Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Тръмп спря финансирането на комунистическото СЗО

Директорът на Световната здравна организация (СЗО) е НАСИЛСТВЕН ЕТИОПСКИ КОМУНИСТ

Директорът на Световната здравна организация (СЗО) е НАСИЛСТВЕН ЕТИОПСКИ КОМУНИСТ

Вноските на САЩ в Световната здравна организация (СЗО) спират. Това обяви американският президент Доналд Тръмп, след като обвини организацията, че е "прикривала" данни за коронавируса и се проваля в отговора си на пандемията, съобщиха световните агенции.

"Днес наредих да се прекъсне финансирането на Световната здравна организация, докато се проведе проучване, което да оцени ролята на СЗО в лошото управление и прикриване на данни за разпространението на коронавируса", заяви Тръмп в Белия дом, цитиран от Франс прес.

"Светът получи много фалшиви информации от СЗО относно заразяването и смъртността" от коронавируса, добави той.

Подчертавайки, че американските данъкоплатци внасят по 400-500 милиона долара годишно в бюджета на СЗО, в сравнение с 40 милиона и дори по-малко от страна на Китай, Тръмп заяви, че страната му като главен спонсор на организацията трябва да й потърси сметка.

"Ако СЗО си беше свършила работата и беше изпратила медицински експерти в Китай, за да проучат обективно ситуацията на място, епидемията можеше да бъде овладяна още в зародиша й, с много малко починали", добави той.

Румънски евродепутат поиска оставката на шефа на Световната комунистическа "здравна" организация

По думите на Тръмп, едно от най-опасните и нанесли най-голяма вреда решения на СЗО е било катастрофалното й решение да се възпротиви на неговата забрана за влизане в САЩ на пътници от Китай. "За щастие, те не ме убедиха и аз прекратих достъпа на пътници от Китай, с което спасих невероятно количество животи, хиляди и хиляди хора щяха да умрат", заяви президентът.

Той добави, че експертите от СЗО са се доверили на информацията на китайските власти и са съобщили, че вирусът не се предава от човек на човек. "Те ни говореха, че не е необходимо да се забранява предвижването, когато ние въведохме забрана на влизането", отбеляза Тръмп.

"Заради това, че СЗО се довери на предоставяната от Китай информация, броят на случаите на заболяване в света вероятно се е увеличил 20 пъти, а може би и много повече", каза американският президент. Той информира също, че Вашингтон ще продължава да взаимодейства със СЗО, за да разбере ще може ли тя да осъществи значителни реформи.

Съединените щати са най-големият спонсор на базираната в Женева организация, с финансов принос от 400 милиона долара през 2019 г., което е 15 процента от бюджета й, отбелязва Ройтерс.

Най-важното за оцеляване от ККП-вируса (Ухан)

Източник/ци: http://epicenter.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!