Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Италиански съд осъди китайскоезичен вестник за клевета на Фалун Гонг

clearwisdom.net

РИМ - Съдия д-р Яноло от Римския наказателен съд заяви, че китайският вестник China Times е оклеветил Фалун Гонг, и че всички обвиняеми, включително неговият директор, спонсор и авторът на статията, са извършили престъпления.

Римският наказателен съд постанови, че China Times е отправял жестоки клевети срещу медитативната практика Фалун Гонг (Фалун Дафа) и е извършил това престъпление многократно. Присъдата ще бъде оповестена в рамките на шестдесет дни.

Италианската Фалун Дафа асоциация даде под съд китайскоезичния вестник China Times за оклеветяване, след като вестникът публикува на 8-ми декември 2001 г. информация, че в китайското посолство в Рим ще има изложба на картини, очернящи Фалун Гонг. Изложбата оклеветява и охулва практиката Фалун Гонг и нейният основател.

Италианската Фалун Дафа асоциация и нейният председател, г-н Алфредо Фава, спечелиха случая. Това е вторият случай, спечелен от Асоциацията в първи процес.  

Росодивита Джузепе, адвокат на Италианската Фалун Дафа асоциация, каза след изслушване на юридическото постановление: "Въпреки, че сме в очакване на присъдата, мисля, че спечелването на случая е от важно значение, имайки пред вид дългите и трудни изслушвания и разисквания. Особено след като за първи път в процеса на делото съдът прие за доказателствен материал снимки, публикувани в Китайското посолство и консулство.

Китайското посолство подкрепи подсъдимите, но подсъдимите не можаха да докажат истинността на снимките, които бяха използвани за оклеветяване на практикуващите Фалун Гонг. Мисля, че след внимателно и задълбочено обмисляне, съдът даде по-тежко наказание от това, предложено от прокурора, като въз основа иска на ищеца, подсъдимите са принудени да публикуват на страниците на China Times решението на съда и присъдата, за да знае китайската общност в Рим за клеветите и охулването на Фалун Гонг от Китайската комунистическа партия (ККП), които са били лъжи и клевети."  

Г-н Алфредо Фава приветства решението и отправи сериозно предупреждение към съучастниците на ККП във Флашинг, Ню Йорк и към китайския вестник там, China Press, който публикува статии, насаждащи омраза.

Решението на италианския съд е урок за съучастниците на ККП, които трябва да имат предвид, че в демократичните страни ще бъдат изправени пред съда.  

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!