Франция: Доклад от Министерството на въоръжените сили подчертава влиянието на ККП в чужбина

(Minghui.org) Институтът за стратегически изследвания на френското военно училище (IRSEM), организация към френското Министерство на въоръжените сили, публикува доклад на 20 септември, озаглавен „Операции на китайското влияние“ (Les Operations d’influence chinoises).

Наличен на уебсайта на организацията (https://www.irsem.fr/), този доклад от 646 страници илюстрира как Китайската комунистическа партия (ККП) влияе и прониква в други правителства чрез партийната организация, китайското правителство, китайската армия и държавни и частни предприятия.

Цитирайки информация от статии, видеоклипове и социални медии, докладът разкрива всеобхватната рамка на „Обединения фронт“ на ККП, за да контролира другите чрез китайците в чужбина, медиите, дипломатите, икономиката, политиката, образованието, мозъчните тръстове, културата и т.н. От една страна, ККП примамва чужденците да „прожектират положителен образ за нея в света, за да предизвика възхищение“; от друга, „Пекин засилва проникването и натиска си: операциите му за влияние се втвърдяват значително през последните години“, за да прокарва комунистическия дневен ред.

В този доклад има 79 места, на които се говори за преследването от страна на ККП на Фалун Гонг, система за медитация, основана на принципите на Истина-Състрадание-Търпение. Освен това въведението на доклада подчертава, че той е насочен към ККП, а не към Китай или китайците.

Докладът, публикуван от Института за стратегически изследвания на френското военно училище (IRSEM) на 20 септември.

Този доклад включва и конкретни примери за това как ККП купува китайски медии и китайски организации в чужбина, за да разпространява фалшива информация, която демонизира Фалун Гонг и разпалва омраза. Нещо повече, ККП заплашва практикуващите Фалун Гонг чрез Асоциацията на китайските студенти и учени (CSSA, организационна мрежа под китайските посолства и консулства в различните страни), чрез отделни китайски студенти, които учат в чужбина, и чрез членове на Fifty-Cent (които са заплатени по 50 цента на пост, прославящ ККП и прокарващ нейната линия).

Докладът е събрал обширна информация и е със задълбочен анализ на режима на ККП, което е рядкост в официалните документи на френското правителство.

Източник/ци: France: Report from Ministry of Armed Forces Highlights CCP’s Persecution of Falun Gong | Falun Dafa - Minghui.org

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!