Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Авторът на картината с Борисов и Вучич: Нарекоха я “креватна живопис”. Никой не се съобразява

.

Бойко Борисов - един от най-младите комунисти в България (член на БКП още на 18-годишна възраст), комсомолски секретар и член на БКП, майор от УБО, отгледан от полковник от МВР, напуснал системата на МВР в зората на 90-те години, за да остане партиец

Вярно ли е, че ако изкъпете 5 гербаджии, ще излязат поне 6 „чисти“ комунисти?

75% от ръководителите на "дясно"-комунистическата ГЕРБКП са бивши леви комунисти – начело с лидера си

Милиони осъдиха комунизма осъдете го и Вие...

Креватна живопис, отвратителна, смрадлива. Ей такива думи прочетох, което е страшно обидно. Никой не се съобразява, че авторът е вложил труд, талант, вложил е майсторство.
Това заяви пред bTV художникът Симеон Кръстев - автор на картината с премиера Бойко Борисов и сръбския президент Александър Вучич, която предизвика бурни реакции в социалните мрежи вчера. 

Потребители я нарекоха и “соцреализъм”, завялаха колажи, които варираха от имитация на Банкси до сравнение с “Писък” на Мунк. Възмущенията са повече от възхвалите. 

“Какъв соцреализъм, когато аз съм си свършил реалистично работата, една реалистична картина. Може би...какво трябваше да направя – абстрактна картина с Бойко Борисов и с президента Вучич? Това просто няма как да стане”, посочи художникът.

Кръстев обясни, че чул много лоши коментари за себе си и картината. Забелязал и че

към Борисов има голяма омраза, което било необяснимо за него.

"Фирмата, която строи "Балкански поток" възложи този проект. Решиха, да има едно културно мероприятие – възложиха на 30 художници да направят картини на тема "Балкански поток". Поръчителят искаше да има фигури", обясни Симеон Кръстев.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: Авторът на картината с Борисов и Вучич: Нарекоха я “креватна живопис”. Никой не се съобразява (frognews.bg)

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!