Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Съмнения за ядрена експлозия в епицентъра на земетресението в Китай

Wu Weilin, Epoch Times

Анонимен експерт потвърждава наличието на ядрена експлозия в близост до епицентъра на станалото в Сичуан, Китай, земетресение, опирайки се на доклади и открити в близост до епицентъра бетонни отломки, за които се смята, че трябва да са от подземни военни конструкции, съобщи китайският задграничен уебсайт Boxun News*. Дали тази експлозия е част от наскоро проведеното от Китай ядрено учение, част от военна операция с кодовото название "08-weiguo-20"?

Местен жител, г-н Хи, сподели, че когато станало земетресението на 12 май, хората са видели нещо да изригва от върха на планината. "Изглеждаше като изстискване на паста за зъби", каза той. "Но не беше магма. Бяха тези бетонни отломки. Изригването продължи около три минути."

Според репортаж на China News Services (CNS) от 31 май, 2008, медицински персонал от Народоосвободителната армия и психиатри от Пекин са отишли на 23 май на мястото, и са открили бетонови отломки на дъното на долина в близост до епицентъра. Тези отломки са покривали цялата долина със слой от 25 до 50 сантиметра дебелина, като самата долина е широка около 800 метра и дълга почти 2.5 км.

Скръбта по загиналите при земетресението деца не намалява в Сичуан, Китай.

Скръбта по загиналите при земетресението деца не намалява в Сичуан, Китай. (Andrew Wong/Getty Images)

Дебелината на бетонните парчета прилича на тези, използвани от Китай в подземните военни бази, според експерт на Boxun. Той обяснява, че докато има случаи на документирани земетресенията, които причиняват вулканични изригвания, такива няма за изригвания на бетон.

Базирайки се на публикацията на CNS и на времето на изригването, доказателство за природна вулканична дейност няма. Експертът твърди, че ядрена експлозия е разбила подземни бетонови конструкции, изхвърляйки отломките във въздуха.

Поне една от китайските ядрени военни бази е разположена в района на Миянянг (Mianyang), Сичуан, в близост до епицентъра.

Неотдавна Trend Magazine публикува информация, че Китай е провел първото си повсеместно военно учение, симулиращо ядрена война. Маневрите са започнали в полунощ на 26 април и са завършили в полунощ на 15 май на 2008 г. Проведените едновременно в северен, централен, югозападен и северозападен Китай военни учения са част от операция с кодовото название "08-weiguo-20".

Китайски Интернет потребители коментират, че веднага след земетресението специални военни части са блокирали движението към епицентъра в планината, и хора в бели химически защитни облекла са отпътували към планината във военни камиони. Спасителните отряди в близост до епицентъра също са били само военен персонал, според свидетели.

Експертът смята, че ядрената експлозия не е била ограничена до подземието, където е бил проведен опитът, което е причинило радиационно замърсяване, като споменава, че той се е обадил до Пекин и е препоръчал на властите да приемат помощ от други страни, да затворят района, да намерят и предоставят помощ на изложените на радиация, и да предприемат спешни мерки за предотвратяване на замърсяването на водите.

Но световната общественост стана свидетел, че след земетресението в Сичуан, Пекин не само не потърси помощ от чужбина, но дори не прие предложената международна помощ от спасителни групи в продължение на 72 часа - най-важният, животоспасяващ период, при бедствия.

Има също така и доказателства за прогнозиране на земетресението. Местни държавни служители в областта Аба например декларират открито, че прогнозите са "слухове".

До понеделник, обявените от официалните китайски медии жертви от земетресението са 69 019 загинали, 373 573 ранени и 18 627 изчезнали.

*Boxun News Network е, според своето описание "...отворена платформа за свободно изразяване. От своето основаване през 2000 г. насам, Boxun предоставя #1 онлайн китайски новини, подкрепени от хиляди граждани и журналисти".

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!