуем всяка позиция и всяко мнение. В тази ситуация е важно политиците да слушат повече отколкото да говорят“, това заяви вицепремиерът Томислав Дончев по повод протестите от последните дни в София. 

„Свободата и демокрацията работят чрез институции и правила. В крайна сметка това, което имаме е правителство, президент и други органи, избрани чрез тези правила. Отнасяме се с внимание и към виковете под прозорците на Министерския съвет. Не обмисляме оставка. Нямаме критерии за това колко време и колко човека ще протестират и тогава да мислим за оставка. Имаме типичен сблъсък на партиен и държавен интерес. Конюнктурният предполага отиване на избори веднага, но държавният не“, каза вицепремиерът в сутрешния блок на Нова телевизия. 

„Представяте ли си какво прави едногодишен катарзис. И аз така мисля да се оттегля за една година и да се върна прероден“, заяви Дончев в отговор на твърдението на Цветан Цветанов, че ако изборите са сега ГЕРБ ще спечели една половината от избирателите си. 

„Сблъсъците на протеста не бяха по наша вина. Що за логика е, че ако не е имало наши симпатизанти е нямало да има бити. Драматургията иска да представи ситуацията като от едната страна е мракобесното правителство, а от другата протестиращите. Имаше провокатори и футболни агитки, но имаше и нормални и интелигентни хора, които са там, за да изкажат мнението си. Болно ми е когато едни български граждани се бият с други. Особено когато едните от тях са с униформа. Тече проверка“, отговори Дончев 

И допълни: „Предположение, че момчето не дава вид да е с по-агресивен профил. Подозирам, че е станал жертва на някой случаен сблъсък. Но това е мое предположение. Но да не забравяме, че има и бити полицаи“. 

„Правителството на Орешарски бе кабинет, който управляваше на инат и заради това се стигна до протестите тогава. Ние не управляваме на инат. Не разбрах защо се иска оставката на правителството заради действията на главния прокурор. А защо когато арестуват действащ министър или зам.-министър няма проблем, но когато се предприемат конкретни действия срещу борба с корупцията в Президентството, то това е лошо. Ние управляваме и сме отговорни за всичко.

Ние носим цялата отговорност – това е по дефиниция.

Господин Божков макар, че е извън страната, също се самообяви за организатор на протестите“, обясни вицепремиерът. 

„Тази коалиция е единствената възможна управленска формация, която може да съществува. Не виждам друга алтернатива“, категоричен бе Дончев. 

„Първо бе събитието с Националната служба за охрана (НСО), а после и плажуването на „Росенец“. Безспорно обвиниха нас, защото там имаше полиция. Това бе интересно мероприятие, в което двете партии, които участват в него, си укрепиха политическите дивиденти, а последствията бяха само за нас. Това си беше политическо мероприятие, за което бе ясно кой го е организирал. Последните действия около имота там са станали по времето на кабинета „Орешарски“.

Исторически не е наша грешка за случващото се там“, поясни вицепремиерът. 

„Дано от тази гражданска енергия на площада да се появи водач или водачи, които да представят конкретни искания. Омразата не е кауза. Болно ми е когато гражданската енергия е разпиляна, искам се да се катализира.

Ако премиерът Бойко Борисов слезе да говори с тях, то това би изглеждало като провокация. Целта не е оцеляването на властта или тя да се пази. Ние имаме конкретни неща, които трябва да свършим до края на мандата и това правим. Да, не е лесно и комфортно да работиш в такава ситуация“, призна Дончев. 

„Едно правителство не може да управлява на инат. Сега ситуацията не е така и няма да подаваме оставка“, категоричен бе вицепремиерът. „Радев не знае, че омразата и най-лесната политика, но това не е правилно“, каза Дончев.  

„Това, което се случва на площада, е демокрация. Съжалявам, че не мога да заведа студентите си там. Опитвам се да чуя всяко недоволство.  В такава ситуация политиците трябва повече да слушат и по-малко да говорят. Имаме типичен сблъсък на партиен и държавен интерес", посочи Дончев.

Не очаквам да загубим депутати, ако протестите продължат. Организирането на протест в подкрепа на действащо правителство е странен жанр, но имаше повод – приемането на България в чакалнята”, поясни той.

Помолен да коментира последно социологическо проучване с рейтина на Радев, Дончев обясни: Вдигането на юмрук може и да покачи нечий рейтинг.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: http://epicenter.bg/a

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!