Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Австралийският Сенат призова за прекратяване преследването на Фалун Гонг

Jason Wyatt, Epoch Times - Австралия

КАНБЕРА - Австралийският Сенат гласува единодушно за прекратяване преследването на медитативната практика Фалун Гонг в Китай. Предложението на сенатора на Зелените, г-жа Кери Нетъл, бе прието с единодушие от Сената във вторник. С това гласуване правителството на Австралия обявява за първи път публично своята подкрепа за слагане край на преследването от страна на китайския комунистически режим.

Говорителката на Фалун Гонг в Австралия, Кей Рубачек, каза, че гласуването е историческо събитие за Австралия.

"Това е първото изявление на австралийското правителство в подкрепа на прекратяване преследването на практикуващите Фалун Гонг в Китай. Това е историческа стъпка, изравняваща позицията на нашето правителството с тази на много други западни демокрации по света", каза тя.  

"Само по себе си, това не е просто една декларация; то веднага ще има положително въздействие върху хората в Китай. Международното осъждане на преследването е най-ефективният начин за спиране на изтезанията и избиванията."

Натискът върху последователите на Фалун Гонг бе засилен от януари тази година, което се смята, че е свързано с кампанията на китайските власти да "ликвидират" Фалун Гонг преди Олимпийските игри в Пекин. Ескалацията доведе до арести на 1878 души от 29 провинции тази година, според уебсайта на Информационния център на Фалун Дафа.

Австралийският Сенат гласува единодушно във вторник (24 юни 2008) за прекратяване преследването на медитативната практика Фалун Гонг в Китай.

Австралийският Сенат гласува единодушно във вторник (24 юни 2008) за прекратяване преследването на медитативната практика Фалун Гонг в Китай. (Epoch Times)

Насилието се засили също така и в чужбина, с нападения срещу Фалун Гонг практикуващи в китайския квартал на Ню Йорк, Флашинг , от 17 май насам, както и по

други места по света, като например в Чайнатаун, Сидни и пред китайското посолство в Канбера.

Инициативата на групите за насилие във Флашинг бе свързана с китайски посолства и агенти-провокатори.

Записан телефонен разговор разкри , че китайският Генерален консул в Ню Йорк, Пенг Кею (Peng Keyu), е отговорен за организирането на атаките, а китайският политик, Джоу Йонканг (Zhou Yongkang), ръководител на шпионската система на режима, е наредил атаките.  

Петиции за преследването на Фалун Гонг, внесени в австралийския парламент, имат най-голям брой събрани подписи за човешките права, регистрирани в историята на Австралия.    

Над 50 000 австралийци са подписали и глобалната петиция "Един милион подписа" , която призовава за незабавното прекратяване на преследването на Фалун Гонг в Китай, като вече почти един милион души вече са подписали петицията в цял свят.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!