Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Няма национална катастрофа за любимците на Бойко! Narod.bg: Бойко развъртя бухалката БАБХ, за да разчисти бизнеса на любимите си олигарси – братя Ангелови от „Градус”

Бойко Методиев Борисов е един от най-младите комунисти в България станал член на БКП още на 18-годишна възраст. Отгледалият го Методи Борисов е с чин майор от ДС. Борисов напуска пожарната която е част от системата на МВР защото отказва да се съобрази с новия приет закон за деполитизиране на силовите министерства. Борисов е активист на митингите на БКП, после БСП като не пропуска нито един от тях. Борисов още не си е върнал партийния червен билет. Тоест Борисов никога не е подавал заявление за напускане на БСП, така че във всеки един момент може да се върне там откъдето произхожда. Билета на БКП, още си стои във вътрешния джоб на сакото му! Отказал се е от червената идея само устно!

За първи път: Истината за дядото на Бойко –„убийството” на 9.IX.1944 опровергано от очевидец

Бойко Борисов е бил агент на ДС (ДОКУМЕНТИ)

Божков: Помни ли Бойко затвора в Чехия през 1993 г... И кой му прати адвокат да го измъкне...

Осъдете комунизма и ВИЕ

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Има тайна договорка с премиера – бизнесмените „разболяват” всичките си работници от Covid-19, за да се вдига статистиката, в замяна властта удря най-голямата им конкуренция – птицекланицата в Асеновград

Бойко Борисов отново е във вихъра си – премиерът хвана Българската агенция за безопасност на храните (БАБХ) като мутра – бухалка, за да разчисти с нея пътя към тотален монопол на любимата си фирма „Градус” и нейните собственици – братята Иван и Лука Ангелови, над пазара за пилешко месо в България.

За поредния скандал около премиера алармира само пред Narod.bg бизнесмен, опериращ на пазара за месо от години.

Оказа се, че братята-роми от Панагюрище са любимите олигарси на Бойко Борисов.

След като преди години министър-председателят поръчал акция срещу бизнеса си им заради съмнителни действия, тримата се „сдушили” дотам, че в момента братята са най-близките до Борисов едри бизнесмени.

„Договорката е следната – Ангелови обявяват, че всичките им работници са пипнали вируса, за да се вдига бройката на заразените, в замяна Бойко им помага да „ударят” птицефермата в Асеновград, за да я фалират. При възможност, Ангелови искат да поемат бизнеса на ударената фирма, ако това не е възможно, поне да унищожат конкурентите, за да са тотални монополисти на пазара за птиче месо”, разкри информаторът на Narod.bg.

Съвсем неслучайно Иван Ангелов обяви пред медийния рупор на управляващите – „24 часа”, че България била пред угрозата от тотално спиране на износа на всякакви птици и птичи продукти.

Ограниченията вече са въведени за експорта ни към трети страни като Русия, Албания, Турция, Ирак, съобщи единият от братята Ангелови, който отново неслучайно е зам.-председател на Съюза на птицевъдите в България и най-големият производител у нас.

Така се стигна до съобщението на 3 юли, петък, че Агенцията по храните унищожава близо 250 хиляди птици заради огнище на птичи грип в асеновградска ферма. Това е третото поред огнище, констатирано за последната година.

В петък от фирмата обаче изпратиха писмо до медиите с твърдението, че се избиват здрави птици.

Собственичката на фермата Андреана Павлова потвърди, че птичи грип вече няма, заразата била ликвидирана преди месец и всичко е дезинфекцирано. Фирмата дори е наела адвокати, които се опитаха да спрат унищожаването на първата „порция” от 174 000 кокошки в 4 халета.

Първото огнище в асеновградската птицеферма беше обявено на 5 април 2019, а второто на 8 април 2019 г.

В началото на месец юни 2020 година на база завишена смъртност в обекта са взети проби от умрели птици за лабораторен анализ, резултатът от който доказва наличието на Инфлуенца по птиците, щам H5N8. Това е потвърдено от европейска референтна лаборатория в Италия.

Ветеринарните власти започват незабавно дейности по ликвидирането му, като на първия етап са умъртвени над 75 000 птици. На 3 юли се извърши умъртвяването на останалите 174 000 кокошки носачки.

Предприетите действия се базират на проучване от комисия, която доказва, че в обекта не са спазени мерките за биосигурност, задължителни за всеки бизнес, твърдят от Агенцията по храните.

Ако тези мерки не бъдат предприети, ще бъде застрашено здравето на птиците, отглеждани в птицефермите в цялата област, оправдаха се инспекторите от БАБХ.

Във връзка с ликвидирането на първото и второто огнище във фирма ЕТ „Андип-92“ БАБХ е изплатила на бизнес оператора обезщетение в размер на 5 061 816 лева. Колко ще получи за тази година, тепърва ще се изчислява.

Въпреки сумата обаче реалността е, че се унищожава най-големият конкурент на Иван и Лука Ангелови и те на практика стават тотални монополисти в бизнеса с пилешко.

Собствениците на „Градус” вече придобиха птицефермите на Христо Ковачки, сега удариха и фермата в Асеновград, която е най-голямата им конкуренция, обясни бизнесменът пред Narod.bg.

„Градус” и винпромът в Пещера са най-близките до Бойко фирми – според нашият информатор на всеки две седмици премиерът е имението на братя Ангелови в Стара Загора. Братята получиха и 13-те тона фурми, които дойдоха като „медицинска помощ” от Обединените арабски емирства. После фурмите заминали за храна на пилетата в техните ферми.

Братя Ангелови са от Панагюрище. Иван е роден през 1955 г., а Лука – през 1962 г.

Бизнесът им започва през 1992 г. след като се връщат от Либия, където 7 години работят в ТЕЦ. Тогава създават фамилната фирма „Градус“. Започват с търговия.

От птицекланицата в Стара Загора, която по-късно става тяхна собственост, купуват пилета и колбаси, а от „Сердика“ – сирене. Продават ги в родния си край.

През 1994 г. пилешкото месо става дефицитно и те се ориентират към колене на птици на ишлеме. Сред това двамата братя започват и угояване на пилета в птицекомбината в Чирпан, който купуват в началото на 1997 г. Година по-късно стават собственици и на птицекланицата, а след това и на редица други предприятия. Целта е да се изнасят в Европа сериозни количества месо.

Днес производството на пилешко месо в „Градус“ е с напълно затворен цикъл. Идеята е по този начин да се контролира всеки етап от производството.

Бизнесът на братята Иван и Лука Ангелови започва в началото на 90-те години с производството на яйца и пилешко месо.

Тръгва от ЕТ „Градус – Иван Ангелов“, с годините се разраства и вече представлява почти затворен цикъл, който започва с производството на фуражи и свършва с доставката на разфасовки в търговската мрежа.

Сред останалите начинания на двамата братя са слънчогледово олио „Бисер олива“ и избата „Анжелус естейт“, която произвежда вина от собствени лозя.

Основни акционери са и в столичната болница „Сити клиник“.

Двамата бизнесмени са смятани за близки до бившия министър на земеделието Мирослав Найденов, като „Градус“ бе замесена и в скандал с PR поръчки и прехвърлени апартаменти.

Инвестициите на групата в недвижими имоти до момента също не са безпроблемни. „Градус“ се оказа собственик на земи в скандала „Дюнигейт“ край Несебър.

Имената на Лука и Иван Ангелови се появиха и в сделки за покупка на апартаменти в прословутите магистратски комплекси в Приморско, написа преди време в. „Капитал”.

Фирмата е замесвана многократно в скандали. Смятана е за спонсор на БСП от години, както и на президента Георги Първанов – Гоце.

Братя Ангелови вече имат птицеферми и в Ямбол, Чирпан, Хасково и Кортенски минерални бани, птицекланица и колбасарско производство в Стара Загора, фуражен завод в Нова Загора.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://narod.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!