Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Китайският режим проведе военно учение, симулиращо ядрена война

Yue Shan, Trend Magazine / Epoch Times

Народоосвободителната армия проведе първото си конвергентно военно учение, симулиращо ядрена война. Маневрите са започнали в полунощ на 26 април и са завършили в полунощ на 15 май на 2008 г. Проведените едновременно в северен, централен, югозападен и северозападен Китай военни учения са част от операция с кодовото название "08-weiguo-20".

Това е първата организирана военна операция на Китайската комунистическа партия (ККП) след нейния 17-ти конгрес (октомври 2007 г).

Според висши военни служители, съдейки от мащаба на участие на различните въоръжени сили, от степента на сложност на оборудването, от стратегията за симулация на война, от времето, околната среда и международната ситуация, влиянието и значението на това начинание надминават военната операция, извършена от режима през пролетта и лятото на 1996 година.

„Да освободим цялото човечество”

„Да освободим цялото човечество”, гласи лозунгът на китайски про-комунистически поддръжник в САЩ – лозунг, известен със своята популярност по време на Културната революция в Китай, когато Китайската комунистическа партия го използва, за да насърчава народа да „освободи” света. (Yang Yang/Epoch Times)

Гуо Бошионг (Guo Boxiong), заместник-началник на военната комисия, е главнокомандващ на този военен проект.

Над 30 екипа са направили изследвания на място. Тези екипи са събрани от всяка дивизия на въоръжените сили, в това число седемте главни военни бази, военни училища, военни научни ведомства, както и звената за военно научно оборудване и

производство.

Уникална, отличаваща я от останалите, характерна черта на тази военна операция, е симулацията на ядрена война. Нападение и контранападение е симулирано в подземната военна база Хонгшаганг (Hongshagang) в района Джинчанг (Jinchang), провинция Гансу (Gansu), както и в подземната база Аерджиншан (Aerjinshan).

Използваните в симулацията ядрени бомби са били с мощност от около 1 / 500 (една петстотна) от тази на бомбите, използвани при бомбардировките на Хирошима и Нагазаки. Чен Бингде (Chen Bingde), началник щаб, и Джинг Джиюан (Jing Zhiyuan), командир, са присъствали като упражняващи надзор. Тази симулация е била основният фокус на състоялото се военно учение. (full text )

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!