Защо епидемиите заобикалят някои хора?

(Minghui.org) През цялата човешка история е имало много епидемии. По-внимателен поглед върху тези епидемии показва, че те са били извън контрола на хората и просто са идвали и са си отивали без никакво обяснение. Но винаги е имало хора, които като по чудо оцеляват.

Ето няколко примера.

С риск за живота да правиш добро

“Mai You Ji”, сборник от разкази от династията Цин, документира епидемия толкова опустошителна, че цели семейства са унищожени и всеки, който се приближава до заразените, умира също.

Имало един учен на име Уанг Юси. Неговият учител Чен Джуншан и четирима от членовете на семейството му умират от болестта за една нощ. Техните близки и съседи са твърде уплашени, за да погребат с мъртвите.

От уважение към учителя си и от съчувствие към семейството му, Уанг влязъл в дома, за да почисти нещата и да погребе мъртвите. Там той открил бебе, което било все още живо, а след това намерил и лекар, който да лекува бебето.

Въпреки контакта си с болните, Уанг не се разболява. Хората, които знаят за това казват, че той е бил благословен от божествата за своята доброта и добро дело.

Добродетелна вдовица

Чума връхлетяла района на Хангжу (в днешната провинция Джъдзян) през 1835 г. Толкова много хора загинали, че нямало повече ковчези, в които да ги погребат.

Синът на мъж на име Джин умира млад, а вдовицата му остава в безбрачие повече от 30 години. В навечерието на Нова година Джин чул някой да минава покрай къщата му и да казва: „В това домакинство има добродетелна вдовица”. Когато Джин отворил вратата на следващата сутрин видял голям червен кръг на вратата. Мислейки, че това е детска драсканица, той не обърнал внимание.

През това лято епидемията се засилва. Хора във всяко семейство в квартала умират - освен в дома на Джин. Тогава Джин осъзнава, че червеният кръг е бил знак, направен от божества, за да закриля семейството му.

Добродетелта на снаха му не само спечелва уважението на селяните, но и благословиите на божествата.

Добрите дела възнаграждават идните поколения

Фън Шисин е бил служител в династията Сонг. Когато бил млад, той се натъкнал на група странно изглеждащи хора на Нова година. От любопитство той попитал кои са те.

„Ние сме призраци на заразата, които ще разпространяват болест в началото на Новата година“, отговорил един от тях.

— Какво ще се стане с моето семейство? — попитал Фън.

„Започвайки от дядо ви, три поколения във вашето семейство са добродетелни хора – вършили са добри дела и не са правили грехов. Така че семейството ви ще оцелее“, отвърнал призракът.

По-късно избухнала епидемия и в този район само в семейството на Фън нямало никакви смъртни случаи.

Днес

Откакто Китайската комунистическа партия (ККП) узурпира властта през 1949 г., тя причинява над 80 милиона смъртни случая поради политическите си движения, включително продължаващото преследване на Фалун Гонг, практика за духа и тялото, основана на принципите Истина-Доброта-Търпение.

Според традиционната китайска култура, когато управниците на дадена страна вършат лоши неща, бедствия, включително епидемии, могат да сполетят тях и техните последователи. За да останем в безопасност в настоящите бедствия, отричането на ККП изглежда има много смисъл. Като се вслушваме в съвестта си и не правим компромис с принципите си, ще бъдем отново благословени със здраве, безопасност и щастие.

Как да оцелеем пандемията и мерките

Защо тези хора в „близък контакт“ със страдащи от Covid-19 не са заразени?

Резонанс: Мистерията и науката за повишаване на имунитета на човешкото тяло

Потенциалният отрицателен ефект от ваксината срещу коронавируса

Радио-тайната на ДНК (+Видео)

ПОВЕЧЕ...

Източник/ци: Why Did Plagues Bypass Certain People? | Falun Dafa - Minghui.org

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!