Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Когато законите се изкривяват, за да се преследват невинни

(Minghui.org) Римската империя е един от най-славните периоди в историята. Но екзекуцията на Исус е лоша поличба, предшестваща нейния упадък и евентуален крах. Понтий Пилат, управител на римската провинция Юдея, е знаел, че Исус е невинен, но все пак е избрал да го разпъне, оставяйки сериозен урок за историята и бъдещето.

Поддаване на злото

С увеличаване на последователите на Исус, еврейските свещеници и старейшини се опасявали, че все по-малко хора ще им се покланят. От ревност те платили на Юда 30 сребърника, за да предаде Исус. След като арестували Исус, свещениците го съдили, били и отвели при Пилат.

„Не намирам основание за обвинение срещу този човек“, казал той на тълпата. Но те не послушали и поддържали обвиненията срещу Исус.

Като чул, че Исус е галилеянин, което означавало, че е под юрисдикцията на Ирод Велики, цар на Юдея, Пилат предал Исус на Ирод. Ирод и неговите войници осмивали и се подигравали на Исус, след което го върнали на Пилат.

Било Пасха и макар да било традиция да се освободи един затворник по време на Пасха, тълпата предпочела да освободи престъпника Варава вместо Исус. Пилат ударил няколко камшика на Исус, след което попитал тълпата дали може да го освободи. Но тълпата продължавала да крещи: „Разпни го! Разпни го!“

"Отказваш ли да говориш с мен?", попитал Пилат Исус. „Не осъзнаваш ли, че имам власт да те освободя, или да те разпна?“

Исус отговорил: „Нямаше да имате власт над мен, ако не Ви беше дадена отгоре. Затова онзи, който ме предаде на Вас, е виновен в по-голям грях.”

Докато тълпата продължавала да иска разпъването на Исус, Пилат измил ръцете си пред тълпата, „Невинен съм за кръвта на този човек“, обявил той. "Това е ваша отговорност!"

"За неговата кръв ще отговаряме ние и нашите деца!" - извикала тълпата.

В крайна сметка Пилат осъдил Исус да бъде разпънат.

Цената да се действа срещу собственото съзнание

Пилат е знаел, че Исус е невинен, но се е поддал на тълпата и е решил все пак да го екзекутира. Правейки това, той се е поддал на злото и е запечатал собствената си съдба.

Пилат е имал също многобройни знаци за това. Синът му е бил излекуван от Исус, а съпругата му също е вярвала в Исус. Съпругата му се е опитала да го спре. „Нямаме нищо общо с този невинен човек“, написала му тя.

Но Пилат не послушал. Няколко свръхестествени събития се случили, когато Исус умрял: тъмнина се спуснала, завесата на храма се разкъсала на две отгоре надолу, земята се разклатила и скалите се разцепили. „Той със сигурност беше Божият Син!“ - възкликнали хората.

Пилат също срещнал възмездието на съдбата. Той бил заточен и имуществото му било конфискувано. Няколко години по-късно той се самоубил.

Юда също живял в мизерия, след като предал Исус. Дори еврейските свещеници и старейшини, които му платили, го презирали. Съжалявайки за стореното той им върнал 30-те сребърника и казал: „Съгреших, защото предадох невинна кръв.“

"Какво значение има това за нас?" отговорили свещениците, "Отговорността за това е твоя". Тогава Юда хвърлил парите в храма и си тръгнал. После си отишъл и се обесил. Впоследствие свещениците казали: „Противозаконно е да се слага това в хазната, тъй като това са омърсени с кръв пари.“

Съвременни религиозни гонения в Китай

Подобно на горепосочената трагедия, в историята на Китай са извършени няколко религиозни гонения. Като например екзекутираният Джай Жонгкай, чиновник от династията Суи, който погрешно убил монаха Хуике. Няколко императори също потискали будизма, включително император Ву от Северна Джоу, император Тайву от Северна Уей, император Вузонг от Танг и император Шицзонг от Късния Джоу.

За съжаление религиозното преследване продължава в днешен Китай. През юли 2019 г. полицията на град Ченде в провинция Хъбей арестува 34 жители, докато четяли ученията на Фалун Гонг, система за медитация, основана на принципите Истина, Доброта и Търпение. По-късно някои от тях са освободени, но 13 продължават да бъдат задържани, въпреки пандемията.

Длъжностни лица са провели съдебен процес срещу тези практикуващи в окръг Луанпин на 28 септември 2020 г. Единадесет адвокати са ги защитавали. Бао Женхсин, прокурор от прокуратура Луанпин, казал на адвокатите преди процеса: „Прочетох много неща за Фалун Гонг и знам, че тези практикуващи са невинни. Можете да ги защитавате по какъвто начин искате в съда."

Главният съдия Жао Яджун също казал: „Те [тези практикуващи] са добри хора. Аз получих много телефонни обаждания от чужбина по този случай."

Но въпреки това тези практикуващи са осъдени на до шест години лишаване от свобода и глоби.

Подобни инциденти се случват в Китай от юли 1999 г., когато Китайската комунистическа партия (ККП) стартира национална кампания срещу Фалун Гонг. Според доклади от Minghui.org, 622 практикуващи Фалун Гонг от всички сфери на живота са осъдени на затвор само през 2020 г. Те включват примерни служители, милиардери, професори в колеж, доктори на науките, крупни собственици, учители, държавни служители, полицаи, журналисти, данъчни администратори, инженери, ИТ специалисти, счетоводители, преводачи, мениджъри, собственици на фирми, президенти на болници, общински служители и други.

Последици от предаването на собствената си съвест

Както в случаите, споменати по-горе, някои служители знаят, че практикуващите Фалун Гонг са невинни, но решават да правят зло в името на изпълнението на заповедите на ККП. С нарастването на случаите не само тези служители, но и самата ККП ще се сблъска със сериозни последици за тези свои грехове.

Така например, Сонг Шишу и Бянг Донгхуа от междинния съд на град Шучанг в провинция Хенан са били много активни в преследването на практикуващи Фалун Гонг. Няколко практикуващи са били осъдени на три до пет години затвор. Съдебните им процеси са се провеждали тайно, без да имат право членове на семейството им да присъстват. Но на 10 юли 2020 г. са разследвани въпросните служители Сонг и Лианг, и през януари 2021 година са отстранени от длъжност.

Сючанг е една от областите, в които Фалун Гонг е преследван най-зле. Държавни служители там получават кармично възмездие за тези свои действия. Така Ди Хуафу, бивш шеф на полицията в Сючан, почива от рак. Ли Инкиу, бивш заместник-шеф на полицията на Сючан, е отстранен от длъжност. Шие Юканг, директор на местния Офис 610 /надзаконна институция, специално сформирана за преследването на Фалун Гонг/, почива внезапно. Няколко други длъжностни лица в Сючан също са отстранени от длъжност и са разследвани, включително бивш партиен секретар на Комисията по политически и правни въпроси, бивш заместник-директор на прокуратурата, бивш заместник-председател на Междинен съд, бивш съдия на междинен съд и бивш заместник-началник на полицейското управление.

Подобни неща се появяват и в други области. Най-малко 527 служители в Пекин са изправени пред последствия. Сред тях 163 са от правосъдната система, включително правоприлагащи органи, прокуратури и съдилища.

Шанхай, най-големият град в Китай, също е силно замесен в преследването. Едно свидетелство от Лу Шенген, жител на Шанхай, който в момента живее в САЩ, разкрива как двама негови роднини са участвали в принудителното отнемане на органи от живи практикуващи Фалун Гонг.

Най-малко 75 души в Шанхай са се сблъскали с последствия за преследването си над Фалун Гонг. Сред тях 38 са от правосъдната система. Вей Жиюн, ръководителка на отдела за вътрешна сигурност в област Баошан, веднъж заявява: „Не вярвам в кармично възмездие. Ще правя нещата за ККП, тъй като тя ми плаща. Хората така или иначе трябва да умрат и аз не се страхувам”. Тя също така клевети основателя на Фалун Гонг. Около 20 дни по-късно тя изведнъж колабира и почива малко след това с деформирани лице и тяло, едва на 42 години.

Откакто КПК взима властта през 1949 г., тя причинява смъртта на около 80 милиона души. Потискането на Фалун Гонг от 1999 г. насам засяга живота и семействата на около 100 милиона практикуващи, както и причинява голям брой смъртни случаи.

Разглеждайки внимателно случая с коронавируса показва, че пандемията е проследила пътя на влияние на ККП. Започва от Ухан, където през 1999 г. телевизионната станция на Ухан продуцира шестчасово видео за клевета на Фалун Гонг и го използва за убеждаване на висши служители да преследват Фалун Гонг. Докато Ухан е епицентърът на вируса, други райони, където Фалун Гонг е преследван най-тежко, също имат голям брой случаи, включително градовете Шенян, Харбин, Чичихар, и провинциите Съчуан и Синдзян.

Всички тези събития показват, че запазването на съвестта ни чиста и подкрепянето на невинни жертви са от решаващо значение за нашето бъдеще, здраве и просперитет.

Източник/ци: When Laws Are Twisted to Persecute the Innocent | Falun Dafa - Minghui.org

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!