Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ниагарският водопад се присъедини към над 10 канадски града и отпразнува Световния ден на Фалун Дафа

(Minghui.org) Май е сезон на просперитет и надежда. Повече от 10 канадски града празнуват Световния ден на Фалун Дафа този месец с церемонии под знамена или ярки светлини на забележителни сгради.

В 11 ч. На 7 май флаг с надпис „Ден на Фалун Дафа“ и „Истина, Доброта, Търпение“ се развя над кметството на Ниагара заедно с канадското знаме и знамето на провинция Онтарио.

Знаме в кметството на Ниагара на 7 май 2021 г. отбелязва Световния ден на Фалун Дафа.

Флагът на Деня на Фалун Дафа се вее редом с канадския флаг и знамето на провинция Онтарио.

Това беше първата церемония под знамето в чест на Фалун Дафа в Канада тази година. Подобни церемонии ще се проведат в над 10 канадски града през следващите две седмици.

Поздравителен плакат от кмета

Плакат на кмета на Ниагара Джим Диодати в чест на Деня на Фалун Дафа

След като на 20 април Общинският съвет на Ниагарския водопад гласува да одобри церемонията под знамето, кметът Джим Диодати я уважи с плакат. Той също публикува съобщение онлайн, като покани повече хора да посетят града. 

Практикуващият Джанг Пиксинг (вляво) координира церемонията по флага.

Ниагарският водопад е световноизвестна туристическа дестинация, която може да се похвали с десетки милиони посетители всяка година. Джанг Пиксинг, практикуващ Фалун Дафа, който координира церемонията по флага, каза развълнуван: „Радваме се, че сме тук, за да споделим красотата на Фалун Дафа, за да могат повече хора да се възползват от практиката. Това включва хора по целия свят, включително Китай, родното място на Фалун Дафа."

През следващите две седмици повече градове ще имат подобни тържества, било с церемонии по знамена или ярки светлини в забележителни сгради. „По време на този труден период на пандемията искрено се надяваме, че здравето и духовните ползи от Фалун Дафа ще могат да са от полза за хората от всички среди“, каза той.

Две млади практикуващи на церемонията

Повече практикуващи на церемонията

Въпреки че Китайската комунистическа партия (ККП) започва да преследва Фалун Дафа през 1999 г., Джанг каза, че принципите на практиката, Истина-Доброта-Търпение, са насочвали практикуващите през годините и са им давали сила. „Днес се радваме да видим много млади практикуващи. Също така, практикуващи от различен произход се присъединиха към събитието днес “, каза той. „Това показва, че бурите и ветровете през последните 22 години всъщност са изградили твърдост сред практикуващите, позволявайки практиката да процъфтява сред младото поколение в света”.

Широка подкрепа

Дай Гонгю (вдясно) е говорител на Канадската асоциация на Фалун Дафа.

Дай Гонгю от Канадската асоциация на Фалун Дафа каза, че това събитие показва непрекъснатата подкрепа от страна на длъжностни лица през годините. В миналото генерал-губернаторът, министър-председатели, членове на парламента, лейтенант-губернатори (главите на провинции), кметове и други са издавали много прокламации и поздравителни писма, за да отбележат случая.

Когато Световният ден на Фалун Дафа е отбелязан за първи път през 2000 г., са получени над 60 поздравителни писма от генерал-губернатора, вицепремиера, министъра на канадското наследство и други. Броят на поздравленията се увеличава с годините и достига над 100 през 2020 г.

Освен десетки градове, почитащи Деня на Фалун Дафа на 13 май или месеца на Фалун Дафа през май, повече от 10 служители са изпратили поздравителни видеоклипове, тъй като не са били в състояние да присъстват лично на събитията, както през предходната година поради пандемията.

Дай благодари на избраните служители в Канада за постоянната подкрепа. Тя каза, че тези церемонии, заедно с прокламациите и поздравителните писма, подчертават разбирането и приемането от канадския народ на практиката Фалун Дафа и нейните принципи на Истина, Доброта, Търпение. “Приемането на добротата и заставайки на страната на невинните са в явен контраст с преследването в Китай и това ще донесе дългосрочен просперитет на Канада“, обясни тя.

Информационна кабина на туристически места

Уанг Джинджу (вдясно) е лице за контакти на мястото за групови упражнения на Фалун Дафа на Ниагарския водопад.

Практикуващи в Торонто създават информационна кабина на Ниагарския водопад през лятото на 2018 г. Въпреки че е на около час и половина път с кола от Торонто, оттогава практикуващите идват тук, за да правят упражненията всеки ден през лятото.

Ниагара е известна туристическа дестинация. Той има най-високия дебит от всеки водопад в Северна Америка и вертикален спад от над 50 м.

Уанг Джинджу, една от координаторите на информационната кабина, каза, че поне 20 милиона туристи от цял ​​свят посещават водопада всяка година. „Въпреки че просто искаме да споделим с хората ползите от Фалун Дафа, агенти, действащи от името на Китайската комунистическа партия (ККП), се опитват да ни тормозят или да предизвикват конфликти почти всеки ден“, каза тя. „За щастие местните служители са научили фактите и знаят какви хора сме. Те ни подкрепят.”

Групови упражнения на мястото за практика

Хора от всякакъв произход научават практиката.

От „Какво е Фалун Дафа?“ до „Защо се потиска в Китай?“ Уанг и други практикуващи отговарят на въпроси и споделят собствения си опит с туристите. Някои туристи научават упражненията на Фалун Дафа, а други казват, че ще предадат информацията за практиката на други.

Местни жители: Нов живот

Хелън Тиу и съпругът й казват, че дължат на Фалун Дафа щастливия си живот

Хелън Тиу е от Виетнам и сега живее в град Ниагара Фолс със съпруга си. По-рано тя е страдала от тежки болки в стомаха. Фалун Дафа й помогнала да си върне здравето и силата. След това, когато двойката започнала да следва принципите на Истина-Доброта-Търпение в ежедневието си, стресиращите им семейни отношения също се подобрили значително. „Фалун Дафа ни даде нов живот, тялом и духом“, казва тя.

Двойката притежава успешен завод за хранителни продукти в района. Станали свидетели на положителните промени в двойката, техният син, снаха и племенница също започнали да практикуват.

Като участник в церемонията под флага, Хелън заяви, че е горда, че е практикуваща Фалун Дафа и жителка на Ниагарския водопад. „Много сме благодарни на Фалун Дафа за всичко, което имаме“, заключава тя.

Източник/ци: Niagara Falls Joins Over 10 Canadian Cities to Celebrate World Falun Dafa Day with Flag Ceremony | Falun Dafa - Minghui.org

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!