Най-верните кучета стават най-добрите изкупителни жертви

 (Minghui.org) „Да бъдеш или да не бъдеш, това е въпросът.“ Тази фраза на Шекспир е добре известна на много хора. До известна степен тя също така изобразява дилема, пред която са изправени хората, живеещи в комунистическите режими: да бъдеш атакуващо куче за комунистическата партия или да не те има изобщо.

Някои граждани в комунистически режими може да мислят, че им е по-лесно да оцелеят просто следвайки указанията на комунистическата партия: ако партията им каже да арестуват някого, те ще го направят; ако партията им каже да измъчват някого, те ще го направят; и ако партията им каже да убият някого, те и това ще направят.

Обаче анти-божествената, античовешка природа на комунистическата партия означава, че тя често заповядва на хората да вършат зли дела, като например извършване на престъпления срещу божественото или срещу човечеството, а след това ги изоставя и ги използва като изкупителни жертви.

Уроци от Китай

Китайската комунистическа партия (ККП) практикува „комунистически комуни“ и предизвиква Големия глад от 1959 до 1961 г. Този глад, причинен от човека, е бил навсякъде в Китай. Селяните не са имали достатъчно храна за себе си. На тях дори им е било трудно да се изхранват или да запазят семена за посев за следващата година.

При все това ККП е налагала високи квоти за събиране на хранителни запаси от селяните, за да може да раздава достатъчно храна на жителите в града и на войниците и комунистическите власти, за които комунистическата партия е била най-загрижена.

Просто не е имало достатъчно за селяните, за да се подчинят на правителството. Тогава ККП започва кампания за събиране на хранителни запаси.

Регионът Синян в провинция Хенан е бил примерен изпълнител при провеждането на кампанията. Той мобилизира всички кадри на ККП, от ниво регион до ниво окръг, от града до селото, за да упражни политически натиск, психически мъчения и жестоко насилие върху фермерите.

Например селянинът Джан Джиронг е бил пребит до смърт, защото не е предал достатъчно зърно. След това служителите на селото използвали маши за огън, за да слагат зърна от ориз и соя в ануса му, като през цялото време крещели, „Трябва ни зърното, което ще израсте от теб, след като умреш!“ Двете му деца, на възраст осем и десет години, умират от глад след това.

Друг селянин Фън Шусианг не предложил зърното си на селския чиновник. За което длъжностното лице наредил да бъде увесен и бит, дори му откъснали едното ухо. Този селянин починал шест дни по-късно.

Местните власти прилагали много методи на изтезания, включително биене, ритане, замразяване на студено, лишаване от храна, пробиване на длани с бамбукови пръчки, поставяне на горящи въглища в устата, изгаряне на зърната на гърдите, залепване на предмети във влагалището и погребване на живо. В крайна сметка правителството не успяло да събере достатъчно храна, тъй като селяните просто нямали достатъчно.

Но тази практика взела опустошителни жертви сред селяните, тъй като правителството им отнело и последната храна. Над един милион души са умрели от глад само в Синян.

За да успокои общественото недоволство, ККП се обърнала срещу служителите на Синян. Мао Дзедун, тогавашният ръководител на ККП, твърдял, че трагедията в Синян се дължала на „лоши момчета във властта, които убиват хора и причиняват и други смъртни случаи“.

Изведнъж някогашните лоялисти на ККП, които работили усилено, за да провеждат политиката на ККП, се оказали организатори на убийства и убийци на хора. ККП изпратила служители на обществената сигурност в Синян и арестувала местните служители, като ги завела в селата, за да ги изобличи публично. Всички методи на изтезания, които тези местни служители са използвали срещу селяните, сега били приложени срещу тях.

Около 200 000 партийни кадри от Синян, включително администратори на кафенета и счетоводители, са били дадени за „разследване“.

ККП остава „права“, както винаги. Тя се представя като „спасителят“, който коригира престъпленията, които тя самата създава първоначално.

Възмездието идва рано или късно

Синян не е бил единственият регион с огромни смъртни случаи. По време на Големия глад десетки милиони китайци са измрели от глад. Само в провинция Съчуан са загинали над десет милиона души.

По някакъв начин ККП защитава своите висши служители, включително провинциалните партийни служители, от отговорност за такава хуманитарна трагедия.

Никой обаче не може да избегне закона за възмездието от Небето. Тези провинциални партийни ръководители и служители от по-ниско ниво са изправени пред жестоки изтезания няколко години по-късно, по време на Културната революция (1966 - 1976).

Така например, партийният секретар на провинция Съчуан, Ли Цзинкуан, е бил уволнен и осъден. По-големият му син е арестуван. Вторият му син, след като е бил бит почти до смърт, е откаран в крематориум и вкаран жив в инсинератора. Хората оскубват цялата коса на жена му като публично унижение и тя почива в затвора. Другите му синове трябва да търсят храна от кофите за боклук, за да оцелеят.

Партийни глави на провинция Хенан и провинция Гансу също са били уволнени или убити по време на Културната революция. Те са били най-активните изпълнители в задължителното събиране на храна по време на Големия глад.

Съвременни трагедии

Що се отнася до днес, същата история все още се разиграва в съвременен Китай: ККП подлага капан на своите лоялисти да извършват преследването на медитативната практика Фалун Гонг.

Бившият лидер на ККП Джианг Земин стартира преследването на Фалун Гонг през юли 1999 г. Той дори издава следната заповед: „Добре е да биете практикуващите Фалун Гонг до смърт; пребиването им ще се счита за самоубийство".

Това води до ситуацията, в която полицията и съдебната система злоупотребяват с практикуващи Фалун Гонг на безправна основа. Общо изявление, което съдиите и други юридически специалисти правят, е: „Не е нужно да следваме някакви законови процедури, когато разглеждаме дела на Фалун Гонг”.

Според статистика на Minghui.org, през двайсетте години между юли 1999 г. и юли 2019 г. е имало 86 050 ареста на практикуващи Фалун Гонг, 18 796 присъди в затвора и 19 566 дела за вкарване на практикуващи в центрове за промиване на мозъци. Освен това е имало 28 430 случая на практикуващи Фалун Гонг, хвърлени в лагери за принудителен труд между 1999 и 2013 г., когато Китай спира системата за лагери на принудителен труд.

Потвърдено е, че поне 4334 практикуващи са били измъчвани до смърт. Това е само информацията, която Minghui.org е събрал. Поради строгия информационен контрол и блокада в Китай, действителният брой на загиналите е неизвестен и най-вероятно е много по-висок.

ККП възнаграждава извършителите с пари и повишения. Тези награди са били раздадени в голям мащаб.

Секретарят на провинция Съчуан Джоу Йонканг е бил отговорен за убийството на 43 практикуващи Фалун Гонг в неговата провинция. Джианг го хвали и го повишава до ръководител на Комитета по политически и правни въпроси на ККП, най-висшият извънсъдебен орган на ККП, имащ правомощията да отменя решения на съдебната система. Джоу казва на своите подчинени, „Можете да оставите на мира убийците и подпалвачите, трябва да се заемете с практикуващите Фалун Гонг“.

Джианг казва на Бо Силай, друг високопоставен служител на ККП, че трябва да покаже твърда позиция срещу Фалун Гонг, за да получи повишение. Затова Бо заповядва на своите подчинени да покажат смъртоносно отношение към практикуващите Фалун Гонг.

Но тези най-добри атакуващи кучета на ККП нямат добър край. Джоу е свален по обвинения за корупция, а Бо е вкаран в затвора за неуспешен политически преврат.

През последните осем години 164 високопоставени служители на ККП, на провинциално или министерско ниво или по-високо, са свалени по обвинения в корупция. Всички те са извършили престъпления срещу практикуващи Фалун Гонг в миналото. Сред тях 47 са от съдебната система.

Наскоро ККП проведе политическа кампания „Връщане двадесет години назад“ в съдебната система, насочена към хората, работещи в съда, прокуратурата, обществената сигурност, съдебното бюро, държавната сигурност и затворническите системи.

По време на пилотната кампания са разследвани 16 000 полицейски служители. Сред тях на 2247 са наложени дисциплинарни наказания, 448 са подложени на допълнително разследване, а 39 са изправени пред наказателни обвинения.

Тъй като ККП стартира антикорупционна кампания преди осем години, много от верните изпълнители на ККП в съдебната система са уплашени, тъй като знаят, че преследването на Фалун Гонг е незаконно и ККП може да ги използва като изкупителни жертви по всяко време. Най-малко 81 служители са се самоубили между януари 2013 г. и септември 2017 г.

Има поговорка, че жънеш това, което си посял. Съдебните служители, следващи указанията на ККП да преследват Фалун Гонг, са помагали на ККП да извършва престъпления срещу човечеството. Времето им за възмездие ще дойде, освен ако не спрат с това престъпление и не компенсират бързо за своите грешки. И да не очакват, че ККП ще ги защити. Комунистическата партия е известна с това, че превръща най-добрите си атакуващи кучета в най-добрите изкупителни жертви.

Искрено се надяваме повече хора да могат да се поучат от историята, да следват съвестта си и да спрат да потъват заедно с тоталитарния комунистически режим.

Източник/ци: From the Best Attack Dogs to the Best Scapegoats | Falun Dafa - Minghui.org

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!