Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Резолюция призова ФБР да разследва престъпления за насаждане на омраза

Градският съветник Тони Авела

Градският съветник Тони Авела (Район 19) говори пред медиите за своята резолюция относно наскоро приложеното насилие срещу Фалун Гонг във Флашинг и други части на града. "Аз съм тук, за да кажа от името на членовете на Фалун Гонг, че ние няма да толерираме това тук, в града", каза Aвела. (Edward Dai/Epoch Times)

Christine Lin, Epoch Times

НЮ ЙОРК – Градският съветник Тони Авела (Район 19) обяви, че ще внесе в Общинския съвет това лято резолюция относно наскоро приложеното насилие срещу Фалун Гонг във Флашинг и други части на града. "Аз съм тук, за да кажа от името на членовете на Фалун Гонг, че ние няма да толерираме това тук, в града. Надявам се, че през лятото ще мога да получа бързо одобрение на резолюцията", каза Aвела.

Резолюцията призовава районния прокурор Ричард А. Браун да подведе под съдебна отговорност арестуваните нападатели от последните атаки срещу Фалун Гонг практикуващи, заради престъплението насаждане на омраза. Това е престъпление, при което срещу определена група от хора се насажда омраза, въз основа на техните убеждения, като към тези, съдени вече за това, се прилагат допълнителни санкции.

В допълнение на това резолюцията настоява ФБР да разследва твърденията, че зад нападенията стои Китайската комунистическа партия.  

"Ако бъде установено, че китайското правителство е участвало с насърчаване или подкрепяне на тези атаки, или по какъвто и да е начин или форма, то тези лица трябва да бъдат изгонени от страната", каза Aвела.

Aвела е изпратил писма до ФБР и районния прокурор на Куинс, призовавайки ги да предприемат действия.

Говорителят на Фалун Гонг, Ърпинг Джанг, изрази своята благодарност за резолюцията на Авела. "Ужасно е да се гледа как комунистическият режим на Китай се държи с Ню Йорк като със собствен заден двор", каза Джанг. "Ние ценим тази резолюция и предприемаме действия да се сложи край на това хулиганско насилие на американска почва, колкото се може по-скоро."

Най-малко 12 ареста са направени от 20 май насам , във връзка с атаките срещу Фалун Гонг практикуващи.

Инцидентите включват най-вече словесни атаки, като има и случаи на физически нападения при Центровете за отказване от Китайската комунистическа партия (ККП)

във Флашинг.
 
От средата на май Главната улица (Main Street) във Флашинг е свидетел на ежедневни ругатни от страна на минувачи към практикуващи Фалун Гонг, които разпространяват брошури и помагат в  Центровете за отказване от ККП. Тъй като практикуващите правят това вече години наред без никакъв инцидент, може да се заключи, че наскоро станалите атаки са част от организирана кампания срещу тях.   

Освен това има доказателства, че китайското консулство е насърчавало тези нападения. В телефонен разговор от 21 май китайският Генерален консул в Ню Йорк, Пенг Кею се хвали, че той насърчава китайските групи да се опълчват срещу Фалун Гонг практикуващи.

"Когато дойдоха тук и ми казаха, че са ги изгонили, аз се ръкувах с тях. Благодарих им и им казах няколко насърчителни думи", казва Пенг в записания телефонен разговор .


Процедури и срокове на резолюцията:

В рамките на две седмици – Правният отдел на Градския съвет ще разгледа внесената от г-н Авела резолюция.

През м. юли – Ако бъде одобрена, резолюцията ще бъде представена пред комисия, която ще започне съдебен процес, където всички страни могат да дадат показания.

През есента – Ако комисията одобри резолюцията, тя ще се превърне в официален документ към Градския съвета на Ню Йорк.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!