Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Румънски евродепутат поиска оставката на шефа на Световната комунистическа "здравна" организация

Директорът на Световната здравна организация (СЗО) е НАСИЛСТВЕН ЕТИОПСКИ КОМУНИСТ

.
Кристиан Терхеш

Румънски евродепутат иска оставката на шефа на Световната здравна организация (СЗО), пише днес в. ”Адевърул”. Евродепутатът от Социалдемократическата партия Кристиан Терхеш твърди, че оставката на шефа на СЗО е наложителна, защото организацията е скрила ключова информация за новия коронавирус.

В публикация в профила си във Фейсбук румънският евродепутат обвинява генералния директор на СЗО, че е скрил ключова информация за коронавируса, която е можело да спаси човешки живот и да предотврати световна икономическа криза. В подкрепа на своите обвинения депутатът цитира информация на Фокс нюз, според която Тайван е публикувал имейл, изпратен до СЗО през декември 2019 г., в който обръща внимание на факта, че новият коронавирус се предава от човек на човек. Въпросният имейл е бил пренебрегнат от СЗО.

"Оставката на шефа на СЗО е императив! Още веднъж СЗО се показа като слуга на китайските комунисти", посочва румънският евродепутат и припомня, че и през януари 2020 г. СЗО твърдеше, че вирусът не се предава от човек на човек. Румънският евродепутат отбелязва, че СЗО се ръководи от етиопеца Тедрос Гебрейесус, бивш член на радикалното марксистко-ленинско движение Тиграйски народен освободителен фронт, което е било подкрепяно в миналото от СССР. "За марксисто-лениниста Тедрос Гебрейесус радикалната идеология и защитата на имиджа на Китайската комунистическа партия са били по-важни от науката и коректното информиране на света за този вирус. В светлината на това разкритие, оставката на Тедрос Гебрейесус е наложителна!", посочва Кристиан Терхеш, предаде БТА.

Тръмп спря финансирането на комунистическото СЗО

Пикът на епидемията от коронавирус в Румъния ще бъде между 20 април и 5 май, пише в. "Ромъния либера", като цитира изказване на премиера Лудовик Орбан.

"Удължаването на извънредното положение е абсолютно необходимо заради прогнозите за еволюцията на епидемията. Те са между оптимистичен и по-малко оптимистичен вариант. Пикът на епидемията ще бъде между 20 април и 5 май. Затова, докато не сме достигнали пика, максималния връх на заболеваемост, е абсолютно необходимо запазването на тези мерки, които имат за цел да защитят здравето на гражданите и да ги предпазят от риск от разболяване", заяви снощи премиерът Орбан пред телевизия "Реалитатя плюс".

Всички румънски вестници пишат днес, че президентът Клаус Йоханис е подписал вчера указ за удължаване на извънредното положение с още 30 дни.

"Ромъния либера" цитира прогнозата на премиера Лудовик Орбан и за учебната година. Пред "Реалитатя плюс" Лудовик Орбан каза още, че учебната година ще бъде завършена, тоест няма да бъде повтаряна, а ако пикът на епидемията бъде преминат успешно, училищата може да отворят след 15 май. До тогава остава в сила дистанционното обучение.

Най-важното за оцеляване от ККП-вируса (Ухан)

Източник/ци: https://frognews.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!